Прокуратурата иска задържане под стража за Габриела. Тя: Скръбта е безкрайна, оставете ме на мира

В 18:00 часа утре е организиран протест в памет на Пейо Пеев
Обновена: 25 яну 2024 21:16 | 25 яну 2024 21:10, Анисия Иванова
317
Прокуратурата иска задържане под стража за Габриела. Тя: Скръбта е безкрайна, оставете ме на мира
Снимка: Facebook

Софийската градска прокуратура протестира мярката на 33-годишната Габриела Славова, която беше пусната под домашен арест, съобщи БНТ.

Габриела и нейната 54-годишна майка Красимира са обвинени за убийството на Пейо Пеев. Първата съдебна инстанция реши майката да остане за постоянно в ареста, а дъщерята да бъде оставена под домашен арест.

Тази мярка ѝ беше определена, за да се грижи за двете си деца. Социалното министерство обаче взе решение да ги настани при близки с цел закрила. Според Софийската градска прокуратура те не трябва да бъдат поверявани на жена с толкова тежко обвинение.

Адвокатът ѝ заяви, че ще настоява мярката ѝ да остане „домашен арест”.

„Скръбта и тъгата са безкрайни за много хора, оставете ме на мира”, заяви Габриела пред Нова тв. „От вербални игрички няма нужда. Няма да коментирам”, каза още тя.

Същевременно стана ясно, че има още заподозрени за смъртта на 44-годишния мъж. Това съобщи главният секретар на МВР Живко Коцев. Той лично гледал видеозаписите от фаталната вечер и от тях ставало ясно, че убийството е извършено от съпругата на Пеев и нейната майка. До момента е ясно, че те са влезли в колата му, където са го удушили. След това автомобилът с тялото му е опожарен, за да бъдат прикрити следите. Подозира се обаче, че има и други замесени хора, които са им съдействали да се укрият след извършеното престъпление.

„Изследваме дали това престъпление е могло да бъде извършено само от тези две жени, или има други лица, които да са оказали помощ по отношение на прикриването на доказателства, заличаването на следи, транспортирането на автомобила и изместването на тялото от шофьорското място”, уточни главният секретар на МВР.

„Това са предимно лица от обкръжението на Габриела и на нейната майка”, коментира още той.

Вече е образувано и досъдебно производство за лично укривателство, обяви Коцев. Очаква се да стане ясно и какво е било физическото състояние на жертвата, след като адвокатът на Пеев показа съобщение от 10 януари. В него убитият пише, че най-вероятно Габриела го упоява или дрогира.

„Това може да е повлияло на здравословното му състояние, да е с отслабена имунна система. Патоанатомите, когато направят изследвания на органите и на тъканите на кръвта, ще стане ясно има ли въздействие с химични вещества”, каза Коцев.  

В 18:00 часа утре е организиран протест в памет на Пейо Пеев и с искане за равни права на майката и бащата при отглеждането на деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
32
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жената не е виновна, оня сигурно я е тормозил. Пуснете я да си гледа дечицата
155
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Иска да я оставят на мира, горката, притесняват я. Тамън се е отървала от мъж и деца, някви досади и хлопат на вратата.. И още не е в затвора. Това го няма никъде на тоя свят.
154
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Егоцентрична, оперирана от чувство за вина, деструктивна, зла, иначе миловидна - класически психопат. Съдейки по историята на ПП дотук, те всичките до един са такива.
153
0
 
11
 
! Отговори
Дърти Лизбийки преди 3 месеца
У Сливенския ще и дъвчат паржолата
152
2
 
28
 
! Отговори
Жените са преди 3 месеца
Милички и кротички същества. Невинни. Страдат само те от домашно насилие. Горкичките те.
151
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПП драмите са като вселената
150
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това чудовище жали за майка си и за себе си, не й пука нито за горкия Пейо, нито за децата! Ако и пукаше нямаш да е съучастничка в убийството на бащата на детото. Ще я оставим на мира в панделата, но поне за 30 г.
149
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каква скръб, натиска вратата, за да не избяга жертвата. Каква скръб? До кога убийците ще живуркат на свобода в България?
148
2
 
37
 
! Отговори
Я преди 3 месеца
Още не е задържана. Какво стана със закона за домашното насилие? За активисти на ПП-ДБ не важи.
147
0
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 месеца
Да си мислила пред това -------
146
0
 
31
 
! Отговори
баааа го преди 3 месеца
Тази е по-нагла и от мама Краса!
145
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Двете дами имат сериозен гръб, а и както знаем за ПП законите не важат!
144
0
 
15
 
! Отговори
Внимание:"жени& преди 3 месеца
Да обещаят,че повече няма да правят така с мъжете!
143
0
 
33
 
! Отговори
Руси преди 3 месеца
И феминистките не би трябвало да са способни да я спасят от 20 годишната присъдата и то само ако майка й вземе доживотна. Не трябва да има аванта за такива. Това са хора с привилегии ,които винаги са мачкали обикновения човек ,но този път яко сгазиха лука и общественото мнение трябва да натиска за правда !!
142
4
 
28
 
! Отговори
Съдия преди 3 месеца
В САЩ, когато ФБР арестува някого, има дежурни съдии, работещи по 24 часа, като преди това е направена ДНК експертиза, извършителите са арестувани, да речем в 20:00, в 22:00 ги карат прид другаря Съдия и не по-късно от два часа след това, сиреч в полунощ същите биват разквартировани в някоя федерална пандела, въпреки че щати, в които екзекуциите все още не са премахнати: ел. стол, летална инжекция, но има и два щата, в които все още разстрелват и бесят.
141
1
 
20
 
! Отговори
Грешен завой преди 3 месеца
Боа-удушвачка.
140
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Убийците са ясни. Тук възникват другите въпроси. Защо толкова лека мярка, заради децата, които дори не знаела къде са? Документ с невярно съдържание? Кой е спуснал такъв чадър върху тях, цял навес? Къде се крие истината?
139
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Убит е млад човек , въобще не ми пука от коя партия кой е. Прокуратура и съд да си свърши работата . Тази с майка си в затвора да лежат поне 30 ,40 години .Упоили и удушили момчето . Предумишлено убийство е това . Как така ще ги пускат да си ходят вкъщи????
138
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
191 ПП са лош пример за младите българи, защото показват на дело, че с измами, наглост, чужди и свои протекции, с купени дипломи, могат да влязат в политиката, да заемат високи постове в държавата и да влизат в схеми за лично обогатяване, за много пари. Убийците са свързани с ПП. Габриела е общинар от листата на ПП, любовникът й е от ПП. АА т.н. гном, призова, че "за всички има място", разбирай "топло местенце" и напливът стана още по-жесток. ПП не подбира средства към властта- парапети, бебета.
137
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На всички е ясно, че в момента на Киртака партията вади фокуси от цилиндъра за да отърве протежето си на снимката.