Каракачанов: Сглобката да не се разсейва след побоищата с мигранти

Някои места в София приличали на Бейрут
123
Каракачанов: Сглобката да не се разсейва след побоищата с мигранти
Снимка: БГНЕС

Правителството с бездействията си кара хората да се самоорганизират за защита, заяви в своя позиция председателят на ВМРО Красимир Каракачанов след поредицата сблъсъци с нелегални мигранти само в рамките на три дни в София.

"След нападението на група нелегални мигранти над младежи на бул. „Витоша“ преди две вечери снощи станахме свидетели на масов бой между групи нелегални мигранти в кв. „Овча купел“.

След скандал за жена в 21 ч. снощи две групи нелегални мигранти с тояги и други подръчни средства се сбиват в центъра за бежанци в кв. „Овча купел“. Боят се пренася и извън центъра за мигранти, като саморазправата продължава и по главната улица на квартала – бул. „Монтевидео“.

От видеата, заснети от жители на квартала, ясно се виждат групи от хора, които носят големи тояги и прътове. Има няколко пострадали, единият е приет в спешната помощ в Пирогов. Охраната на бежанския център, която не е въоръжена, не е могла да се справи със ситуацията.

Подобна сцени в кв. „Овча купел“ и други центрове за бежанци – във Военна рампа в София и Харманли, наблюдавахме преди години – тогава имаше нападения и над жени, а през 2013 година младо момиче - продавачка в денонощно магазинче на ул. „Пиротска“, бе намушкано с нож.

Днес ситуацията в София отново се нажежава поради факта, че броят на нелегалните мигранти видимо се увеличава. Въпреки опитите на правителството на сглобката да прикрива подобни инциденти, ситуацията в бъдеще ще се влошава допълнително поради засиления мигрантски натиск на българо-турската граница и заради безотговорното споразумение, подписано с Австрия от правителството Денков-Габриел, според което от Австрия и други европейски страни вече започват да ни връщат големи групи мигранти.

Като естествена реакция на бездействието на властите граждани вече призовават за създаване на граждански патрули, които да гарантират сигурността в българските градове.

С просто око се вижда, че някои райони на столицата между Лъвов мост, Женския пазар и бул. „Тодор Александров“, отново започват да заприличват на Пакистан или Бейрут.

За да се гарантира сигурността на българските граждани и за да се избегнат саморазправи и сблъсъци, правителството и Столична община трябва да спрат да се правят на разсеяни и да вземат следните спешни мерки.

На първо място охраната на границата с Турция трябва да се засили, гранична полиция трябва да получи ясна заповед за недопускане на нелегално преминаващи, а не за тяхното посрещане и регистриране на наша територия. Напомняме, че нелегалното преминаване на границата според българското законодателство е престъпление!

Второ, изнасяне на всички мигрантски центрове от големите градове и изнасянето в ненаселени райони в близост до границата с цел репатрирането им извън България.

Трето, всички съществуващи лагери за бежанци да бъдат от закрит тип – т.е. пребиваващите там да не напускат пределите на лагера и да не обикалят свободно, където си пожелаят и да правят опити за напускане на страната.

Четвърто, до преместването или репатрирането на нелегалните мигранти лагерите, разположени в София и други градове, да се охраняват от усилени постове на Жандармерията, а не от невъоръжена охрана.

Ако правителството продължи да бездейства, гражданите на Република България имат пълното морално право да се самоорганизират, за да защитят своето имущество, здраве и живот", завършва Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
22
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 2 месеца
ЕС се нуждае от нужник като България ...иначе къде да си съхраняват отпадъчния матрЯл ? Трябва да има такива като България за да живеят добре такива като Германия !
68
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
само ти и Копейкин наричате чуждестранните студенти мигранти. скандал за жена?? Аз гледах видеото никой никого не е дърпал
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В София скоро квадрата ще е по 10к евро. Купувайте, чудесен град :D
66
5
 
6
 
! Отговори
Риша Сунак преди 2 месеца
Идваме;))) На вълни по неколко десетки милиона;))) Само в Индия сме 1 млрд.;)))
65
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това са чисти арийски студенти на арийския рицар Сър Сунак. Вие сте ***. Слава на Чалгарийския Райх!
64
6
 
