Паметникът на Альоша в Пловдив - референдум преди флекса?

Против демонтажа са дори в ПП и ДБ
11 яну 2024 18:00, Петър Бойчев
406
Паметникът на Альоша в Пловдив - референдум преди флекса?
Снимка БГНЕС

Паметникът на Альоша в Пловдив - референдум преди флекса?

Предложението вероятно ще бъде прието.

Все по-жежко става около един от символите на Пловдив - паметника на съветския войник на хълма Бунарджика, известен като Альоша.

Пловдивските съветници от ИТН внесоха предложение в местния парламент за провеждането на референдум за съдбата на паметника, съобщава сайтът "Под тепето". Въпросът е формулиран така: „Да бъде ли реализирано преместване на паметника на съветската армия, по–известен като „Альоша“, издигащ се на върха на хълм Бунарджик в Пловдив?“.

Идеята е в отговор на предложението от вчера на ДБ за преместване на монумента в Музея на социалистическото изкуство в София - директно, без допитване, до края на годината. Референдумът цели отрицателен резултат. А и ще позволи на местните политиците да не поемат отговорност, предоставяйки думата на народа.

Твърде е възможно наистина да се стигне до допитване, защото малко от членовете на пъстрия общински съвет подкрепят демонтаж. Несъгласие има дори в ПП, които са партньор на ДБ. Преди няколко дни бившият кмет, настоящ общински съветник от мнозинството Славчо Атанасов, също предложи референдум.

Идеите - директен демонтаж или референдум, вече се придвижват. Днес правната комисия към общинския съвет реши да поиска от администрацията разчет колко биха стрували двете начинания, а и може ли чисто технически да се премести паметникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да го махат. Има стотици такива грозотии из цяла България. Навсякъде ни дебнат въоръжени съветски войници и партизани с петолъчки.
11
21
 
16
 
! Отговори
Какво!?!?!?!? преди 4 месеца
Какъв референдум бе, луди ли сте!? Махайте я тая грозотия, какви са тия глупости! Альоша, Съветската армия във Варна и т.н. трябва да бъдат унищожени без каквито и да е референдуми! Недопустимо е! Ние с Европа ли сме или с Русия? Хора, опомнете се и ако има такава глупост гласувайте за махането му! Не се поддавайте на провокации! Долу Альоша!
10
20
 
16
 
! Отговори
СМЕХ... преди 4 месеца
..АЗ НЕ ПОМНЯ "ДА СА МЕ ПИТАЛИ" ---КОГАТО СА СТРОИЛИ ТОЯ "ПАМЕТНИК НА РУСКИТЕ ПИЯНКИ"...ХА,ХА,ХААААААА.....У ПЛОВДИВ , ПОМНЯТ ЛИ НЕЩО ...??????????????????
9
8
 
9
 
! Отговори
Аре, бе! преди 4 месеца
Първо флекса, после референдум. Като в София. При държави във военно положение - така се прави! Няма обществено обсъждане, няма гласуване на ОС, няма решение на Общината. Няма втора и трета съдебна инстанция. Или решение на собственикът - държавата. Режи, троши, после да го оправят следващите. Ако им стиска! Ама дори статуята на император Нерон, запалил и изгорил Рим, си стои в столицата на Италия...
8
8
 
8
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 4 месеца
Премахнете само автомата от паметника и обезоръжете Альоша и няма да заплашва никого.Може да се смени и името Володимир и става символ на мира.
7
7
 
6
 
! Отговори
Фирмата изпълнител преди 4 месеца
Ще го гътнем и Альошата голямо рязане пак ще падне ама с флекс за камък ще бъде интересно като при Лоче ще ими и под кръста,хайде да не издаваме повече тайни ще бъде по-интересно от Лоча айде аз да бягам да събирам работниците, пък вие мислете и за следващи обекти пък че защо не за по следващи и по следващи.наслука лека и доходоносна.
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До3. Кои плашиш с Русия за тоя паметник .? За построяването му не е имало референдум. .
5
18
 
12
 
! Отговори
Абе...Глупости преди 4 месеца
Само харчите парите на Държавата за тия руски простотии....ПАЛИ ФИТИЛА И БЕГАЙ...!
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какъв референдум? Това да не е демокрация ;)
3
12
 
28
 
! Отговори
Скоро преди 4 месеца
Абе вие си играете с Русия,ама да видим кога ще изпищите.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Паметникопоборниците настъпват !!!
1
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дано пловдивчани имат повече акъл от заспалите "софиянци". В кавички, защото за жалост огромна част са реално провинциалисти и затова София е ***, надраскана и нарязана с флекс...

Спонсорирани публикации