Гражданското общество виновно на Свинаров

"Ако имаше нормално гражданско общество, това правителство нямаше да го има", твърди лидерът на царските отцепници
12 авг 2008 09:47,
17
Гражданското общество виновно на Свинаров
Снимка: БГНЕС

Председателят на партия Българска нова демокрация /БНД/ Николай Свинаров заяви, че ако в България имаше гражданско общество, сегашното правителство нямаше да го има.

"Правителството нямаше да просъществува толкова дълго и ако имаше ясна алтернатива", коментира Свинаров.

Свинаров добави, че смята за дълг на опозицията в момента да формира алтернатива на управлението и до 45 дни да каже ясно какво би направила в създалата се ситуация.

Той каза, че напускането на парламента не е сериозно решение и че не вярва в една демократична държава с извънпарламентарен натиск да може да се постигне нещо.

Лидерът на БНД се обяви за свикване на Велико народно събрание, което да гласува промени в Конституцията. Според него има нужда от кардинални промени в системата на правораздаването и в досъдебното производство.

"Конституцията дава право на изпълнителната власт да пише закони и да разпределя голям финансов ресурс, докато възможностите на парламента са по-малки, независимо че България е парламентарна република", коментира Свинаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Vseki преди 15 години
е казал вярно за липсата на гражданско общество. Ако се направи дясна коалиция ще е добре да се гласува за тях! Вижте как италианците гласуваха за Лега норд ( тяхната Атака) и НЯМАТ комунисти, социалисти и други такива в Парламента си!
15
0
 
0
 
! Отговори
НИКОЛА СТОЯНОВ РУСЕ преди 15 години
ЕДИН КОМУНИСТ КАКТО СИ МУ Е РЕДА ОТИШЪЛ В 'АДА'. ТАМ ДЯВОЛЪТ ГО ВЗЕЛ И ГО СЛОЖИЛ НА ЧЕВЕРМЕ, КАКТО комуниста ТАКА СЛАГАЛ ЦЯЛ ЖИВОТ НАРОДА И ЗАПОЧНАЛ ДА ГО ВЪРТИ БАВНО И ДА ГО МЪЧИ. РЕШИЛ И СЛОЖИЛ КАРТОФИ В ЖАРТА ЗА ГАРНИТУРА.ОТ УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕН НА ДЯВОЛИТЕ ОБЯВИЛИ СЪВЕЩАНИЕ И ДЯВОЛА ТРЯБВАЛО ДА ОТИДЕ. ДОБРЕ,ЧЕ МАЛКОТО ДЯВОЛЧЕ БИЛО НАБЛИЗО И ТОЙ МУ КАЗАЛ;- АЗ ОТИВАМ НА СЪБРАНИЕ И ЩЕ СЕ ВЪРНА СЛЕД МАЛКО. ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТИ ЩЕ ВЪРТИШ ТОЯ ТУК НА ЧЕВЕРМЕТО, НО БАВНО ЗА ДА СЕ ОПЕЧЕ РАВНОМЕРНО,А И КАКТО ТОЙ БАВНО Е МЪЧИЛ НАРОДА СИ., И ТРЪГНАЛ.КАТО СЕ ВРЪЩА, КАКВО ДА ВИДИ,МАЛКОТО ДЯВОЛЧЕ ЗАПОТЕНО БЪРЗО ВЪРТИ ЧЕВЕРМЕТО И НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЕМЕ ВЪЗДУХ ЧАК. ДЯВОЛА ПОПИТАЛ ;- НАЛИ ТИ КАЗАХ БАВНО ДА ВЪРТИШ, ТИ ЗАЩО ТОЛКОВА БЪРЗАШ.А ДЯВОЛЧЕТО ОТГОВОРИЛО-ТАТЕ, ТАТЕ АЗ КАТО ВЪРТЯ БАВНО ТОЙ КРАДЕ ОТ КАРТОФИТЕ.
14
0
 
0
 
! Отговори
vako bako преди 15 години
sadbite na dvamata 6ofiori koito ostaviha glavite si v irak 6te ti teji cql jivot mister 6oparov
13
0
 
0
 
! Отговори
Оцеола преди 15 години
ако имаше пък нормална правораздавателна система, този човек (на снимката, не пиша името му, защото мирише гадно, дори и написано) пък щеше да е зад решетките (но не апартамента си)
12
0
 
0
 
! Отговори
възмутен преди 15 години
Свинаров,защо две години и половина беше в съюз с БКП(БСП)ДС и ДПС,а сега се правиш на опозиция и дори даваш мнение.Скрии се някъде и не ме нервирай.НДСВ е мортоз.Който ближе на комунистите - да го духа!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти пък как разбра, ч са дясно центристка коалиция, като половината вече ги видяхме какво могат, а др.половина са стари муцуни, селски тарикати дето си мислят че като си сменят името на партията в която членуват и будалите ще хукнат да гласуват за тях. Да ама не - със стари к-ви, нов бар.д.а.к не става
10
0
 
0
 
! Отговори
ние преди 15 години
Той е прав! Ако имаше гражданско общество в България той и останалите неблагодарни и некадърни БНД-сари, които бяха помията в царската партия щяха да са си по селата. Просто тия нещастни изменници търсят друга алтернатива в която да се окопаят и после да оплюят само за да продължат да плюскат.
9
0
 
0
 
! Отговори
Пильо Пеев преди 15 години
Кой беше този Сфинарофф?
8
0
 
0
 
! Отговори
Галена преди 15 години
Този г-н Свинаров доказа,че освен от песни от друго не разбира .Хайде да иде да попее на Мариянчето Векилска и оная чалга героиня Рени ли бе?!Там му е силата.
7
0
 
0
 
! Отговори
БС2003 преди 15 години
Не му вярват хората, защото като е бъркал в меда, е гребнал бая и за себе си.С големия черпак.И сега като не му обръщат внимание ,обществото му виновно.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей, убиец нещастен! Стара Загора помни! Един ден всичко ще се връща на децата ти!
5
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
да се гръмне-измамник.Ако имаше съвест, щеше да напусне парламента.За неговата изродска партия, не е гласувал никой.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ама кво ни пука който има кредити да му мисли сега е лесно не мислиш за политика като закасаш за пари отиваш до банката ама после като се спе да се дава а само да иска да се връща да му мислят тъпите хора коуто не ходят дори да гласуват
3
0
 
0
 
! Отговори
gladen i jaden преди 15 години
praseta praseta vsi4kite praseta na mezetaaaaaaaaa...................
2
0
 
0
 
! Отговори
национал преди 15 години
Сетила се мара да се побара.Като беше във власта защо нищо не направи в тази посока. Съочастник си на лакомото царче,така че си понесеш последствията. Не сме ви забравили. Видяхте ,че"кораба" потъва и като мишки се разбягахте.
1
0
 
0
 
! Отговори
Hard Rock преди 15 години
За съжаление е така- няма активно гражданско общество в страната ни, оставяме се да ни мачкат разни *** и бандити *** от ДПС, кога най сетне тоя народ ще се събуди и ще ги измете всичките *** от власта и да ги прати на топло за дълго време. Стига с демагогията, стига с бандитизма,,,,отваряйте си очите на следващите избори и гласувайте за патриотите, само една дясно центристка коалиция - Атака , ГЕРБ, СДС, ДСБ, РЗС , ВМРО ще оправи положението в страната.