МВР шефът: Никой не помни съдийките, отговорността е моя

Според Цветанов прокуратурата се държала строго към МВР
25 авг 2010 09:39,
234
МВР шефът: Никой не помни съдийките, отговорността е моя
Снимка: БГНЕС

"Няма напрежение между мен и окръжния прокурор на Силистра Димитър Чолаков относно проведената операция "Каналджиите", заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред БНТ.

Във вторник прокурор Чолаков протестира срещу прибързаното оповестяване от министър Цветанов на информация за спецакцията, при която бяха арестувани петима души и беше разбит канал за крадени автомобили.

"Нормално е да има такива неща между прокуратурата и МВР. С разговорите, които водихме от сутринта с главния прокурор, може би окръжният прокурор се е почувствал обиден, но всичко е наред. Лицата са задържани. Няма нещо, което да възпрепятства съвместната ни работа. Лично прокурор Чолаков ми се обади вчера и ми каза, че е реагирал малко емоционално", добави още вътрешният министър.

По думите му прокуратурата се  държи доста строго към МВР и винаги се стреми към изискване на повече доказателства.

Той добави обаче, че през последната година има много добро институционално взаимодействие между МВР, прокуратура, ДАНС и НАП.

Цветанов беше категоричен, че МВР не прибързва с акциите.

"Винаги, когато се тръгне към реализация на дадена операция, има достатъчно доказателства", отсече той.

Според него цялата отговорност за всичко, което се случва в държавата, лежи на изпълнителната власт, като единствената цел била защита на националните и обществени интереси.

"Спомняте ли си трите съдийки, които освободиха "Килърите", на тях не им тежи въобще нищо. Ние не се интересуваме от хонорарите, които получават адвокатите, но се надявам, че съдебните решения не се формират на база на парите, които са съсредоточени у престъпния свят", добави Цветанов.

Още по темата

"Няма държава, която да е изкоренила до основни организираната престъпност и престъпността като цяло", заяви още вътрешният министър.

Цветанов съобщи, че всички по операция "Наглите" са в ареста и обвинителният акт ще бъде внесен през септември, както и по "Октопод" срещу Алексей Петров и Марио Джотолов.

Предстои и внасянето на обвинителните актове срещу някои от бившите министри, допълни министърът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: МВРЦветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
129, с болшевишки плам в очите и бастунче в ръка. Много си информиран. От една група ли сте.
167
5
 
2
 
! Отговори
:) преди 13 години
***
166
2
 
4
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
След проверка отдел Инспекторат към ВКП уведомява Ненова, че няма законови основания за търсене на наказателна отговорност от Маринов. Но не е посочено защо прокурорите са стигнали до този извод. Няма шамар!, заяви висш прокурор пред Труд вчера, категоричен в невинността на колегата.=====================================================Е тва са другарите! Отричат до последно, сега нищо чудно тоя прокурор да заведе дело за клевета, което нищо чудно и да спечели пред "колегите"...
165
4
 
3
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Върховната касационна прокуратура (ВКП) отказа да образува наказателно производство срещу белослатинския обвинител Методи Маринов, шамаросал учителка в кабинета си, пише в. "Труд". Сцената се разигра през юли т.г. Пред погледа на майката и дъщерята на 36-годишната Нина Ненова магистратът й посегна. Ядосала го била, като поискала да присъства неин адвокат при снемането на обяснение по жалба от бившия й съпруг.И ТУК ЛИ НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА И СВИДЕТЕЛИ??!
164
5
 
3
 
! Отговори
:) преди 13 години
Ти май не само,че не си много умен, ами май си и безработен- което в края на краищата е логично следствие от първото ми твърдение?
163
2
 
7
 
! Отговори
ben преди 13 години
85защото никой не се замисля КАК в разгара на политическата си кариера хора като ЦЦ или Лъчезар си купуват имоти за над 250К лева, защото малките ви мозъчета вият от кеф, че едисикой комунист е умрял или са сритали *** на някой бивш министър, а не се замислят, че методите на новите са НЕ меко казано фашистки !
162
4
 
