Каракачанов: Сглобката да не се разсейва след побоищата с мигранти

Някои места в София приличали на Бейрут
123
Каракачанов: Сглобката да не се разсейва след побоищата с мигранти
Снимка: БГНЕС

Правителството с бездействията си кара хората да се самоорганизират за защита, заяви в своя позиция председателят на ВМРО Красимир Каракачанов след поредицата сблъсъци с нелегални мигранти само в рамките на три дни в София.

"След нападението на група нелегални мигранти над младежи на бул. „Витоша“ преди две вечери снощи станахме свидетели на масов бой между групи нелегални мигранти в кв. „Овча купел“.

След скандал за жена в 21 ч. снощи две групи нелегални мигранти с тояги и други подръчни средства се сбиват в центъра за бежанци в кв. „Овча купел“. Боят се пренася и извън центъра за мигранти, като саморазправата продължава и по главната улица на квартала – бул. „Монтевидео“.

От видеата, заснети от жители на квартала, ясно се виждат групи от хора, които носят големи тояги и прътове. Има няколко пострадали, единият е приет в спешната помощ в Пирогов. Охраната на бежанския център, която не е въоръжена, не е могла да се справи със ситуацията.

Подобна сцени в кв. „Овча купел“ и други центрове за бежанци – във Военна рампа в София и Харманли, наблюдавахме преди години – тогава имаше нападения и над жени, а през 2013 година младо момиче - продавачка в денонощно магазинче на ул. „Пиротска“, бе намушкано с нож.

Днес ситуацията в София отново се нажежава поради факта, че броят на нелегалните мигранти видимо се увеличава. Въпреки опитите на правителството на сглобката да прикрива подобни инциденти, ситуацията в бъдеще ще се влошава допълнително поради засиления мигрантски натиск на българо-турската граница и заради безотговорното споразумение, подписано с Австрия от правителството Денков-Габриел, според което от Австрия и други европейски страни вече започват да ни връщат големи групи мигранти.

Като естествена реакция на бездействието на властите граждани вече призовават за създаване на граждански патрули, които да гарантират сигурността в българските градове.

С просто око се вижда, че някои райони на столицата между Лъвов мост, Женския пазар и бул. „Тодор Александров“, отново започват да заприличват на Пакистан или Бейрут.

За да се гарантира сигурността на българските граждани и за да се избегнат саморазправи и сблъсъци, правителството и Столична община трябва да спрат да се правят на разсеяни и да вземат следните спешни мерки.

На първо място охраната на границата с Турция трябва да се засили, гранична полиция трябва да получи ясна заповед за недопускане на нелегално преминаващи, а не за тяхното посрещане и регистриране на наша територия. Напомняме, че нелегалното преминаване на границата според българското законодателство е престъпление!

Второ, изнасяне на всички мигрантски центрове от големите градове и изнасянето в ненаселени райони в близост до границата с цел репатрирането им извън България.

Трето, всички съществуващи лагери за бежанци да бъдат от закрит тип – т.е. пребиваващите там да не напускат пределите на лагера и да не обикалят свободно, където си пожелаят и да правят опити за напускане на страната.

Четвърто, до преместването или репатрирането на нелегалните мигранти лагерите, разположени в София и други градове, да се охраняват от усилени постове на Жандармерията, а не от невъоръжена охрана.

Ако правителството продължи да бездейства, гражданите на Република България имат пълното морално право да се самоорганизират, за да защитят своето имущество, здраве и живот", завършва Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дайте некой лев на София -Запад и гледайте на другата страна докато те се забавляват с мигрантите и въпроса ще бъде решен за 2 дни ,, мигрантите '' ще си тръгнат доброволно.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей шкембе, вечният студент Джамби влезе ли в казармата?
47
10
 
3
 
! Отговори
Хай да викнем преди 2 месеца
Трябва да ги интегираме, да се сливаме с тях, да женим момите си за тях, да им даваме гражданство...Те са бъдещето на прокаженото ни племе, няма друг начин.
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма мигранти. Има нарушители на държавната граница и по тях трябва да се стреля на месо!
45
4
 
