Калфин: Няма да има предпазна клауза за България от ЕС

Правителството има ясно изразена воля да се справи с проблемите в правосъдието и вътрешните работи, твърди вицепремиерът
9 юни 2008 21:05,
11
Калфин: Няма да има предпазна клауза за България от ЕС
Правителството има ясно изразена воля да се справи с проблемите в правосъдието и вътрешните работи, твърди вицепремиерът. Снимка: Булфото

"Предстоящият мониторингов доклад на Европейската комисия, който трябва да бъде готов до средата на юли, няма да доведе до задействане на предпазна клауза за България или на някакво подобно наказание”.

Това заяви в Плевен вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин.

Според него, на страната ни се гледа изключително строго, но натискът, който идва от Брюксел, е в наш интерес.

В момента институциите са максимално мобилизирани да направят всички реформи не заради докладчиците, а заради българските граждани, каза още Калфин и добави, че според него докладът на комисията от януари месец сам по себе си е обективен.

Вицепремиерът каза още, че всичко, което се случва напоследък, показва, че правителството има ясно изразена политическа воля да се справи с проблемите в правосъдието и вътрешните работи и няма нито един политически чадър над когото и да било.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Лора преди 15 години
Ако това правителство беше започнало да работи още от самото начало в интерес на българския народ, сега нямаше да си троши нервите.Всеки, който работи срещу народа, рано или късно си плаща!Те тръгнаха да покриват с чадъри престъпниците, защото им платиха предизборните кампании, тръгнаха да крадат като за световно, защото на някои министри това им е за последно! Много от сегашните управляващи /достойни синове и внуци на старата комунистическа върхушка/, възпитани в комунистически дух да манипулират и заблуждават, си въобразяват, че както някога нашите политици залъгваха СССР, така сега ще могат да залъгват ЕС.Няма да им мине номера!И ако им се размине, то няма да е заради тях, а заради народа и държавата!Жалко е, че както някога са се надявали някой да ги освободи от Османското робство, сега се надяваме ЕС да ни освободи от Доган и сие!Ние самите не можем да се справим с тях!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе тези от правителството с нови очила ли са от януари насам след доклада отдогава че изведнъж им се е прояснило всичко?"Според него, на страната ни се гледа изключително строго, но натискът, който идва от Брюксел, е в наш интерес."Извинявайте ама не разбрах,в "чиййй интерес"бил натиска ,че те от кога се имат за част от народа български,как се сещат че са от този народ,много интересно .айде моля само каканиже тоя и мисли че народа е наивен и ще му се върже на премерените приказки.Такива политици на са нужни на народа,а такива които да говорят на езика на народа.Айде да прочетем внимателно и това-"Вицепремиерът каза още, че всичко, което се случва напоследък, показва, че правителството има ясно изразена политическа воля да се справи с проблемите в правосъдието и вътрешните работи и няма нито един политически чадър над когото и да било"И какво толкова се е случило на последък,КАКВОООООООООО бе че не го виждаме ,те катарзис ли са преживяли че им дошло прозрението"ясно изразена политическа воля"Такова правителство сме немалиииии-Добре дошли на панаира на хумора и секирата-опс на сатирата.
8
0
 
0
 
! Отговори
ops преди 15 години
правителството има ясно изразена политическа воля да се справи с проблемите в правосъдието и вътрешните работи и няма нито един политически чадър над когото и да било.tkaaaaaa neka da prochetem tova izrechenie za da razberem po linia na prichinno-sledstvanata vryzka kakvo e kazal i kakvo she stane:правителството (има) ясно изразена (политическа воля) да се (справи) с проблемите в правосъдието ...az razbiram che nishto ne pravi osven da ima volia i na kakvo otgore si misli che niakoi togava rabori .......t.e. te stoiat chakat migat rupat i *** da progovoriat i chakat da ne gi nakajat..........ti pichno po komunistcheski partiata maika she prosti i vinoven she e kostov mostov lostov i drugi nai-veche ataka.........tova koeto e izmuchalo tva govedo ne kazva nishto konkretno,kakto i drugoto sir gei koeto obiasniava che ako gi izritat v bg shteli da doidat drugi partii.........drugarui ako ima narod koito iska opredelena partia she si ia napravi,otdavna mina vremento na ednopartiinata sistema za smukane ..........sega she smuchete moia
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
фирма има промишлен парцел колко години трябва да чака за разрешително за строеж без да е дала подкуп - 5 ? -10? -а може би 20?
6
0
 
