В центъра на София: Самонастанили се в стара сграда предизвикват пореден пожар

И още от Helpbook - сигнал до БАБХ, сметище в Плевен, молба за навес на спирка
25 мар 2024 21:45, Анисия Иванова
54
В центъра на София: Самонастанили се в стара сграда предизвикват пореден пожар
Снимка: Helpbook

През изминалата седмица в платформата на Helpbook.info пристигнаха сигнали от различно естество.
Повече от година след подаден сигнал, по никакъв начин не са взети мерки за обезопасяването на стара сграда на централна софийска улица, която е в окаяно състояние. Самонастанили се лица с действията си ежедневно застрашават здравето и живота на преминаващите. Същите редовно внасят в порутения имот всичко намерено, което става за горене. Само преди дни логично избухнал поредният пожар там. Отделно, от фасадата падат тухли, а осветление пред нея изцяло липсва. Отговор към предишния сигнал липсва, както се оказва и всякакъв интерес от страна на общинските власти да разрешат проблема.

„Моят въпрос е защо? Защо вече 3 години трае безхаберието на Общината и къде е отговорът на подадените десетки сигнали за същата сграда?“, резонно пита в сигнала нашият потребител.

В град Плевен в близост до имот се е образувало и ежедневно разраства нерегламентирано сметище, което от няколко месеца се увеличава с усилени темпове. Според автора на сигнала боклук от всякакво естество се изсипва в ранните часове на деня, като според него е срамота да съществуват такива гледки още повече, че са в центъра на града.

Отново получихме сигнал към БАБХ с молба за проверка на търговски обект, от който са закупени хранителни стоки с отдавна изтекъл срок на годност. След като клиентът е установил това, помолил за замяна на артикулите, но категорично му било отказано. От изпратените снимки е видно, че според етикета консумацията не е била препоръчителна още от края на август миналата година.

Завършваме днешния обзор с молба за монтиране на навес на автобусна спирка в столичния квартал Дружба, поради факта, че клиентите на „Градска мобилност“ са принудени да чакат превозните средства при всякакви метеорологични условия.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
София преди 1 месец
Допуснахте тези отпадъци да налазят София и сега имало проблем. Подобни проблеми има навсякъде във големите градове на запад. Вижте Моленбек , гетото на Брюксел и не питайте повече що сте прости.
36
0
 
1
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 месец
До Генерал ЛуковАйде, айде... така беше преди време, сега вече са само интегрирани и преходни, поразкараха ги малко по един или дръг начин. Точно около Лъвов Мост е типичен пример какво можеш да видиш в Европа - от всичко!
35
1
 
8
 
! Отговори
Генерал Луков преди 1 месец
Региона около ЛЪВОВ МОСТ в столицата на България - София... Трудно може да се определи като Български! По - скоро "Малкият Кабул" или "Малкият Багдад"!!!!! Там през деня е неприятно преминаването. А направо не ми се мисли - По тъмно! Наистина ми е мъчно за БЪЛГАРИТЕ , които живеят в този регион! Прибират се - по тъмно... Или имат деца - ученици , които трябва да преминават през този затънтен АЗИАТСКО - АФРИКАНСКИ РЕГИОН!!!!!!!...
34
0
 
4
 
! Отговори
нн преди 1 месец
Много злоба Варненец, ще хванеш някоя болест. Не живеем всички в такива сгради, не всички въвъ Варна живеят като в Максуда, по-полека
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато Службата за мигранти е в центъра на София - какво друго може да се очаква?
32
13
 
13
 
! Отговори
Варненец преди 1 месец
Алооооууу софиянци, вижте какви сгради и обитатели имате в скaпaната си нaсрaнa София и то в центъра й. И след това се биете в гърдите че сте столичани, а ние останалите едни изостанали провинциалисти. Жалки софийски oтрeпки!
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е това си е то! Супер държава сме! На нас терористи убийци не ни трябват. Справяме се отлично и сами!
30
3
 
12
 
! Отговори
Хмм... преди 1 месец
Тая столица София верно почна да прилича на Бейрут! Ама то гледах миналата година как на един камион пишеше "продукти от Ливан", така че обяснимо е случващото се, но пък никак не подхожда на уж все още нашата столица!
29
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В цяла Европа е забранена нацистката пропаганда и споменаването на Хитлер.Само тук коментарите стоят и не се трият.Нито комунистите,нито нацистите ще се справят с този проблем.Просто трябва да се задействат от общината и да ги гонят тези самонастанали се.
28
0
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
На Женския пазар е фрашкано с такива полусъборени къщи. Обикновено тези къщи имат много наследници и не могат да се разберат за имота как да го поделят. Някои искат да се продаде, други пък не искат и затова са ги занемарили и оставили да се самосъбарят и разрушават
27
5
 
5
 
! Отговори
Това е реалното лице преди 1 месец
На България,Комунизъм Простотия мрасотията Ченгесарщина корупция бежанци мутри проституция дрога трансове шимейли депутатите обират народа обрача от фирми местни феодали и заддунайси Ке н еф!
26
6
 
10
 
! Отговори
Нормално за преди 1 месец
Малкия Бейруд познат сред простолюдието като София
25
3
 
7
 
! Отговори
Мигрант преди 1 месец
А мое ли да се самонастаня в народното събрание
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аре, аре фотото е показателно строителната мафия ще си има нов обект.
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самонастанилите се да не са инженерите, лекарите и учените...онея знаете кои.
22
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Благодарете на Йорданка.
21
0
 
26
 
! Отговори
До Евал преди 1 месец
Ами чета днес в центъра на Брюксел се млатили турци и кюрди... и какво е по-различното в Брюксел от София. Нито една европейска столица вече не е това, което беше... Париж е почернял, Лондон бие на кафяво... ама друго си и да плюеш по София.
20
2
 
3
 
! Отговори
Ами гласувай за друг преди 1 месец
Защо вече 3 години трае безхаберието на Общината. . . . . Защото все такива х х х избирате! Изберете си нормални, а не знаете, кои са нормални? Купете си въже и търсете по-високо дърво в София!
19
0
 
5
 
! Отговори
Сградите и улиците преди 1 месец
В градовете са като транзисторите в процесора като се развалят много транзисторите и целия процесор трябва да се сменя с нов
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Електората на герб никой не го закача, това е видно от години. Я някой друг да се самонастани където и да било, дали ще стане.