Нов шеф на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР

Досегашният началник на ОД-Стара Загора поема службата
5 апр 2024 09:14, Петър Бойчев
19
Нов шеф на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР
Снимка БГНЕС

Досегашният директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора Лазар Христов оглави дирекцията „Вътрешна сигурност“ в МВР, съобщи "За истината". Това е структурата, която разследва престъпления, извършени от служители на МВР.

Лазар Христов е потвърдил назначението си пред „За истината“, а от пресцентъра на министерството заявили, че не знаят за това назначение.

То обаче е факт, в сайта на МВР неговото име е посочено като начело на дирекцията.

Лазар Христов доби популярност покрай случая с починалия при задържането му от полицията бивш състезател по борба Пламен Пенев на 30 декември м.г. Тогава той обяви: "Нашите служители не са проявили каквато и да е агресия към лицето, което отказа да се подчини на полицейско разпореждане”.

Само ден след  това обаче силовото ведомство коренно промени позицията си и заговори за сериозни нарушения по време на задържането на Пенев. Последваха наказания и уволнения, които не засегнаха самия Лазар Христов, защото вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че той е бил в отпуск в деня на трагедията и е бил заместван от втория човек в ОДМВР, припомня "Сега".

Стоянов отиде в Стара Загора лично да защити на брифинг Христов. На въпрос защо като е бил в отпуск, той е бил на място и е давал разпореждания какво да се прави, министърът тогава обяви: "Към момента на трагичния инцидент г-н Христов не е бил официално на работа. Отишъл е тъй като това е тежко престъпление и е нормално е да отиде там. Имало е друг човек, който е изпълнявал тогава длъжността "директор“.

До новия шеф на възловата структура на МВР се стигна, след като в началото на февруари т.г. стана ясно, че предишният директор на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР Георги Георгиев е бил временно отстранен от длъжност.

Това стана със заповед на вътрешния министър Калин Стоянов, като бе обявено, че отстраняването е защото срещу Георгиев имало образувано дисциплинарно производство. И до последно обаче не станаха ясни конкретните причини за отстраняването, което вече очевидно е уволнение, щом има нов шеф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Не е ли меко казано цинично - представител на ОД на МВР Стара Загора ,с най- много нерешени престъпления с публичен характер в една малка общност и явно несправяне с престъпността в нея да застава начело на вътрешна сигурност на МВР.Тези ,които не могат да справят с битовата престъпност ,няма как да организират дейността на такъв важен отдел на МВР ,чиито функции са отстраняване от МВР на престъпниците с униформи или цивилни ,които са още по- вредни и са в престъпна симбиоза с мафията.
12
0
 
2
 
! Отговори
КОЙ преди 1 месец
КОИ СА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТГОВОРА Е ОЧЕВАДЕН РАЗБИРА СЕ ДЪРЖАВАТА С ВСИЧКИТЕ И ИЗМИШЛЬОТИНИ И ЛУПИНГИ
11
1
 
3
 
! Отговори
Професионалист преди 1 месец
Неговият шеф го оставиха да фалшифицира изборите...
10
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Да направи проверка на шефа на мафията във Пловдив във областната дирекция на Събчев.Чадър на Петлешков и другите мафиози от Трафик секюрити
9
2
 
3
 
! Отговори
А какво ще кажете!? преди 1 месец
Не давате ли твърде леко квалификации, основани само на изявления на политически лидери!? Това се запитайте!? ѝко всички основаваме твърденията си само на проверени факти, а не на фалшиви новини, животът ни ще стане по-лесен! Това е така, защото заблудените хора действат като тълпа, а тълпата не води до позитивни събития!
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Получил е повишение защото е ликвидирал някакъ дядка дето се е заял с лапето на местниа наркодилър. А както всички добре знаем само малък процент от парите на милиционерите са от заплати. Останалите ги плащат мутро-мафиоти и дилъри. 06 РПУ яко захлебват от прасчо пеефски.
7
2
 
13
 
! Отговори
Да преди 1 месец
В всички бели страни ВС на полицията е страшилище за полицаите а у нас в ВС има служители който прикриват престъпления и служители и тази служба не работи.
6
2
 
21
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Ако работеше тази дирекция,50% от полицаите щяха да са вън от МВР .Но тя не работи.
5
1
 
12
 
! Отговори
Амалгама преди 1 месец
В демократична България успешно бяха съчетани всички най-лоши черти на заптиетата, милиционерите и мафията!
4
1
 
17
 
! Отговори
Република 8 джуджета преди 1 месец
Тук е така.
3
4
 
17
 
! Отговори
Ганьо Цончев преди 1 месец
Абе по негово управление на ОД Ст. Загора утрепаха от бой човек, тия сега го назначават за шеф на Вътрешна сигурност. Ще е вакханалия в милицията :))))
2
2
 
15
 
! Отговори
до 1 преди 1 месец
Корупмпе е защото е назначен от корумпета.
1
1
 
14
 
! Отговори
Дано да не е преди 1 месец
Корумпе като предишните

Спонсорирани публикации