0
 
! Отговори
питона преди 15 години
Тоя не е в ред ! Не е и в час,защото е калфа а не майстор!!!!! Само такива мушмороци ни представят пред света и за това сме на това дередже!!! Голяма клауза ни чака,голяма като крали-марков к......ур ,голяма!!!!! Но тогава ние си оставаме мизерници ,но тях ги издухва ББ и са вън от лапачката.Пък и по поръка на ЕС могат и да ги окошарят за кражби и грабежи.Много му унила мутрата бе,европейски унила да им го .............
5
0
 
0
 
! Отговори
Потърпевщ преди 15 години
Аз имам такава ситуация: От 7 години решение на върховният съд не влиза в сила на практика! Проблемът ми е че отсрещната страна има ххх пъти повече пари :( На няколко пъти се оказва че не само съдийката, но дори и собственият ми адвокат е бил купен ... 30 години се съдя и вече наистина имам чувството, че ако имах малко пари, съм научил всички мурафети на тач *** държава и бих могъл да направя и магаре европейски гражданин със социална издръжка, право на гласуване и прочие ... Просто е абсурдно!!! Това не е държава, а ние не сме народ !!! Сбирщина ***!!! Всеки един от нас !!!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Съдебната система у нас е нефункционираща и това е добрия случай. Защото части от нея са си откровена мафия. И вместо шефката им, тая дето прилича на професионален борец, да се пъчи самодоволна, да земе да свърши и малко работа по изключение.
3
0
 
0
 
! Отговори
totyu преди 15 години
Какви световни глупости разправя г-н министъра К алфин.Министерствата на МВР и "Правосъдието" са пълна излагация .Ще дам пример с нещо малко и дребно за мащабите на нашите политически фантазьори.Потърпевшият се казва Петко Тонев Петков от с.Черно море Бургаско.Преди 2 дни дядо Петко навърши 90/деведесет/години.Работил е като миньор 30год.Ветеран е от Световна Война. Съден е от Царското правителство през1943год.за това че отказва да работи в мината и напуска защото изнасят въглищата за фашистка Германия която е във война с РУСИЯ /тогава СССР/ АНГЛИЯ САЩ и др. за назидание му дават 8 /осем/ месеца в затвора в Пазарджик и Бургас.Не е РЕАБИЛИТИРАН .Но най гадно е че де факто БЪЛГАРИЯ в лицето на чиновниците на министерството на правосъдието МУ ОТКАЗВАТ ПРАВОСЪДИЕ.Първо "световно извеснитеБургаски Районен Съд и Бургаски Окръжен Съд" допускат че е нормално възрастен инвалид/над 95% инвалидност/ да бъде измамен с договор за гледане и издръжка от дъщеря си и съпруга и да остане като куче сам и без имот.А съда позволява да се влачат дела с години без да има резултат.Затова я съдят държавата в Стразбург но и санкции ще има.
2
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
Този Калфин нас за *** ли ни смята?Няма да се правят реформи заради Брюксел, а заради българските граждани, колко му вярвам!Има ли нещо, което това правителство е направило за българските граждани, освен че ги докара до пълна мизерия?И какви ли са тези реформи, които прави, че не ги виждаме? Дали и Брюксел не ги вижда?
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
yess na6te politici sa the besttt :)))