Бойко към полицаите: Пари ще има, ако си вършите работата

Премиерът пое ангажимент да облекчи работата на служителите на реда
17 авг 2009 15:45, Красимир Ангелов
162
Бойко към полицаите: Пари ще има, ако си вършите работата
Снимка: БГНЕС

 

“Ако полицаите искат повишение на заплатите, с тяхна помощ приходите в хазната трябва да се увеличат от митá, от акцизи за горива, цигари и алкохол, зеленчуци, контрабанда.”

Това обяви премиерът Бойко Борисов след представянето на Павлин Димитров като зам.-министър на вътрешните работи и Калин Георгиев като нов генерален комисар на МВР.

Още по темата
"Обществото очаква въздигане на авторитета на МВР. За да стане това факт, за да се повишат заплатите, полицаите трябва първо да покажат, че го заслужават, че го могат и аз се надявам следващите месеци това да е факт”, продължи министър – председателят.

 

Той изрази надежда, че униформените ще подобрят своята работа, като се започне от трафика в София и в големите градове, минавайки през ежедневния контрол и “разбира се, да се удари корупцията при тези катаджии, които не само ни срамят, но се и пазарят с хората с по 10-20 лева”.

Борисов констатира, че вътрешното министерство трябва да обърне и специално внимание на наркотрафика.

“Хората в кварталите много добре знаят кои са наркопласьорите”, обяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов пожела преди началото на учебната година родителите да се чувстват спокойни за децата си на улицата.

"Мой ангажимент и ангажимент на парламента е да направим такива законодателни промени, които да облекчат работата на полицията”, завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Промени в МВР, като една т тях да е, РОТАЦИЯ НА НАЧАЛНИЧЕСКИТЕ ДЛЪЖНОСТИ, щото много началници са се самозабравили и си правят каквото си искат, това е един добър антикорупционен механизъм !!!
98
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Хора, Българи не свързвайте полицията само с катаджиите. Това са манекените на МВР. Един престъпник не могат да заловят, а пари взимат от шофьорите без проблем, но ние сме виновни защото им даваме. И да знаете че има много кадърни хора в нашето МВР.
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако полицаите искат повишение на заплатите, с тяхна помощ приходите в хазната трябва да се увеличат от митá, от акцизи за горива, цигари и алкохол, зеленчуци, КОНТРАБАНДА.и най-вече последното
96
0
 
2
 
! Отговори
ДЕД преди 14 години
Нежелая да си скривам коментара.Прав е М.р Председателя нека първо поилицията се изпълни свойте золуми и тогава да кандидатства/да има уста/да иска екстрите за нея.Той ги назова много точно нито по-малко нито по-вече.Не може на зелено да искаш кредит.
95
0
 
2
 
! Отговори
sas преди 14 години
До Даниел с номер 88 Преди време сигнализирах в полицията за пиян шофьор пред блока, в който живея. Полицаите дойдоха, лекето беше оповръщало колата, не можеше да стои право на краката си. Бях свидетел в съда заедно с полицаите. Познай какво стана????? Върнаха му книжката. Ще коментираш ли????
94
0
 
2
 
! Отговори
politsai преди 14 години
i misli kato obestava6....4e ste doide vreme razdelno! yspex....boiko!
93
0
 
2
 
! Отговори
politsai преди 14 години
g-n borisov,ot vse sartse se nadiavam da ne se okajete i vie edin ot tezi,koito ni lagaxa do sega.edin kolega be6e mnogo prav.....tezi,koito triabva da se boriat s tsigarite,alkoxola i gorivata zaplata ne im triabva!!!! a tezi kato nas,koito vsekidnevno riskyvame jivota si na ylitsite zanimavasti se s romi,pianitsi i vsiakakva dryga pasmina edvam se pribirame pri semeistvata si......ot sram,4e sme politsai....ot sram,4e sme savestni politsai. da,pari ni triabvat i si iskame obestanoto!
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Boiko ti si prosto super. Znae6 ot kade da po4ne6 i kakvo da pravi6 . Evala be 4ove4e. Mnogo ce nadqvam tezi 4 godini naistina da napravi6 ne6to 4e da ce varna v BG. Ymrazna mi da jiveq v 4yjbina,ama za sega dryg izbor nqma
91
0
 
