Бисерите на вота – между Illusion и новите пролетарии

Почти 9 часа продължиха дебатите по последния вот на недоверие към кабинета на Станишев
25 фев 2009 22:42,
87
Бисерите на вота – между Illusion и новите пролетарии
Снимка: БГНЕС

Почти 9 часа продължиха дебатите по седмия вот на недоверие към кабинета на Сергей Станишев.

Вотът бе поискан от опозицията с мотива „провал на цялостната политика на правителството“.

На практика този вот на недоверие ще бъде и последният срещу правителството на тройната коалиция, защото само след няколко месеца трябва да се проведат парламентарни избори в страната.

Дебатът премина във взаимни нападки между представители на управляващите и на опозицията.

Ето и по-интересните моменти от нападките, изречени в сряда в пленарната зала:

Опозицията

Лидерът на ДСБ Иван КостовНе трябва да се крие, че българинът е най-бедният и най-кратко живеещият в най-корумпираната страна не само в ЕС, с най-ниско обществено доверие към институциите й.

Председателят на СДС Мартин Димитров: За малко повече от 3 години тройната коалиция успя да върне България и българските граждани там, откъдето те положиха толкова усилия да се измъкнат преди 20 години. Това управление на БСП и компания направи България синоним на безочие, корупция, престъпност и безпътица.

Председателят на "Атака" Волен Сидеров: Живеем в суров капитализъм, в който наемните работници са в същото положение както през 19 век.

Лидерът на "Атака" оспори данъчната политика на управляващите, благодарение на която в България "вече трябва да се говори за класи, защото има една голяма група от хора, които се страхуват, че няма да си намерят работа, а това са новите пролетарии".

Николай Свинаров: Ние от Българска нова демокрация смятаме, че за цялостна политическа реформа се налага да се свика Велико народно събрание (ВНС) и да се промени конституцията на страната. Българската политическа система е превърната от парламентарна демокрация в "министерска република".

Лидерът на БНД подчерта, че поради недостатъците на сегашната конституция България не е парламентарна република.

Управляващите

Заместник-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Татяна Дончева: След този сърцераздирателен вот на недоверие, в който опозицията обяви, че е вот на отчаянието, за правителството не остана нищо друго, освен утре да подаде оставка в знак на съчувствие към опозицията. За съжаление песента "Illusion" спечели да бъде българската номинация за "Евровизия", но конкурсът мина онзиден. Днес вече сме в друг конкурс, песента "Illusion" не участва и на воплите се отговаря с известната народна поговорка за гладната кокошка, която сънувала просо.

Вицепремиерът Ивайло Калфин: Не лъжете, когато нямате аргументи да критикувате една политика, не използвайте клевети и заклинания. Те не са убедителни за никого, не се дръжте комплексарски, давайте алтернативи. Българските граждани имат нужда не от квартален патриотизъм, а от сериозни политици, които обичат страната си и работят за нея.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова: В социалната политика чудеса за месец, седмица, ден, дори един мандат не се случват. В социалната политика трябва да има партньорство, традиция, качество, натрупване, стабилна икономическа база.

По време на дискусиите премиерът Станишев подчерта, че само който не работи, не греши. От НДСВ и ДПС са категорични, че вотът няма да мине.

Гласуването ще се проведе на 26 февруари в 18 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
никога не бих гласувал за атака след днешната боленова реч в нар. събрание.Отвратително поведение на болен сергей ндсв и дпс.
25
0
 
0
 
! Отговори
КОСТОВ И ДСБ ЩЕ С преди 15 години
Иване само ти знаеш как да сложиш айдуците у кьоше ! Искам те премиер минимум 2 мандата !
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
мани го тоя Костов бе,знаем гонищо не направи когато можешемисля за Волен да пусна бюлетината,само изглежда е достоен
23
0
 
0
 
! Отговори
ДОЛУ БКП-ЧЕРВЕНАТА преди 15 години
Само КОСТОВ може да се справи с кризата и мафията ! Затова ги е много страх и изпадат в шок като чуят името му ! На пук на крадливата проруска предателска червена мафия ще гласувам за КОСТОВ и Д С Б !!!
22
0
 
0
 
! Отговори
Стамболов преди 15 години
АЗ , МОЙТЕ ПРИЯТЕЛИ И РОДНИНИ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА Д С Б И ИСКАМЕ ИВАН КОСТОВ ДВА МАНДАТА ПРЕМИЕР !
21
0
 