9
 
! Отговори
Вечният студент преди 2 месеца
Хайде де, татуираните *** с тунингованите беемвета... Да ви видим, на мама новите хайдутчета...Динковци, Минковци, Перата, Мерата....Татуирана ***.
63
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хора свидетели на побоя над 17 годишното момиче на Витошка твърдят, че мигрантите след като са я блъснали на земята са започнали да й свалят дрехите. Тогава боят се е ожесточил, защото приятелят на момичето започнал още по-яростно да я защитава. Още метри по-нагоре на светофара тези мигранти от Пакистан са започнали да задяват двойката и да я опипват на улицата.
62
3
 
27
 
! Отговори
Самоотбрана преди 2 месеца
Време е да се самоорганизираме срещу мигрантите и срещу правителството, което ги защитава.
61
17
 
2
 
! Отговори
Кадир Хан Пакистан преди 2 месеца
Българо-славянските Нацисти трябва да ядат голям бой...МВР ДА НЕ СПЯТ, АМИ ДА ГИ ЗАКОПЧАЯТ В МАЗЕ НА СДВР - тези агитки отт Левски и Цесека , И БОЙЙЙ БОЙЙ, ТЕЗИ ФАШИСТИ ТРЯБВА ДА НЕ НАПАДАТ МИРНИТЕ ГОСТИ И БЕЖАНСЦИ В СОФИЯ ...Защо вчера вечерта са пребили 4-рима пакистанеца , тези славянски нацисти Българомани ?
60
12
 
4
 
! Отговори
Костяя Педерасткинн преди 2 месеца
Докато не минат изборите очаквайте още такива провокации на пишман националисти и комунофашисти...
59
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А то тези студенти по медицина от Пакистан някаква свещена крава ли са та им се възхищавате толкова, вие евроатлантиците? Същите убийци и престъпници са като останалите. Но вече времената са други и няма да си мълчим срещу вашите издевателства като ги защитавате!
58
7
 
18
 
! Отговори
Мачкам Евроаълантици преди 2 месеца
До УНИЖАВАМ русофилиФакт е, че след споразумението подписано с Австрия, т н въздушен Шенген България се пълни с бързи темпове с мигранти-убийци и изнасилвачи. Официално МВР също призна, че миналата седмица Австрия ни е върнала престъпници от австрийските затвори. Другият факт е, че същите мигранти за един ден организираха три погрома срещу българи за един ден!
57
4
 
6
 
! Отговори
до 63 преди 2 месеца
Мигрантите не ходят със скъпи дрехи, маратонки за по 300 лв и не учат медицина - примерно. Също така не ходят в 9 вечерта по Витошка
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Правилното решение е че се даряват оганите на мигрантите и каквото остане се изгаря в пешите на Стомана Индъстри !
55
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименА защо да вярвам на правителството, че са студенти след като същото правителство ги вкарва вече по официална спогодба с Австрия със стотици всеки ден?
54
3
 
7
 
! Отговори
Ром и сок манго преди 2 месеца
Тук пълно с реваншисти! Радват се че има пребити българи! Скоро и вас ще засегне проблема!!!
53
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
100% КК- Копейкин е замесен. Излъга, че са мигранти, а те са студенти. В Сряда се сбили защото някаква се заяждала с тях, а в Петък са ги ступали тях.
52
1
 
6
 
! Отговори
Вечният студент преди 2 месеца
Еднопроцентови пишман шкембе воеводи нямат думата.
51
1
 
8
 
! Отговори
Нелина преди 2 месеца
Шкембето да вземе мерки.Да каже и колко комисионна взеха с ТОЛУПА от сделката с Ф16,и кога ще станат готови,след 100 или 200 години.
50
6
 
8
 
! Отговори
Голям мач преди 2 месеца
Няма да се учудя ако е предизборна провокация на Костя Педерасткинн Копейкин. Навремето и Бюллент Сидероглу редовно ги правеше преди избори.