Каракачанов: Сглобката да не се разсейва след побоищата с мигранти

Някои места в София приличали на Бейрут
123
Каракачанов: Сглобката да не се разсейва след побоищата с мигранти
Снимка: БГНЕС

Правителството с бездействията си кара хората да се самоорганизират за защита, заяви в своя позиция председателят на ВМРО Красимир Каракачанов след поредицата сблъсъци с нелегални мигранти само в рамките на три дни в София.

"След нападението на група нелегални мигранти над младежи на бул. „Витоша“ преди две вечери снощи станахме свидетели на масов бой между групи нелегални мигранти в кв. „Овча купел“.

След скандал за жена в 21 ч. снощи две групи нелегални мигранти с тояги и други подръчни средства се сбиват в центъра за бежанци в кв. „Овча купел“. Боят се пренася и извън центъра за мигранти, като саморазправата продължава и по главната улица на квартала – бул. „Монтевидео“.

От видеата, заснети от жители на квартала, ясно се виждат групи от хора, които носят големи тояги и прътове. Има няколко пострадали, единият е приет в спешната помощ в Пирогов. Охраната на бежанския център, която не е въоръжена, не е могла да се справи със ситуацията.

Подобна сцени в кв. „Овча купел“ и други центрове за бежанци – във Военна рампа в София и Харманли, наблюдавахме преди години – тогава имаше нападения и над жени, а през 2013 година младо момиче - продавачка в денонощно магазинче на ул. „Пиротска“, бе намушкано с нож.

Днес ситуацията в София отново се нажежава поради факта, че броят на нелегалните мигранти видимо се увеличава. Въпреки опитите на правителството на сглобката да прикрива подобни инциденти, ситуацията в бъдеще ще се влошава допълнително поради засиления мигрантски натиск на българо-турската граница и заради безотговорното споразумение, подписано с Австрия от правителството Денков-Габриел, според което от Австрия и други европейски страни вече започват да ни връщат големи групи мигранти.

Като естествена реакция на бездействието на властите граждани вече призовават за създаване на граждански патрули, които да гарантират сигурността в българските градове.

С просто око се вижда, че някои райони на столицата между Лъвов мост, Женския пазар и бул. „Тодор Александров“, отново започват да заприличват на Пакистан или Бейрут.

За да се гарантира сигурността на българските граждани и за да се избегнат саморазправи и сблъсъци, правителството и Столична община трябва да спрат да се правят на разсеяни и да вземат следните спешни мерки.

На първо място охраната на границата с Турция трябва да се засили, гранична полиция трябва да получи ясна заповед за недопускане на нелегално преминаващи, а не за тяхното посрещане и регистриране на наша територия. Напомняме, че нелегалното преминаване на границата според българското законодателство е престъпление!

Второ, изнасяне на всички мигрантски центрове от големите градове и изнасянето в ненаселени райони в близост до границата с цел репатрирането им извън България.

Трето, всички съществуващи лагери за бежанци да бъдат от закрит тип – т.е. пребиваващите там да не напускат пределите на лагера и да не обикалят свободно, където си пожелаят и да правят опити за напускане на страната.

Четвърто, до преместването или репатрирането на нелегалните мигранти лагерите, разположени в София и други градове, да се охраняват от усилени постове на Жандармерията, а не от невъоръжена охрана.

Ако правителството продължи да бездейства, гражданите на Република България имат пълното морално право да се самоорганизират, за да защитят своето имущество, здраве и живот", завършва Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
35
 
1
 
! Отговори
до 94 преди 2 месеца
Ц не, русофобите не сме подвластни на спекулациите на Копейкин. Побои между деца има всеки ден за всичко, в този случай едните са били чуждестранни студенти по медицина
88
21
 
