Богослов: Да се молим за човека, поругал гроба на патриарх Неофит

Ние не мразим грешника, а греха, заяви Ангел Иванов
17 апр 2024 13:09, Анисия Иванова
26

Гробът на българския патриарх Неофит беше поруган. Има задържан за вандалската проява.

"Стана ясно, че това е човек с определени засивисимости, който води скитнически начин на живот, зависим от алкохол, отива и извършва противообществена проява. Ежедневно виждам скитници, хора изпаднали, хора с нелеки битки, алкохолизмът си е страст, това е бесовско изпълнение", коментира богословът и журналист Ангел Иванов в студиото на "България сутрин".

Той призова да не съдим уличения, а да се молим за него.

Още по темата

"Ние не мразим грешника, а греха, Бог допусна това в дните на великия пост да ни поразтърси. Привидно грозно деяние е - първо посегателство спрямо Христовия кръст, след това и към паметта на патриарха. Това е дело на т.нар. поднебесни духове на злобата, които не търпят праведността и благочестието, олицетворение на които беше нашият прекрасен патриарх", подчерта Иванов.

В ефира на Bulgaria ON AIR той заяви, че деянието е повод всеки от нас да се замисли къде бърка и защо не се решават проблемите на тези хора, които трябва да бъдат в специализирани институции.

"Трябва да го оправдаем, нашата вяра е такава, Господ е такъв, и патриархът му е простил, вярвам в това, въпросът е да предизвика покаяние", допълни богословът.

Очакванията му са след избора на сливенски митрополит да се стигне безпроблемно до избора на нов български патриарх през юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
ValdTepes преди 1 месец
40 дни арест със строг пост, молитви и проповеди за виновния.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Попа се моли за попска субсидия 50 милиона на година :)))
17
0
 
1
 
! Отговори
няма закон за преди 1 месец
поругаване на труп . в америка за нарязване след убииство дават за нарязване на трупа 8-10 г , води се поругаване . а като е нарушил , може пак да атакува .
16
0
 
1
 
! Отговори
казаха че бил луд , преди 1 месец
може като червения пират да го лекуват . Молете се за пирата . Би трябвало да плащат социални помощи , ама ги обират от малцинствата . няма как да дават на който няма пари . Такива има 30 000 в софия . като стане нещо и префърят топката . хахахаха
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В иран или саудитска арабия щяха да клъцнат главата
14
5
 
4
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
Най-голямото поругаване беше когато го покараха с БТР... Оттам нататък нищо не може да бие болната фантазия на руско-комунистическия ни "истеблишмънт"...
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А да се молим ли за управляващите неофашизоиди, поругаващи паметници? А за талибаните правещи същото в Близкия Изток да се молим ли?
12
2
 
5
 
! Отговори
без упойка преди 1 месец
Наистина ли някой е смятал, че поставяйки дядо Неофит на пътя рано или късно някой няма да направи тази поразия.Лошо племе сме.Вазов още чака да бъде погребан на друго място.Левски не му знаем гроба.Това не е случайност.Това е кармичен кръг на България.Затова и вярата я няма в народа.Затова и няма монаси, а рентиери с бради.Християнството така ще изчезне един ден от нашите земи.Вижте какво още по- лошо поколение иде, ненаучено в нищо от Библията, мислещо само за пари, като Синова, впрочем.
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бесове и духове няма, души няма. Бог няма. Да се молим на несъществуващ бог означава да вярваме на грешната диагноза за устройството на вселената поставена от пещерняци и неуки пясъчни бедуини преди 17-20 века, проповедниците са ви прeпикали мозъка като мушкато и сега и вие копаете дъното по същия начин. Плоскоземен богослов с диплома по празнословие. Нивата иска мотика, а не молитва. Дайте му поправителен труд като има енергия за хабене
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на видеото дрехите му са чисти, бяла блуза и сини дънки
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
престъпниците считат това за слабост и продължават нататък с по-тежки престъпления
8
0
 
5
 
! Отговори
вярващ преди 1 месец
И аз се моля всеки ден за тези дето не изпълниха молбата на патриарха да бъде погребан в Троянския манастор.Всеки ден , не мразя тях, а тяхното самозабравяне.Отдавам го на самозаблуждението на софиянци, че всички им принадлежи, от парите за магистралите до тялото на негово светейшество.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В интерес на истината арестувания е със съвсем други дрехи, скитник ли е?
6
1
 
9
 
! Отговори
кой ще каже преди 1 месец
Дядо Неофит е имал една молба към синода, погребение в Троянския манастир.Защо не е погребан там?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това ли е Червения пират??? или това е Антихриста???
4
3
 
7
 
! Отговори
Шопендар преди 1 месец
С една подходяща сопа ще му се внуши почит и уважение към бог
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да се молим или да го пребием с камъни.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мда... Което ми напомни за мъдрите думи на един човек "Вярващите и да ги обидиш нещо, какво ще ти направят? Най-много да се помолят за теб." :))
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да се помолим за денков дето ги докара, но това няма да му помогне