В България властта е свързана с много пари кеш, те отиват във всички партии

Контрабандните канали са болка от години, смятат Слави Василев и Боян Стефанов
9 апр 2024 22:30, Анисия Иванова
72

Кабинетът "Денков" предаде властта на кабинета "Главчев" с първа рокада по високите етажи. Людмила Петкова назначи за шеф на Агенция "Митници" Георги Димов. Министерският съвет пък поиска от президента да подпише указ за оставката на Живко Коцев от поста главен секретар на МВР.

"Той със сигурност ще го подпише, в това нямам никакви съмнения. Основното обстоятелство от това, което се случва вчера и днес в разгара на този пореден безумен скандал, ще ви кажа, е, че когато в България се настаните във фотьойла на властта, вие започвате да ставате титуляр на всички възможни лостове на властта, които включват и контрабандните канали, които не са се променили от много години", заяви политологът Слави Василев в студиото на предаването "Денят ON AIR".

"В България властта е свързана с много пари кеш. Тези пари кеш отиват във всичките партии, които са сформирали мнозинството в Народното събрание. Тяхната основна цел беше именно да премахнат ръководителите на службите", подчерта Василев.

По думите на политолога Боян Стефанов в политическото пространство лицата са еднакво виновни за напиращите проблеми.

"Тези болки не са от днес или от вчера. Те са от дълги десетилетия и няма да бъдат премахнати, но искам да фокусирам вниманието върху друго. За добро или лошо - не стигат силите на управление, на служби, на правоохранителни органи, този огромен обществен, здравен и демографски проблем да се приключи. В политическото пространство няма чисти и мръсни", заяви Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

Според политолога Василев скандалът ще се отрази неблагоприятно върху "Продължаваме промяната" - "Демократична България" на предстоящите избори и е възможно дори да се вдигне електоралният дял на "Възраждане" и "Има такъв народ". Василев отбеляза, че ако президентът Радев не се впусне в "политическата битка", България трудно би поела по нов курс.

Стефанов обаче изрази мнение, че не е коректно да се използва президентът за опозиция на управляващото мнозинство.

"Защо трябва държавния глава да го поставяме в еднакъв порядък с тези политически лидери? Ролята на държавния глава е различна. Ако президентът бе така необходим лидер и е необходимо да се впусне в битка, защо не го беше направил? Позицията на държавния глава не е легитимната позиция, за да се впуснеш в парламентарно партийна битка. Ако кажеш аз искам властта - яви се на парламентарни избори. Страната е парламентарна република. Не е коректно да се използва офиса на държавния глава и да се нарича опозиция", категоричен бе Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Акселерат преди 2 месеца
Дедо ми остави 6 Лели. Слави ще остави 6 Чичовци.
22
5
 
2
 
! Отговори
Хо хо преди 2 месеца
Само плямпачи и неможачи. Коефициент на плодородие. Нема кой гадже да надуе..Една Лена ни остана...
21
6
 
3
 
! Отговори
Поли преди 2 месеца
Млъкнете бе плямпачи на интриги!Това е практика в целия Свят ,привърженици на дадена Партия да я спонсурират.Какво се правите на ,,велики " възмутени откриватели като Гешев,който се чуди с каквиринтриги да печели електорат.Неговата партия като че ли не е спонсуриран.В България вече това е начина да влизаш в политиката с мръсотия а не да имаш качества.Безобразие,върха на наглостта.Грозно,отвратително! Срам и позор да се изтъпани костюмиран ,парфюмиран лъжец и ***
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Петков Василев Христо Иванов Атанас Атанасов не са почтени хора и на тях не им пука за скандалите. Специално Атанасов от 30 години е винаги в някакъв скандал, не му пука
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Парите отиват в лидерите на партиите, но дървения костюм няма джобове.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пари Падат. Пари като шума. ::D
17
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много ясно! Защо си мислите че Копейкин драпа за власт? Със сигурност не е защото има добро сърце хахах иска кинти, иска да ***, иска да дава земи на Раша
16
4
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 2 месеца
Това не беше нищо Симооооо, за теб специално съм приготвил шедьовър!Хванали сме се на бас кой ще те очистиии по+запомнящо се! Трябва да се научат едни майммммуни на урок и какво по-добро нагледно помагало от теб!
15
4
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Станали сме демек ЕС демокрация. Супер!
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези откриха топлата вода. Много ясно, че е свързано с много пари. Те за това не пускат кокала.Голямо напъване да станат политици. Кьораво, куцо и саkaто се напъва да е депутат. Дори психиатричен тест не им правят. Повечето са за психиатрията.
13
2
 
4
 
! Отговори
Крушата преди 2 месеца
Не може да бъде.Те и малките деца го знаят това.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Властта ни отвращава, няма един читав човек. Като ги гледам кои са там и ми става мъчно за България. Вече всичко е опорочено.
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пеевски ви каза,че това е ПП е Партия на пудела. Хахахахаха
10
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този Слави Василев едно си знае, едно си бае. Как не му омръзна да възхвалява Радев не знам. Явно има изгода (финансова) от това.
9
4
 
14
 
! Отговори
Kaшeл Mъpgoxaй преди 2 месеца
Пapи - Пpoмeнa - Пapи Пpим
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
от деси тилетия са практиките.Но Държавата от столетия се бие с тез практики със любезното съдействие на ПП.***.
7
2
 
6
 
! Отговори
Соня преди 2 месеца
Млъкнете вече бе,затворете си мръсните уста,не сме длъжни да ви слушаме мръсотията.Защо не ги докажете тези неща,защо ги дрънкане само пред избори ,засрамете се последните народа .Разкарайте се ,не ви понасят.
6
1
 
9
 
! Отговори
Ганьо преди 2 месеца
До 5. Ами могат, правят го. А абдалите като теб нека си маршируват по площадите. Аз тези "променкаджии" ги бях разкрил още в началото. И май не само аз.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още тази седмица чрез зам министрите и агенциите ще се види как боко, ДПС и Радев са си разделили властта , за да занулят не особено умните от пп/дб. Жалко,че викахме по площадите
4
1
 
9
 
! Отговори
Матрял преди 2 месеца
Бай Амет го каза преди 30 години,сега ли го разбрахте другари анализатори