1
 
! Отговори
Колко такива парцали преди 2 месеца
Ей шкембе!
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ХамстерНикът ти казва всичко за тебе., това, че са нуячите на българското дете студенти по медицина го казва Денков, която подписа за Шенген с мигранти, нали?
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В момента ви украйнизират и нацифицират. След това ще ви изпратят на Източния фронт и на ваше място ще заселят всички мигранти от Европа. На шкембе войводата сигурно са му платили доста, за да ви направи на пушечно месо. Я вила на бахамите, я мезонет в Маями. Все някъде трябва да бяга от бежанците.
42
0
 
9
 
! Отговори
Предлагам преди 2 месеца
Онези пришълци, които се намират на територията на България и са над 15-годишни веднага да започват работа там, където недостига работна ръка. Това да е условието за оставането им тук и да важи и за жените, включително и за онези пришълки, които имат деца на възраст над 6 месеца. Във всеки бежански център те сами да избират чрез гласуване по 2-3 от тях, които да остават на територията на този център и да се грижат за децата, докато майките са на работа. Ако не им харесва, да си заминават!
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименНе те ли е срам да защитаваш побойниците от Африка и Близкия Изток, утре такива студенти по медицина ще убият теб и твоите деца.Ти българин ли си въобще?
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Сър ПичукТо ограда има, но от ПП и ДБ умишлено са я повредили на много места, за да ни напълнят с мигранти.
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо му давате да се изказва на този шкембак той ни" оправи" с Македония стига му .
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
150 години след гибелта на Апостола на свободата Васил Левски, България отново е под ислямско иго.Ислямисти беснеят над бащиното огнище, а чорбаджии с фесове ни сглобяват поредната почит към Сарая."Мъдрият" султан им казал, че не иска избори и всички чорбаджии се старят да угодят.Псевдоинтелектуалци лъжат народа и го приспиват с песни за някакво бъдеще на зелените ятагани.А народеца видял всичко лъжовно вика, окей, ама като дойде Путин всички в Арктика.
37
0
 
5
 
! Отговори
Сър Пичук преди 2 месеца
Ако имаше ограда нямаше да са тук, но твоята партия взе милионите за ограда и направи едно голямо нищо
36
0
 
9
 
! Отговори
Моето предложение преди 2 месеца
Всеки пришълец да подписва декларация, че е съгласен да живее в бежански център от затворен тип и ако ще се бие с подобни на него, това да става само на територията на такива центрове. Ако наруши това, което е обещал, подписвайки тази декларация, да бъде веднага експулсиран!
35
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щом и на този му е платено да се изкаже и да настройва общественото мнение, смятай за какво става въпрос.
34
8
 
1
 
! Отговори
Румен Спецов НАП преди 2 месеца
Имаме нужда от Бежанци и Емигранти - млади мароканци и арабчета от Судан и Ирак...Особено в ВРАЦА, ВИДИН, МОНТАНА и ПЛЕВЕН--НЕ ОСТАНАХА ХОРА....ДА ПЛАЩАТ ПОВЕЧЕ ДАНЪЦИ, и ДА СЕ ПЪЛНИ ''НАП'' , и Азната .
33
13
 
0
 
! Отговори
Хамстер преди 2 месеца
Некви студенти от Англия с по-тъмен тенс спречкали с други студенти и плужаците изпълзяха от ямите да съскат фашизъм. Безполезни бездарници без един ден трудов стаж в живота. Освен 2 те години дето е бил бакшиш Копейката... Само плашат народа з да го *** после...
32
1
 
14
 
! Отговори
Въздушен Шенген преди 2 месеца
Осъждани мигранти ще бъдат принудително депортирани от ЕССР в периферията България и заселвани за постоянно!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вас, нацистите, ще ви изпратят на Източния фронт, а в Чалгария ще останат мигрантите. Зиг Зеленски Викинг и Зиг Зииг чисти Арийци Кирчо и Тапирчо! За чист Чалгарийски Райх! Хайл чист чалгариец Сунак!
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Подкрепям предложението му тези бежански центрове да бъдат извън големите градове (най-добре е да бъда далеч от населените места), да са от затворен тип и да ги охраняват тежковъоръжени жандармеристи! Ако на някой мигрант това не му харесва - да си заминава от България.