9
 
! Отговори
Гадняр преди 2 месеца
Назначения за националист от ДС Каракачанов веднага получава право да говори пред медиите. Добре познатите методи на ДС в действие. Сглобката също е тяхно дело, няма никакво съмнение в това.
87
2
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 месеца
Ще им предоставяме децата на метално ретардните индивиди гласували за пплгдб, които ни докараха това положение, то и без това на запад ги вкарват в училищата тези да им осигурят достъп до малолетни деца за забавление ;) !!!!
86
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофили и Русофоби са обединени срещу наглите араби. Съединението прави силата, тия араби сега ще ги смелят от бой, като едно време рoмите, как бяха дармадан.
85
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С просто око се вижда, че правителството на Денков за 9 месеца управление превърна София в ислямско гето с побоища, убийства и всякакви посегателства срещу българите.
84
0
 
12
 
! Отговори
Вожда от КПП-ПАЛАС- преди 2 месеца
Ростенец,нищо не знае и нищо не е видял да влизат мигранти.Нито европачки,златни кюлчета и наркотици и еврофондове не е виждал.
83
2
 
7
 
! Отговори
Как чичо Ади, преди 2 месеца
Обърка посоката,вместо на юго-изток се отклони на изток към Москва и умря излъган от шекерезаците.
82
0
 
19
 
! Отговори
Отрядите за спешна преди 2 месеца
Помощ да обират мекереСТАНците от всички краища на България там където се чуват примитивни езици имат право да се изпращат гратис при Мохамед.
81
0
 
26
 
! Отговори
Пришълците,а приори преди 2 месеца
Да се излекуват с АК-47.
80
0
 
30
 
! Отговори
Ddd преди 2 месеца
Тук Каракачанов е напълно прав, трябва по-сериозна политика и трябва да почнем да ги извозваме обратно откъдето са дошли.
79
1
 
36
 
! Отговори
От 34г. Нелегалните преди 2 месеца
Мигранти тормозят Българските граждани и побоища всяка нощ и полицията прикрива следите.
78
0
 
17
 
! Отговори
Всяка нощ от преди 2 месеца
2021г. акостират 8-9 кораба между 40 и 50 Хил. от майчините етноси на ДеПеСото и броя е над 4 мильона пришълци нерегистрирани с фалшиви адресни регистрации из цяла България.
77
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Според този от бивщите му коалиционни партньори на мутрата и министрите МУ, Русе е в МАКЕДОНИЯ. Според мен, въпреки че не съм като тях, не е в РЕПУБЛИКАТА ИМ СЕВЕРНАТА ИМ Македония. За смях станах такива като него. Както и гтези от кабинета му на МОЛЕЦА. Мареята им Габриел ще им изплаща заемите за самолетите.
76
17
 
1
 
! Отговори
до 82 преди 2 месеца
Прегледай се. Нашите момичета си умират да се метнат на пакистански доктор за издръжка
75
2
 
6
 
! Отговори
балъци на рояци преди 2 месеца
Билата с подмоч..ния крачол докато беше на " трапезата " и беше захапал кокала , тураше синя каска , сега много опозиционно взе да го дава
74
1
 
36
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
Независимо от многото отрицателни черти,които имаме ние българите,запомнете:Ние няма да сме глупови,аморфни е страхливи като западняците.Ако арабелите си мислят,че ще посягат на нашите момичита и жени,на нас,и ние ще си търпим като глупавите и страхливи западноевропейци,няма да стане.Ще пипнем коловете,и ще раздаваме правосъдие каквото арабската п-ас-ми-на заслужават.Ще пропищи и загнилата Европа.
73
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да беше жив Хитлер да оправи нещата...
72
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Почти е сигурно, че пакистанците са се опитали да изнасилят момичето. В Пакистан и Индия това са чести случаи на изсилвания на публични места.
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако ДБ сега не излезе с предложението си за промяна в службите по сигурността, ще се убедя, че не е платена провокация на някое НПО. Казаха ви, промени в службите трябвало да се правят и ето ... имаме повод, да си влачим "мъдрите мисли" още 3-4 месеца, повод "да останем", дет се вика .... поне до юни.
70
2
 
20
 
! Отговори
КуКлус преди 2 месеца
След 10-20 години ще сме африканска държава !