4
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Викаш Маргините, Вальо Топлото, Стависки, Маджо.... все обикновени хорица, дето не ги знае цял свят, че са престъпници? Добре, че е българския "независим" съд да ги отърве от клеветите...милите бедни, социалнослаби, независими съдии, само с по едно хотелче на първа линия на морето.... дето сега ще трябва да им го плащаме по пазарни цени....А за нашия "независим" съд също така Европейския съюз искаше да ни наложи предпазна клауза!
161
10
 
7
 
! Отговори
А, ТАКА! преди 13 години
Браво Цецо, Браво ГЕРБ! Само така, смело напред! Люшкай наляво и надясно мръсната *** - шибай наред! Тоя лукав, мързелив и крадлив народ требва да се оправи най-накрая
160
3
 
9
 
! Отговори
Svilen75 преди 13 години
На Цеци най му тежи, че трябва да върши работа, той си мислеше, че като хване няколко мизерни бандитчета в тв акция за пред публиката и хоп-директно в дрънголника като съдиите смо ще го слушат и изпълняват както беше преди '89-та. Само, че не му беше ясно, че в крайна сметка сме правова държава с независима съдебна система и за да осъдиш някой, освен да го арестуваш трябва да събереш и доказателства. Ама няма как да направиш тв репортаж за събирането им, нали, не е толкова геройско, а е работа.
159
3
 
2
 
! Отговори
:) преди 13 години
Екатерининбург Владивосток Иркутск Уфа Самара и тн тва нема ли го на картата?? -гермедел -писна ми от *** в тоя сайт
158
4
 
10
 
! Отговори
Народът на България преди 13 години
Ал Бънди,не ти искаме отговорността,искаме ти оставката и то незабавно.
157
1
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
Do anonimen,Durjava zpo4na da ma4ka banditite ,,,$uval si za T I M naliАКО *** ИСКАТ НЕЩО ВИНАГИ ГО ПОЛУЧАВАТ.. Те се определят като едни от победителите във войната за надмощие между другите кланове СИК и ВИС-2.
156
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 154, Така беше до преди 25 години, когато никой не искаше да работи като милиционер. Откакто заплатите на МВР станаха три пъти по-големи от на другите вишисти, в Академията на МВР започна да се влиза най-трудно. И сега е така! За да влезете да учите във факултет национална сигурност например, трябва да имате максимален бал 30.
155
2
 
4
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Извън Москва и Санкт Петербург прилича на декор за средновековен филм, с малката разлика, че е пълно с бедняци-алкохолици! България и в момента прилича на русия - 5% от населението са свръхбогати (лимузини и палати), а 95% се чудят как да изкарат от заплата до заплата! Отричаш ли, товарищ?
154
5
 
2
 
! Отговори
:) преди 13 години
Ти в Русия бил ли си бе шматарок?
153
8
 
12
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Европейската Комисия блокира 1 милиард евро помощи за България по времето на БСП-ДПС-НДСВ! Отблокира ги по времето на ГЕРБ!Коя партия според вас се одобрява от развитите европейски държави?
152
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не мога да разбера българския народ. Във всички вицове (творение на народа) милиционерите (полицаите) меко казано не блестят с интелигентност. Същия този народ сложи 2-*** такива да го управляват. Сега е недоволен!
151
4
 
9
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
БСП = Русия, ГЕРБ = Европейски съюзКак искате да живеете като средностатистически европейци или като средностатистически руснаци?
150
1
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
Do Anton, Nqkoi hora s tezi ednomese4ni kursove si naprafiha biografii!!Da re4em Atanas Atanasov, Dimo Gqurov, Bogomomil Bonev...Da produljavam li?
149
1
 
0
 
! Отговори
Ятак преди 13 години
Скоро ЩЕ Е 9 септември......., беше НРБ.....