0
 
! Отговори
БКП(БСП) Е ПРЕДАТЕЛС преди 15 години
САМО ТОЙ ЗНАЕ КАК СЕ ЗАЩИТАВА НАЦИОНАЛЕН СУВЕРНИТЕТ ! ТОЙ НИ БЕ ОСВОБОДИЛ ОТ ЖЕСТОКАТА ,,РУСКА ,, В КОЯТО НИ ВЪРНАХА ПРОРУСКИТЕ ПРЕДАТЕЛИ КОМУНИСТИ И ТЕХНИТЕ *** ! ИВАН КОСТОВ Е НАЙ - ВЕЛИКИЯТ БЪЛГАРИН НА НОВОТО ВРЕМЕ !
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
фактите, номер14, са следните - ако не бяха 3 опт неговите хора, в самото начало на мандата на този парламент, последните 3 годинищ щяха да бъдат различни. единственият депутат, през новата ни история, който ще бъде изхвърлен като осъден престъпник от парламента е педофила Кузов от Атака. Волен нареди доведения си син за евродепутат, жена си и нейния баща също на хубави постове в партията и вестника си - това е доказано семейно предприятие. Да, идеите за родолюбие и умерен национализъм са много хубави, но не трябва да позволяваме на всеки с малко дар слово да ги яхва, а от тях да яхва и нас след това. Мога и да продължа с фактите, но не съм сигурен, че си заслужава точно заради теб.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а ти знаеш ли,че шефа на СКАТ (Симеонов) е роднина на Сидеров.АЙДЕ НЕ СEРИ ТУКА
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма да успее вашият стремеж да направите провинция на Анадола нашата скъпа родина за която са лели кръв нашите дядовци. Това е каузата, за която си струва да работим и ние ще продължим да работим. Всичко останало е хабене на парламентарно време. Утре ще бъдем тук, когато ще се гласува и ще гласуваме против кабинета, след което ще продължим да се срещаме с тези, с които ни е по-приятно да се срещаме - това са хората на България.Благодаря ви и ви желая успех!Слово на лидера на АТАКА Волен Сидеров от парламентарната трибуна.
17
0
 
0
 
! Отговори
ПАТРИОТЪТ Е ПРЕДАТЕЛ преди 15 години
14 -ти , а кой му плаща изявите по телевизия ,,СКАТ,, ,знаеш ли колко е минута телевизйионно време ??! От къде в Сидеров толкова пари за ,,лакардйи,, по телевизията на руската мафия ??!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ето това е философията на политиката и икономиката, която ни разделя със сегашните управляващи и с тези, които наричат себе си опозиция. Затова АТАКА е различна, затова е уникална политическа сила, затова и всички усилия за битка срещу нас обединяват леви, десни, либерали и други интернационалисти и глобалисти, защото АТАКА е стъпила здраво на един фундамент, който се казва български национален интерес. Нас не ни интересува Вилфред Мартенс, нас не ни интересува лицето Шулц, ПЕС, ЕНП и други интернационали, които не знаят нищо друго, освен да се правят на наставници и със своите огромни бюрократични еврозаплати да идват тук и да ни обясняват кой с кого може и кой с кого не може да се коалира. Аз бих бил унизен, ако някой дойде и ми каже отвън: ти ще се коалираш с този или забранявам ти да се коалираш с еди-кой си. Това не е достойна политика. Това не е достойно поведение на български политици. Всичко това българският народ го вижда и аз силно се надявам, че той ще даде своя вот правилно и справедливо, когато дойдат изборите. Този вот ще бъде в ущърб на демагозите отляво и отдясно, защото и отляво, и отдясно демагогията се слива, тя е еднаква, тя е антибългарска, тя е антисоциална. Ние сме за държава, в която управляващият мандат е в ръцете на българска партия, ако може, ако обичате, а не на турска партия. Ние сме за държава, в която да не никнат джамии като гъби след дъжд, а да има православни църкви, защото сме хилядолетна, европейска християнска държава и ние ще сложим край на вашия стремеж да ни турцизирате. Ние ще сложим край на вашия стремеж да газите нашето достойнство, да тъпчете нашето национално достойнство и ще ви покажем, че в България винаги е имало патриоти и ще има.
15
0
 
