ДПС: Доган е взел 1.5 млн. лв., но не от държавата

Хората на Сокола сезират главния прокурор за "Цанков камък"
22 мар 2010 09:31,
182
ДПС: Доган е взел 1.5 млн. лв., но не от държавата
Снимка: Булфото

"По-опасното от това да пишеш лъжи, е да пишеш полуистини. Във вестниците пише, че Доган е взел 1.5 млн. лв. като консултант по проекти на правителството и то за хидровъзел "Цанков камък" - нещо, което би възмутило всеки, но истината е доста различна".

Така Камен Костадинов от ДПС коментира пред БНТ писанията, че Доган е взел 1.5 млн. лв. комисионна от хидропроекти.

Още по темата

Според него Доган никога не е бил консултант на правителството и на него не му е плащано затова.

По думите му тези 1.5 млн. лв. са от частна фирма, като проектите, за които той е получил възнаграждение, нямат нищо общо с "Цанков камък".

"Ще бъде изпратено писмо до главния прокурор, в което ще настояваме да се направи проверка на „Цанков камък“ и да се разбере какво се е случило с него", съобщи Костадинов.

"Доган е един от идеолозите при построяването на "Цанков камък", категоричен бе той.

"Това, че Доган е философ по образование, не му пречи да се занимава с язовири и хидровъзели", категоричен бе депутатът от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Брей, ама тоя също като другаря Сталин и другаря Живков от всичко разбира, бе! Само дето онези ръсеха акъл безплатно и биеха който не слуша, а този взема жълтици за всяка дума, сякаш не думи, а манна небесна разпръсква над нас - нищите духом...
81
2
 
14
 
! Отговори
12 преди 14 години
dogan e prosto edin mrusen ***, koito pla4e za zatvora
80
0
 
4
 
! Отговори
Баце -4 преди 14 години
Sgt, слушал си, че е бил академик и спец, но нещо не си доразбрал - ставало е дума за политикономия, марксизъм-ленинизъм, история на бкп, научен комунизъм и други, важносвързани с и дърпащи развитието на хидротехниката науки!!!Лек ден!:)
79
4
 
4
 
! Отговори
borokaro преди 14 години
Добре де - не разбирам тогава защо след като е взел не го вкарат в затворауили просто поредната партенка на правителството
78
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ама естествено, кой очаквате да си признае чистосърдечно и да заяви публично: "Да, вярно е това за мене, крал съм, лапал съм милиони, така е, виновен съм!" - няма такъв луд нали???Трябва да се строят повече затвори за такива вместо язовири и каскади, и да ги вкарват вътре за дълго, а не да ги пускат. Та, в тоя ред на мисли, защо не видим и прокурори зад решетките? Няма ли да бъде едно добро начало ако се почне и с тях?
77
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Доган си е добре пичове. Никога няма да отиде в затвора. Той в национален ефир си призна, че има "обръчи" от фирми и нищо не последва, после го записаха как в парламентарна република се гаври с Парламента и пак нищо. Само при Костов беше малко в "почивка", ама и тогава сигурно не е останал гладен. Във всяка нормална държава ДПС щеше да е забранена партия, а Доган в затвора !
76
1
 
16
 
! Отговори
Хей преди 14 години
..ДОГАН ЗАЯВИ ЧЕ Е ПОВЕЧЕ ОТ БАНКЕР ,ВИЕ ОЩЕ СЕ ЗАНИМАВАТЕ...С НЯКАКЪВ МИЛИОН.....ПО ИНТЕРЕСНОТО Е ЧЕ ВЪНШНИЯТ МИНИСТЪР НА ТУРЦИЯ ЗАЯВИ..ЧЕ БЪЛГАРИЯ СЕ РОДИЛА ОТ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ И НЕ ВИЖДАМ..НИКАКВА РЕАКЦИЯ.. ...ЧАКАМЕ ПРАВИТЕЛСТВЕНА РЕАКЦИЯ....ДА СКАЧАШ ПРОТИВ НЯКАКВА МАКЕДОНИЯ ЧЕ ТИ КРАДЕ ИСТОРИЯТА,..И ДА МЪЛЧИШ КОГАТО НЯКОЙ ЗАЛИЧАВА 1 300 г. и ти се прави..на майка .. ...това е ОЛИГО
75
4
 