2
 
! Отговори
Hammer преди 14 години
Така, като си преброя приятелите между тях 4-5 са полицай. Ами всички търсиха връзки да се уредят. Това е обществена тайна и 89 е много прав. Полицията в момента е синоним на корупция и колкото и да протестират няма да получат разбиране от обществото. Жалко за честните хората които блъскат за едната чест в МВР. За съжаление са малко.
90
0
 
2
 
! Отговори
asd преди 14 години
Наложи ми се да се разправям с катаджия веднъж. Каза ми "дай 20-30 лв. и ще се оправим". Аз му викам - "пиши както си му е реда". Той продължава обаче "За 20 лв. и ще се оправим". И така водим кратък спор и накрая се съгласи да пише. В протокола имаше графа "забележки", където написах... "Полицая ми поиска 20 лв.". Като видя това просто скъса протокола и си замина.
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Между 40% и 60% от служителите в системата на МВР са за уволнение. Аз имам познати, които искат да работят в системата на МВР защото работата е сигурна. С този начин на разсъждение , МВР стигна до под кривата круша.
88
0
 
2
 
! Отговори
Daniel преди 14 години
А какво става, ако същия този келея следващия път се окаже срещу теб челно ?Тогава няма ли да ти се иска да му беше написал акт и да го лишиш от книжка ?
87
0
 
2
 
! Отговори
зъбатия преди 14 години
Вярно е, че при подбора на един полицай, се търси копоя в него, но и той трябва да си върши работата като такъв...
86
0
 
2
 
! Отговори
До 79 преди 14 години
Чак ме хваща яд че от моите данаци ти получаваш заплата , ако наистина си полицаи и говориш така, уж трябва да всявате респект и дисциплина а ти говориш като някакъв баш селянин от някои бая забутано село .Сигурно така се държиш и с другите хора обикновенния гражданин когато застанеш пред него изтупан в униформата си и се мислиш за голямата работа.Пред ниския човек се правите на кои съм аз но пред високия седите мирно и думичка необелвате.
85
0
 
2
 
! Отговори
alewx преди 14 години
И сега ще ни глобяват за щяло и нещяло??
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Явно тие трудно да забележиш че проблеми с психиката имаш ти.Та затова ти се струва че другите са психично болни.Лекарите са затова да се посещават ,пробваи може да ти помогнат .Желая ти успех
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
КОгато полицая спре да дели хората на класи , на такъв които кара 20 годишен опел и такъв с мерцедес последен модел , пред единия изобщо не се представя непоздравява и се държи с него като потенцялен престъпник а при другия поздравява представя се държисе любезно като кученце което иска кокалче, когато това нещо изчезне и се държи с всички еднакво и любезно тогава заслужава примерно заплата с 200-300 лв повече.За повече пари вече и качеството на работа трябва да се повиши.
82
0
 
2
 
! Отговори
жоро преди 14 години
ей! КЪДЕ МИ ОТКРАДНАТАТА КОЛА??? нито стотинка за вас, скапани, мръсни мутренски ***! къде са убийците, изнасилвачите, наркодилърите?? на свобода! защо? защото си вършите работата с ръцете в ***! нито стотинка за вас!
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
от *** и полицаи добро не чакаи - всеизвестно правило при подбора им е колкото по *** и *** толкова по пригоден
80
0
 
2
 
! Отговори
Любител шофьор преди 14 години
Досег за над 10 години, пари когато не съм виновен НИКОГА не са ми искали. Проверяват ми документите и ми пожелават на добър път. За дребни нарушения, съм се спазарявал признавам си. Но не съм карал пиян и 2 години и половина не ми се е налагало да се "спазарявам".