Йосич поръчал на "Килърите" атентат срещу Борисов?

Някои от бандата си признали за планираното покушение
5 авг 2010 08:55,
446
Йосич поръчал на "Килърите" атентат срещу Борисов?
Снимка: БГНЕС

Сръбският наркобос Сретен Йосич е поръчал атентат срещу българския премиер Бойко Борисов. Сръбският мафиот спуснал мократа поръчка на "Килърите".

Това разкриват за "Стандарт" източници от МВР и прокуратурата.

Само преди дни бандата на Петър Стоянов – Вожда, който пък е кум на Йосич, бе освободена срещу "подписка".

"Съдът пусна тези, които са готови да изпълнят мокра поръчка срещу премиера. Действително нещата са страшни", каза зам. главният прокурор Бойко Найденов в четвъртък, без обаче да разкрива подробности.

Запознати с разследването уточниха, че МВР разполага със свидетелски показания, според които именно Сретен е спуснал поръчката. Някои от "Килърите" са признали под клетва за планираното покушение.

Още след арестуването на "Килърите" се появи информация из медиите, че премиерът Бойко Борисов бил поръчка на Петър Стоянов – Сумиста. Тогава от НСО отрекоха информацията.

А министър-председателят коментира: "Аз повече за Цецо се тревожа, работи много добре. Аз съм свикнал".

Йосич за втори път готви атентат срещу Борисов.

Още по темата

Първия път бе през 2003 г., когато аверът му Фарид Топчагич бе задържан с 2 гранатомета на ГКПП Калотина.

Йосич, определян като Балканския крал на кокаина и най-големия наркобос на Балканите, бе арестуван в България през 2002 г., след което бе екстрадиран в Холандия по искане на холандското правосъдие.

Тогава Бойко Борисов бе главен секретар на МВР. През 2009 година, по време на съдебния процес срещу него Сретен Йосич заяви, че бил покровителстван от българските служби за сигурност и лично от Бойко Борисов по време на пребиваването му в България.

Борисов сезира прокуратурата, която по-късно обяви, че не са установени контакти на Йосич с държавни структури и длъжностни лица, включително и Бойко Борисов, и отказа да образува досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

и кво сямилиционерите-комунисти плюят по социялистите и ги наричат `комунисти`и това ако не е шизофрения...
297
0
 
0
 
! Отговори
неуспешно баннат преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Днес.бг, лапайте ми ***!
296
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе луда ли си? Ако въобще си жена?Този сайт яко подкрепя станишев и компания - виж какви измислени анкети пускат, където отговорът или е оасурден, или е анти-бойко. Винаги. Точно тук ли намери да се оплачеш. Аз като ги разкритикувам нещо и веднага се появява, че "сигнализирахте за неуместен коментар". А никога не съм използваял вулгаризми...Крадецът вика "дръжте крадеца"!
295
2
 
2
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
тук некакъв си банкенски изка да се изкара на ценен като Кенеди?!Абе,момче,що не ходиш да пасеш кравите на село на чист въздх-така ще ни отървеш от натрапчивото си присъствие по тв-екраните и радията
294
8
 
0
 
! Отговори
До 316 и 336 преди 13 години
Като знаеш къде какво има вземи и го прочети. Смешни сте и още по-смешни ставате с клишетата ви. Отговори ми на въпроса за САЩ и сам си отговори, защо и как те излизат вече от кризата. Ще ми спори селския *** за финананси, дето на Бузлуджа го научиха какво да повтаря на хората, че адна лъжа като я повториш сто пъти ще звучи като истина. Демагози лъжливи дето не можахме още през 90-та да се очистим от вас и сега да сме сред добре развитите европейски страни-Чехия, Полша, Унгария го направиха.
293
0
 
2
 
! Отговори
Балин преди 13 години
Ами не пречи и тях да изритаме нали? Заслужават си го.Все пак ние освен дойни крави сме им и работодатели.
292
1
 
9
 
! Отговори
dynamo преди 13 години
Щеше да е смешно, ако не беше трагично сериозно като и инфаркт да се вдига рейтинг с измислени изсмукани от пръстите неща! Всеки знае, че ако някой има пари и власт и поиска смъртта на някого - нищо не може да го спре, другото са медийни фойерверки на пожарникаро!
291
4
 
3
 
! Отговори
Вметка 1 преди 13 години
Слушай бе ***. Западна Германия е наляла в Източна над 13 трильона /това числи оставям на теб да разбереш колко пъти е по-голямо от БВП на България/ марки до 2000 г. и още има разлика като преминете берлинската стена, а ти говориш за една година. Е сега не си ли смешен и мислиш, ли че освен баба ми ще ти се върже друг ??? Айде отговори ми защо тройната коалиция и Гоце не оправиха българия за толкова време, като можеха и за една година ???
290
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много е невъзпитано, когато знаеш, че си ***, да казваш това за някой друг. ***, има официална страница на статистиката и на МФ, на които можеш да провериш информацията преди изобщо да се опитваш да свързваш думи в изречения. Лошото е, че и като ги свържеш в изречение не се получава нищо, освен повтарянето на няколко неща, които звучат като дадзибао на Мао Цзе Дун.
289
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко да те беа утрепали да умреш като герой , сега ще умреш като национален предател презрян и забравен.
288
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
айдеееееееее, пак пожарникарски локуми...
287
0
 
1
 
! Отговори
zmay преди 13 години
Даммм,някой е влезнал в цикул...,мооо цвят Роса бре
286
7
 
14
 
! Отговори
До 316 преди 13 години
***.Не 4, а няма и 2 милярда, защото резерва само в мечтите ви е бил 8, а тое 6. Смешни сте. Защо американците не скочиха срещи президента си когато даде 700 милиярда от федералния резерв за справяне с кризата, а вие скачате сякаш СерГей ги събра тези пари. Това е резерв събиран от Костов до момента, а вие твърдите, че бил ваш. Вашите разпиляха излишък от 4 милиярда преди изборите и пак не можаха да спечелят. Прави си извода колко ги обичат хората ????
285
1
 
5
 
! Отговори
Грую преди 13 години
Абе някой цветар натиска "сигнализирай за нарушение", за това са скрити коментарите.
284
3
 
7
 
! Отговори
Visitors -1 преди 13 години
Да, този сайт заприлича на онлайн изданието на китайската социалистическа партия :) Повече няма да вляза в него ! Чао днес.бг !Visitors -1
283
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

*** и ти ли си на хранилка при вожда?
282
1
 
10
 
! Отговори
Вметка преди 13 години
Само искам да вметна, че ако едно правителство иска да оправи малка страна като нашата, то за максимум 1 година работата ще е свършена. Цялата власт е в ГЕРБ, а 1 година мина и резултатите са повече от незадоволителни. Обещаха "пълна промяна" и справедливост , а получаваме "компетентната" Желева, "честния" Лъчо Мозъка и други издънки !
281
0
 
12
 
! Отговори
фиро преди 13 години
Това с така наречените "Килъри" е за съжаление поредния цирк. Писна ми!И от полиция, и от прокурори и от съдии! Всеки прехвърля топката на другия и само дават интервюта по телевизията.Ако мойта продуктивност в работата ми е като тяхната, ще ме изритат като мръсно псе. На момента.
280
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За 304 Парите ги изядоха точно тези некадърници от правителството. От 8 млрд. стопиха резерва на 4 млрд. И всичко това само за една година. Не ми се мисли какво ще е след още една година.
279
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 13 години
Апелативният съд констатира - органите на досъдебното производство не са се постарали да установят къде се намирал по време на покушението Георги Петков, който е сочен за физическият извършител на покушението".