Прокуратурата иска задържане под стража за Габриела. Тя: Скръбта е безкрайна, оставете ме на мира

В 18:00 часа утре е организиран протест в памет на Пейо Пеев
Обновена: 25 яну 2024 21:16 | 25 яну 2024 21:10, Анисия Иванова
317
Прокуратурата иска задържане под стража за Габриела. Тя: Скръбта е безкрайна, оставете ме на мира
Снимка: Facebook

Софийската градска прокуратура протестира мярката на 33-годишната Габриела Славова, която беше пусната под домашен арест, съобщи БНТ.

Габриела и нейната 54-годишна майка Красимира са обвинени за убийството на Пейо Пеев. Първата съдебна инстанция реши майката да остане за постоянно в ареста, а дъщерята да бъде оставена под домашен арест.

Тази мярка ѝ беше определена, за да се грижи за двете си деца. Социалното министерство обаче взе решение да ги настани при близки с цел закрила. Според Софийската градска прокуратура те не трябва да бъдат поверявани на жена с толкова тежко обвинение.

Адвокатът ѝ заяви, че ще настоява мярката ѝ да остане „домашен арест”.

„Скръбта и тъгата са безкрайни за много хора, оставете ме на мира”, заяви Габриела пред Нова тв. „От вербални игрички няма нужда. Няма да коментирам”, каза още тя.

Същевременно стана ясно, че има още заподозрени за смъртта на 44-годишния мъж. Това съобщи главният секретар на МВР Живко Коцев. Той лично гледал видеозаписите от фаталната вечер и от тях ставало ясно, че убийството е извършено от съпругата на Пеев и нейната майка. До момента е ясно, че те са влезли в колата му, където са го удушили. След това автомобилът с тялото му е опожарен, за да бъдат прикрити следите. Подозира се обаче, че има и други замесени хора, които са им съдействали да се укрият след извършеното престъпление.

„Изследваме дали това престъпление е могло да бъде извършено само от тези две жени, или има други лица, които да са оказали помощ по отношение на прикриването на доказателства, заличаването на следи, транспортирането на автомобила и изместването на тялото от шофьорското място”, уточни главният секретар на МВР.

„Това са предимно лица от обкръжението на Габриела и на нейната майка”, коментира още той.

Вече е образувано и досъдебно производство за лично укривателство, обяви Коцев. Очаква се да стане ясно и какво е било физическото състояние на жертвата, след като адвокатът на Пеев показа съобщение от 10 януари. В него убитият пише, че най-вероятно Габриела го упоява или дрогира.

„Това може да е повлияло на здравословното му състояние, да е с отслабена имунна система. Патоанатомите, когато направят изследвания на органите и на тъканите на кръвта, ще стане ясно има ли въздействие с химични вещества”, каза Коцев.  

В 18:00 часа утре е организиран протест в памет на Пейо Пеев и с искане за равни права на майката и бащата при отглеждането на деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Психопатията е агресивна- хората много рано си проличават и се заявяват като такива сред приятели, колеги, семейство- те живеят с "авторитета" си сред нас- изхода за нас- заобикаляме ги, а ако си зависим от тях става сложно.
175
1
 
20
 
! Отговори
Отличник преди 3 месеца
Сега ще има ли протести "Нито един повече?"
174
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изразена психопатия- майка и дъщеря- жалко за погубения млад живот на Пейо, на децата, на родителите на младия мъж- бягайте далеко от манипулативни психопати...
173
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Адвокат е професия, при която се защитават всякакви хора, най-често престъпници. Но, дори адвокатите трябва да имат малко морал. Не може да искаш за една убийца домашен арест под предлог, че ще гледа децата си, след като е убила бащата на същите деца....и децата официално са настанени при други роднини. Пусти пари......
172
0
 
34
 
! Отговори
Убийство преди 3 месеца
Съучастник под домашен арест...това е връх на падението на нашата съдебна система.....А относно други помагачи..със сигурност са бивши или настоящи ченгета.
171
0
 
39
 
! Отговори
Mda преди 3 месеца
Габриела и майка й са обикновенни животни,,,,за каква скръб говори ...да вървят по дяволите затвор до живот
170
0
 
23
 
! Отговори
Malii kak ni lxjat преди 3 месеца
Ти пак ще си на мира в ЗАТВОРА, там ти е мястото!
169
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само че не е уточнила за какво точно скърби. Няма да се учудя, ако отговорът на този въпрос се окаже умопомрачителен - такъв, за какъвто никой не би се сетил. Тази и нейната майка не са нормални, от тях всичко може да се очаква. Въпросът е кой е закрилникът им и как такова елементарно същество като майка й се е оказало консул в посолство.
168
0
 
47
 
! Отговори
Някой преди 3 месеца
Не мога да проумея, как нито една от двете, не помисли какво ще стане с децата след деянието им!!! Това не е инцидент, а планирано убийство!!!
167
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 232 Пишеш интересни неща, не знаех, че има и такива факти. Бащата на Пейо се страхувал от тъщата?! Странно. Ако е така, значи има подробности, които не се съобщават.
166
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Значи една изкукала праща мъжа си на онзи свят и става медийна звезда за цял месец ... а другите пребити или убити жени нищо , защо , защото е ежедневие. Толкова сме свикнали с боя над жени и майки, че не ни прави впечатление. Работата стана като онези с дъгата , дето искат повече права от другите.
165
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Дедо 225 - Зависи в кой щат си се проявил и къде са те спипали. Там всеки щат си има отделни закони.
164
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бащата на убития знае нещо, а прокуратурата мълчи какво се е случило между проследяването до входа и подаването на сигнал. Следил сина си, в чиято кола влиза жената, от която се страхува баща му... И после няма думичка какво е правил бащата, видял ли е нещо... Тръгнал ли си е :) Защо се мълчи с тези подробности?
163
0
 
25
 
! Отговори
няма преди 3 месеца
да се учудя ако утре пишят в медиите че момата е избягала в дубай :)
162
6
 
0
 
! Отговори
Ako преди 3 месеца
Ако не се обадят "бащите" с равните права , то няма да я бъде . Най - големите тормозчии членуват в клуба , като онзи Едрев , Созополската мафия
161
2
 
27
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До 212 "Това чудовище жали за майка си и за себе си, не й пука нито за горкия Пейо, нито за децата!" Типичните ценности които либералната демокрация възпитава. Нали гласувахте за нея, какво ревеш?
160
0
 
16
 
! Отговори
VD преди 3 месеца
До 225 Дедо: В САЩ тепърва ще тестват азот за умъртвяване - даже тази седмица, няма стол, нямаме закони - какво стана с ла*ното, дето обезобрази момичето с макетен нож? Какво стана с убиеца на Милен Цветков? Какво стана с другите 126538751236 примера, дето ако имаш пари и чадър си правиш каквото искаш?
159
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До 223 "Това го няма никъде на тоя свят." - сигурен ли си, че го няма другаде в ЕС?
158
1
 
4
 
! Отговори
До 224 преди 3 месеца
Всички ли сте такива инф антилни?
157
1
 
20
 
! Отговори
Дедо преди 3 месеца
В САЩ за такова престъпление сядаш на електрическия стол.