Очаква се и ревизия на прекратените дела, свързани с Божанов

Политиците са насочили вниманието си към постове
Обновена: 20 фев 2024 22:50 | 20 фев 2024 22:42, Анисия Иванова
22

"Комисията ще осигури необходимата мъгла, в която продължава пренареждането на властта за следващите няколко месеца. Очевидно духът на Нотариуса продължава да обитава коридорите на властта, защото отеква все още всичко това, което се е случвало години наред. Всичко това се развива или по-точно се изявява на показ, когато обявихме съдебната реформа за успешна и приключила, а се оказа, че същите хора са на същите места, вършат същите работи и един по един започват да гърмят", каза анализаторът Румен Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

Очаква се и ревизия на всички прекратени дела, свързани с Божанов, и проверка на отказите, постановени по сигнали срещу него.

"Около тази временна парламентарна комисия за мен е по-важно не това, което тя ще разгледа и ще изнесе като факти и документи, а по-важно е докладът, с който тя ще приключи своята работа и какви ще бъдат последиците от този доклад. Но повече от ясно е, наблюдавайки дейността на тази комисия, ще има услужливи хора и от съдебната система, и извън съдебната система", заяви лидерът на "Консервативна България" Борис Ячев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Йончев е на мнение, че ако съдебната реформа бе успешна, нямаше да има нужда от тази временна комисия.

"Печална е практиката в България хора от сенчестата страна на бизнеса обикновено да бъдат осветявани като бивши сътрудници на МВР или на службите след смъртта им. Обикновено, след като бъдат ликвидирани, се намира данни за това", посочи Ячев.

Гостите коментираха и горещата тема за ротацията в кабинета. По-рано днес от ПП-ДБ излязоха с предложение към ГЕРБ-СДС - изготвят меморандум, в който са заложени реформи в регулаторите, съдебната власт и службите за сигурност.

"Звучи странно, че управляващите подписват един меморандум пред очите на обществото, с който искат да си разделят наполовина регулаторите, а пък освен това обясняват на ГЕРБ как да вкарат ДПС в регулаторите. Ще видим отново ярки политически лица, изявени в регулаторите", категоричен е Йончев.

Според лидера на "Консервативна България" политиците са насочили вниманието си към постове, а не към истинските проблеми на държавата и обществото.

"Тези хора са толкова обсебени от идеята за външно министерство, че самият документ, който трябва да бъде договор, споразумение, съглашение между две странни, е кръстен меморандум. Това е дипломатически документ, който трябва да изразява позиция за определен проблем по определено събитие. Прави впечатление и фактът, че са записани управленски приоритети и веднага след тях приоритетите са разпределението на регулаторите, нищо друго - няма една дума за икономическа обстановка или фискална политика", обясни Ячев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
ТРЯБВА КОМИСИЯ СЛЕД КАТО ИМА СС ГЕСТАПО,ТРЯБВА ДА ИМА И ЧК ИЛИ ЧЕРИЗВИЧАЙНА КОМИСИЯ/ИЗВЪРЕДНА КОМИСИЯ/
13
0
 
0
 
! Отговори
Корадо Катани преди 1 месец
Липсата на лустрация остави отломките на комунистическата партия да се прегрупира във мафиотски фамилии на местно ниво,които командват местната власт.може да не си олигарси,но са велможи на големите фамилии от ЦК на БКП.Тези хора бяха оставени да вилнвеят след 10/10/1989г. и да създават корупционни престъпни схеми които пропиха във висшите служби за сигурност,Правосъдиите и най вече във разпределянето на фондовете от ЕС.Такива като Нутариуса ги ликвидрат веднага при жълта сигнална лампа.
12
0
 
1
 
! Отговори
Кирето Канадецо преди 1 месец
Има ли нещо по жалко от това да си българин.
11
0
 
3
 
! Отговори
Това е преди 1 месец
Нищо не се очаква и нищо няма да стане,докато не се направи насилствена чистка в съдебната власт.
10
0
 
1
 
! Отговори
Властта в БеГе е преди 1 месец
Секта масонски клуб в който ЧИнгето съдията и мутрата са ковунисти и поклонници на сатаната
9
0
 
1
 
! Отговори
България е преди 1 месец
Южен Судан
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Деспотизъм в България от 17-ти век е настъпил - убиват ни!
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е хрябвало да прекратяват делата с Божанков. Момчето чака.
6
0
 
1
 
! Отговори
Тъпчо преди 1 месец
Връхчето на айсберга се показа съвсем леко,и някой с длетото взе че го ,,дялна".И сега всички Капитани се правят на врачки и търсят и гадаят аджиба,къде ли се спотайва огромният подводен айсберг.Всички се правят на заинтерисовани,но никой не иска разкрития.Та следствието дори не публикува имената на членовете на бардака/коптор.Дори и имената на компаньонките и пимповете се покриха,а шанаджии и зобщо не търсете около висшите магистрати.България се превърна във отточна яма за обратни води.
5
2
 
2
 
! Отговори
Ремисия преди 1 месец
Реституцията на модела на развитие от преди 1945-та, може да доведе до нещо подобно на "народния съд" след 09.09.
4
1
 
2
 
! Отговори
Bg izmet преди 1 месец
НА БОЙКО БОРИСОВ КОГА ?
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя Божо Кравата - излезе по голям бандит - от Божо Черепа :)))
2
2
 
3
 
! Отговори
Явно секта с тоги преди 1 месец
В Дупница е страшно - магистрати, мутри и полицаи в едно, изпълняват всякакви поръчки!Всякакви!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След дъжд качулка, след сватба булка. Жена му е скатала всичко, за това се е забавила 1 час за да подаде сигнала.