6
 
! Отговори
аАаАа преди 14 години
а данъци има ли платени ..последния път беше излязло, че кара на една заплата горкия а големите строежи били от спонсори. Ето поредното доказателство за какво са във власта дпс ...
74
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Представям си го с фередже :)))
73
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя Доган да си го карат в Турция в турския затвор.
72
4
 
10
 
! Отговори
... преди 14 години
Ейй добре, че и Левски и Ботев и други ГЕРОЙ от далечното минало са вече мъртви иначе като видят какви са ни управлявали и управляват - безнаказано си мисля, че щаха да се откажат от България!
71
3
 
13
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 14 години
Че *** Ефенди е специалсит по космически технологии - летящи чинии, кво му е един хидровъзел да завърже...
70
2
 
10
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
продължение: По приватизационния договор не е платено или изпълнено почти нищо, а дружеството е източено, поради бездействието на Агенция за следприватизационен контрол и Софийски градски съд, който в продължение на 10 год. е мислил на кой адрес да призове ответника.
69
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е,че какво му има толкова -поети и философи да са консултанти по проекти в строителството. Та те са толкова близки материи,.....
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хидровъзел Цанков камък е проект за изграждане на язовир и водноелектрическа централа на реките Въча и Гашня в близост до село Михалково, Южна България. Строителството му започва през 2004 година, като се очаква да бъде завършен около 2010 година. Цанков камък е най-големият язовир, строен в България от средата на 80-те години. Електроцентралата има сравнително малка мощност (2 турбини по 40 MW), но язовирът трябва да подобри работата на останалите централи от каскадата Въча.Хидровъзелът е собственост на Националната електрическа компания и се финансира от банков консорциум от Австрия и други европейски страни. Той ще бъде субсидиран от правителството на Австрия, което трябва да изкупува спестените чрез водноелектрическата централа емисии на въглероден диоксид, съгласно Протокола от Киото.Технически характеристикиОбем: 111 000 000 кубични метра.Максимална височина на стената: 130 метра.Кота на короната: 688,50 метраДължина на стената по оста на короната: 468 метраДължина на дъговата част: 345 метраОбем на използвания бетон: 465 000 кубични метра
67
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аа,па малко е взел, бе.
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А на реална цена ли ги купува емисиите австрийското МОСВ или на занижени заради Доган? То ако става на въпрос Костов продаде доста български обекти но по-важното е дали сме получили реалната им стойност.
65
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако ББ вкара в затвора Доган, ще му стана най-верен фен. Въпреки самовлюбеността му и неподготвените му хора / Желева, Дянков ... и др./ Лично аз, обаче, си мисля, че това няма да стане.
64
1
 
13
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
Изнесената истина е много по-грозна отколкото т.нар. полу-истина, тъй като в прав текст твърди, че обществените поръчки са спечелени от фирми, само и единствено поради факта, че в представените от тях проекти фигурира подписа на Ахмед Доган. Милеон и половина са пари за семки в сравнение с печалбите на близки "Доганови роднини" от приватизация и т.н.т., например на гражданина на САЩ - Назми Доган от Силистренско. За справка дружество "Алтън Мая" по късно "Никорен" приватизирало "Българска мая"
63
1
 
8
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
В България няма мафия!Това от 20години е МАНАФИЯ!Нищо няма да излезе на яве,като свински черва са оплетени!Дали е ***,турчин или българин няма значение,*** са и трябва тунели да копаят под Стара планина!Пълна конфискация-това ще върне надеждата на НАРОДА за Държава!Ставаме провинция на Турция!Не забравяйте енигмата Берлински договор!!!И доктрината на Ататюрк!Народа дреме!!!