0
 
! Отговори
възмутен преди 15 години
Дървена главо, нали червените ти обраха парите с фалита на банките и хиперинфлацията до 1997 г., хайде - време е да си махнеш пердето от очите и гъбата от мозъка, че омръзва чакането такива като теб да се осъзнаят и да не посягат към червената бюлетина. До тогава все ще сме бедни.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
KOSTOV E KLOSHAR
13
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИТЕ ВЕЧЕ СЕ преди 15 години
САМО КОСТОВ ЗНАЕ И МОЖЕ ! А НА ДРУГИТЕ ,,МНОГО ЗДРАВЕ,, , КАКТО КАЗВАШЕ ДИКТАТОРА - ЖИВКОВ !
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много грешиш като слагаш всички под един знаменател!Аз гледах изказването на Волен Сидеров и мога да ти кажа,че всичко което каза беше абсолютно вярно и точно.И да,нещата трябва да се казват с истинските им имена,това боли за някой.Проблемите на България са страшни затова се изискват радикални мерки.Досега не съм чул нито един критик на Сидеров да се ОБОСНОВЕ С ФАКТИ,а само плюят някакви несвързани фрази,чули недочули от някой *** и дай да повтаряме като папагали без мозък.
11
0
 
0
 
! Отговори
petrov преди 15 години
Иванчо *** най-много е направила за беднотията на българския народ и развихрилата се корупция. Започна ненаказан с аферата Сапио и следващите грабежи. Добре ще бъде да се съюзят с Мартинчо Димитров. То май момчето не може и да говори. Със здрав съюз напред към 4 процентовата барира.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До по-солу драскащите комунистически провокатори: Престанете да храчите зелена жлъчка срещу Бойко , че ще се самозадавите и ще *** от сифилис като вашия идол - олигофренът педофил Ленин!
9
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Актьорите на мафията вече дори не се стараят, защото си имат извинение за новата съсипия, която ни чака - световната криза, която ще скрие всичките им грихове. Но актьорското майсторство на Сидеров печели приза. Явно кукловодите са се уплашили и са му сложили в устата приказки, които да отвратят още една голяма част от избирателите, които в целия ужас биха избрали България. Не е капитализъм, а мафиотски комунизъм и това е фундаментална грешка, която не може да се поправи с псевдопатриотични врясъци.
8
0
 
0
 
! Отговори
Петрова преди 15 години
Не са и жалки - оядени,прогнили от корупция, нагли и недосегаеми - жалкото е, че ще ни натресат един Пиночет, който за тях ще бъде справедливо и безпощадно възмездие, но защо и ние да страдаме!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Когато ДСБ говори за алтернатива на корупцията, това е все едно да се говори за въже в къщата на обесенияДа не говорим за измислената партийка БНД, която до вчера управляваше и трябва да отговаря наравно с тези, които ограбваха България, а днес се нарича опозиция. За каква опозиция става дума?! Това са смешни работи. Когато ГЕРБ казва, че е алтернатива, ние трябва да погледнем как управлява София, как управлява Бургас, как управлява Троян. Вчера се връщам от Троян, където общинарите на ГЕРБ протягат алчни, хищни ръце към уникалната местност Беклемето, която през турско не е била приватизирана. Сега гербаджии я приватизират. Това ли ви е алтернативата, г-да от ГЕРБ? Не, това не е алтернативата. Това ли е алтернативата - да подарите 100 милиона на "ВиК" концесионера на София, който ограби цялата столица? Още 100 милиона им подари г-н Борисов, вашият лидер, и вашият Общински съвет. Това ли е алтернативата, с която се каните да дойдете на власт? Благодарим! Срещу тази алтернатива ви обещавам, че ще се борим, защото тя е същата, тя е същото грабителско олигархично управление. В интерес на протурските интереси, в интерес на строеж на нови джамии, защото ГЕРБ гласува да се строи нова джамия в Бургас, ГЕРБ гласува да се строи нова джамия в София, ГЕРБ гласува Турция да бъде член на ЕС. АТАКА е против всички тези унищожителни за българската нация позиции. И ние трябва да сме наясно, когато говорим за алтернатива. В момента алтернатива в лицето на претендиращите за това опозиционни партии ГЕРБ, ДСБ и СДС няма. Това е ясно и на българския народ. Затова той не дава и в прогностичните данни доверието си на тези партии. Колкото до управляващата коалиция, не мислете, че това, което казвам, е в нейна защита. Пак ще повторя - ние сме първите, които казахме - това е кабинет на далаверата, това е кабинет, който ще погребе България, това е кабинет който ще доведе до още по-тежко и мизерно положение българския народ. Говорите, господин министър-председател, за икономически растеж, говорите за социална отговорност. Каква социална отговорност?! Елате в селата, в които ние ходим. Елате в с. Лисец, Ловешко, откъдето се връщаме вчера и където хората знаете ли какво ни казват? Аз ще ви го предам като посредник между хората от с. Лисец, Ловешко, и вас като премиер. ЧАСТ ОТ ИЗЯВЛЕНИЕТО НА ВОЛЕН СИДЕРОВ ПО ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ!