МВР шефът: Никой не помни съдийките, отговорността е моя

Според Цветанов прокуратурата се държала строго към МВР
25 авг 2010 09:39,
234
МВР шефът: Никой не помни съдийките, отговорността е моя
Снимка: БГНЕС

"Няма напрежение между мен и окръжния прокурор на Силистра Димитър Чолаков относно проведената операция "Каналджиите", заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред БНТ.

Във вторник прокурор Чолаков протестира срещу прибързаното оповестяване от министър Цветанов на информация за спецакцията, при която бяха арестувани петима души и беше разбит канал за крадени автомобили.

"Нормално е да има такива неща между прокуратурата и МВР. С разговорите, които водихме от сутринта с главния прокурор, може би окръжният прокурор се е почувствал обиден, но всичко е наред. Лицата са задържани. Няма нещо, което да възпрепятства съвместната ни работа. Лично прокурор Чолаков ми се обади вчера и ми каза, че е реагирал малко емоционално", добави още вътрешният министър.

По думите му прокуратурата се  държи доста строго към МВР и винаги се стреми към изискване на повече доказателства.

Той добави обаче, че през последната година има много добро институционално взаимодействие между МВР, прокуратура, ДАНС и НАП.

Цветанов беше категоричен, че МВР не прибързва с акциите.

"Винаги, когато се тръгне към реализация на дадена операция, има достатъчно доказателства", отсече той.

Според него цялата отговорност за всичко, което се случва в държавата, лежи на изпълнителната власт, като единствената цел била защита на националните и обществени интереси.

"Спомняте ли си трите съдийки, които освободиха "Килърите", на тях не им тежи въобще нищо. Ние не се интересуваме от хонорарите, които получават адвокатите, но се надявам, че съдебните решения не се формират на база на парите, които са съсредоточени у престъпния свят", добави Цветанов.

Още по темата

"Няма държава, която да е изкоренила до основни организираната престъпност и престъпността като цяло", заяви още вътрешният министър.

Цветанов съобщи, че всички по операция "Наглите" са в ареста и обвинителният акт ще бъде внесен през септември, както и по "Октопод" срещу Алексей Петров и Марио Джотолов.

Предстои и внасянето на обвинителните актове срещу някои от бившите министри, допълни министърът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: МВРЦветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
1
 
! Отговори
az преди 13 години
Anton, Ne smo 4e mogat da budat na podsadimata skameika, no kakto q karat 100% 6te budat!
147
2
 
4
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Нито Бойко взима някакви решения еднолично, нито Станишев е взимал, нито Костов..... нито едно българско правителство последните 65 години не е провеждало собствена политика! За съжаление чужди интереси определят случващото се в България в най-новата ни история! А интересите и хората (ЕС), които седят зад тъпата мутра Бойко Борисов са много по-добри за обикновения българин, от интересите на хората (Русия), които седят зад БСП! Избора е между Европа и Русия, а не между Бойко и Станишев!
146
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И без тройната ламя България си загива, ГЕРБ са им достойни заместници........
145
6
 
7
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
И Европейската Комисия ли са "мутри и ченгета"? Защото и те нямат грам доверие в Българската Правосъдна Система! Защо френския посланник ходи на всяко заседание по делото "Борилски"? защо в Германия престъпниците, които окрадоха еврофондовете вече си излежаха присъдите, а в България оневиниха спонсорите на Гоце? Бойко ли е виновен? Цецо ли? Знам, че каквото и да ви кажа вие пак ще плюете по сегашното правителство и ще се молите да се завърне тройната ламя, но знайте, че с тях България ЗАГИВА!
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обвиняваш другите, че дават примери с ББ, а самият ти непркъснато сравняваш с предишните.
143
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Клишета, клишета, клишета. Бойко Борисов да не е паднал от небето като Господ, макар и да му се иска да е така, преди една година. Самият той е неизменен участник в българският политически и икономически живот поне от 20 години. Провалиха се в това, че една година разчитат на популизма, а не правят нищо КОНКРЕТНО и добре, че имаше заделени пари от предишните крадци та да могат да си вържат бюджета. Ако си спомяш и на Станишев му казваха Mr. Clean, "братята" от САЩ.
142
4
 
6
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Да ви питам нещо - след като Цветанов е некомпетентен, румен Петков или Михаил Миков по-компетентни ли бяха? Орешарски по-компетентен ли беше от Дянков? Сегашния министър си върши работата - арестува престъпници, изправя ги пред съда, където червените пипала оневиняват всичко живо и после кой е виновен? МВР? Къде са осъдителните присъди от "независимия" съд? Или в България престъпници няма? Защо БСП не осъди големите бандити? Защо даже не арестуваха никой? Защо Топлото викаше Р.Овч. от затвора
141
5
 
8
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Интересно в какво се провалиха сегашните управляващи? в това, че България беше ударена жестоко от световната икономическа криза? В това, че "независимия" и "компетентен" (назначен от Гоце и Краси Черния) Български съд пуска де що престъпник се изправи пред него? Съсипал е образованието, здравеопазването, социалната политика? Защото може би те бяха прекрасни преди 1 година? Преди 1 година България не я ловеше икономическа криза? Какво очаквахте вие, за 1 година да станем Швейцария?!
140
6
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Абе стига вече с тези другари, бе! Като чета мнения на привърженици на ГЕРБ, как им се възхищават на глупостите и некомпетентността, чак страх ме хваща. Такива хора живеят в България и чакат такива управляващи да им оправят живота. Абе огледайте се около вас,бе хора - не виждате ли, че управляващите са я ударили на рекет и изнудване, без капка работа досега; не виждате ли, че вътрешният министър се държи неадекватно - тече разследване, доказателства все още никакви, а той вече седи по медиите!
139
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти почна пръв да оравдаваш господарите ти, като пускаш съобщения за предишните крадци и оправдаваш въпиющата некомпетентност на ЦЦ. И защо когато говорим за глупостите на сегашните управляващи се появява такъв като теб и казва, ама да знаете предишните как крадяха. НЕ МОЖЕ СЕГАШНИТЕ БЕЗОБРАЗИЯ ВИНАГИ ДА СЕ ОПРАВДАВАТ С ПРЕДИШНИТЕ КРАДЦИ. Нали се борихме да ни управляват компетентни управници, а не да си избираме пак същите ***.
138
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ти си много заблуден чесно ти да не си мислиш че твоя Бойко не е произлиза от БКП (БСП)
137
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напротив промити са, като гледам как жарко защитават некомпетентността на правителството, направо се плаша....
136
5
 
9
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Пак да оправдаеме другарите, а? Бойко тва, Бойко онова..... Ами я кажете за р.Овч., Румен Петков, Масларова, Цонев, Гуцанов, Гоце, Камен Петков, Сергей Станишев, Георгий Станишев, коалиционните парньори на БСП - Царя и Доган?Аз съм съгласен, че Бойко е мутра, а вие съгласни ли сте, че гореизброените са най-долни престъпници и българоубийци? Кой е по-вреден за България? БКП (БСП) ни съсипват 65 години, а вие плюете по едногодишния премиер!?
135
0
 
6
 
! Отговори
дедо преди 13 години
много се радвам че младите не подлежите на промивка вие ще спасите света
134
3
 
5
 
! Отговори
B-s преди 13 години
Цветанов , без помощта и на съдебно министерство няма да успееш да се справиш.И не се надявай че съдебните решения са безплатни.Но не се натоварвай и с това , защото има и Министерство на правосъдието.Нека малко и те да се размърдат.Ако ли не -Борисов да си хваща министърката за ушите и........Ако , разбира се , има твоята смелост..
133
5
 
5
 
! Отговори
Балинчо преди 13 години
"прокурор Чолаков протестира срещу прибързаното оповестяване от министър Цветанов на информация за спецакцията" Ами ще протестира я, ако ще си правиш пиар прави си го когато всичко е приключило, а не докато нещата стават. Амо Цицо, е решил че трябва да се хвали за всичко, като например,"Вчера се натъпках и се уригнах и така усвмъртих с дъха си представители на престъпната група "студентите" например. Абе *** що не се скриеш някъде, писнало ми е от твойте пиарски акции без полза.
132
5
 
4
 
! Отговори
до 131 преди 13 години
Тогава защо правителството се опитва да ни набутва нови проблеми.....Като не е решение на нашите проблеми, поне да не създава нови. И да ти кажа и известните говорят глупости.
131
1
 
1
 
! Отговори
..0 преди 13 години
до 121 на секундата ли ` обратно ще ти извадя гръкляна на секундата ако посегнеш на полицай гад ***
130
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми напомня за първите стъки на "любимият" ни премиер и за почти криминалното придобиване на СИБАНК от г-жа Бориславова и като пускаш такива информации ни в клин, ни в ръкав би ли ми казал защо доведената дъщеря на господина Борисов се вози в коли с немска регистрация, нали милее за България.
129
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правителството не е решение на Вашите проблеми. То е проблемът. - американския президент Роналд Рейгън