Няма да петня ГЕРБ, обеща Геновева

Депутатката "ужасена и смаяна" от обвиненията към нея
25 авг 2010 16:36,
373
Няма да петня ГЕРБ, обеща Геновева
Геновева Алексиева. Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Геновева Алексиева подаде оставка от два ръководни поста, които заемаше в Народното събрание –  зам.-председател на здравната и на социалната комисии.

Причината е, че през последния месец около личността и се развихриха два скандала.

Днес Геновева Алексиева оповести, че се отказва от шефските места, но не защото се чувства виновна за нещо, а за да не петни имиджа на ГЕРБ.

„С господин Борисов обсъждахме тази ситуация и сме на мнение и аз и той, че личните нападки срещу мен не трябва да се отразяват върху имиджа на партията”, разясни пред журналисти депутатката.

Според нея атаките срещу личността й напоследък са ескалирали твърде много.

Тези за източване на здравната каса „ужасили и смаяли” Геновева Алексиева. Тя увери, че нейна цел винаги е била да „лекува децата на България и Македония”.

От „мързеливо око” страдали 2-3% от хората у нас, но просто не лекували болестта, защото са без пари. „Хора, мислете за очите на нашите деца”, призова депутатката от ГЕРБ.

Атаката срещу Алексиева този път не идва от БСП, а от колегите й офталмолози. По-конкретно доц. Руска Христова и доц. Православа Гугучкова.

С тях Алексиева имала конфликт от 40 години. „Представете си колко пара има”, каза депутатката. Тя разясни, че не е гласувано включването на „мързеливото око” в отделна клинична пътека, а към вече съществуващата 138-ма.

Още по темата

Интересното е, че самата Руска Христова е подкрепила лечението на тази диагноза да се поеме от здравната каса. „Тогава нейното отношение беше професионално, отговорно. Сега друго говори”, сопна се депутатката от ГЕРБ.

И отговори доста категорично на атаката срещу себе си – предостави списък с личните телефони, електронни пощи и подписи на колегите си офталмолози, които са участвали на въпросното заседание.

По въпроса с дъщерята – кандидат-доцент, Алексиева отново не вижда конфликт на интереси. Дори напротив – ако се откажела от журирането, е щяла да наруши закона за научните степени и звания и щяла да ощети всички участници в конкурса.

Оказа се, че 3-те свободни места, за които са се борили 10 кандидати, са били сред наистина жестока конкуренция. Причината е, че в конкурса участвал и синът на професор, който бил част от изпитната комисия.

На въпрос дали все пак решението й да журира съответния конкурс е морално, Алексиева отговори: „Моралът е в закона. Според закона – аз трябва да участвам. Не е моралът отделен от закона – той е там”.

Разбиранията за морал на народния представител проличаха и в отговора й на въпрос дали освен зам.-председателските постове в комисии ще се откаже и от депутатското си място.

„Това подадох”, лаконична беше Алексиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още по темата: Бойко БорисовНСНЗОК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и Герба са били *** повече за тях няма да гласувам разбрали МВМД
345
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гласувайте догодина отнова за *** от Герб
344
0
 
1
 
! Отговори
ататата преди 13 години
гебр не черно петно ами незнам кво ще остане в историята на България, нека па да гласуват за тези *** , съвсем да мизеруваме
343
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ стана една н.....на партия като всички преди нея.
342
0
 
1
 
! Отговори
Очен лекар преди 13 години
Ключовата фраза от статията е :"алексиева не вижда конфликт на интереси". Това е защото е болна от "мързеливо око" и крадлива ръка. Такава беше позицията и на другите дупетети по лобистките скандали в парламента. Ако е от герб е морален, ако не е "абсолютен престъпник", на това ги учат менторите им от "Козяк". Утре като си харесат нова марионетка цялата пасмина от герб влиза във категорията "абсолютен престъпник", имам предвид тези, които не са успели навреме да се пребоядисат.
341
1
 
5
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
ГЕРБ е едно кафяво петно в историята на България !
340
1
 
4
 
! Отговори
bs преди 13 години
. и без да си подава оставката ГЕРБ така са опетнени,че няма на къде повече.:((
339
6
 
2
 
! Отговори
Ю2 преди 13 години
До 354 от: Кара М`Бол Ако ти е наистина отворила очите г-ж Алексиева за ГЕРБ, то тогава ще видиш че ГЕРБ постъпват много отговорно, чесно и не по комунистически, а по-най добрите световни политически практики. Който това го невижда или е недобросъвестен, или е БСПарски купой.
338
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правилно!!!! Петното на герб, не бива да се петни!!!
337
2
 
3
 
! Отговори
ОЛЕ преди 13 години
Тази гербеджийка е от НАГЛИТЕ! Всички БИВШИ комунисти са като тая - крадци,шмекери и лъжци!Нали са си от едно котило!?Да пребъде СИНЯТА КОАЛИЦИЯ! АМИН!
336
1
 
8
 
! Отговори
МАЛИИЙ преди 13 години
МНОГО НЕЛИЦЕПРИЯТНА ИСТОРИЯ - ТАЯ ЩЕ СЕ МАХНЕ ОТ КОМИСИИТЕ , НО ЩЕ ОСТАНЕ ДЕПУТАТ , НО НА ЗИМА ЩЕ СИ ХОДЯТ ВСИЧКИТЕ , НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ ОТИВАТ МНОГО НА ЗЛЕ .... ХОРА ЗАПАСЯВАЙТЕ СЕ , СПАСЯВАЙТЕ СЕ КОЙ КАКТО МОЖЕ ...... РАБОТА ПОЧТИ НЯМА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА НИ ОБИРАТ ПО СПИРКИТЕ И КРЪСТОВИЩАТА , КВО МЕ ГРЕЕ ЧЕ ХВАНАЛИ НЯКАКВИ УЖ ПРЕСТЪПНИЦИ, КАТО УЛИЧНАТА ПРЕСТЪПНОСТ Е ОГРОМНА
335
1
 
5
 
! Отговори
Инан преди 13 години
Не се притеснявайте, г-жо Алексиева.Вие не ги петните ГЕРБ и не се различавате по нищо от тях ,също както и те от вас.
334
3
 
3
 
! Отговори
Кара М`Бол преди 13 години
Мисля, че Геновева е изключителен очен специалист. Тя окончателно ми отвори очите... за ГЕРБ.
333
1
 
3
 
! Отговори
Gugi преди 13 години
Естествено, че не трябва да петнят имиджа на партията. И лично да създателят й Бойко Борисов.Не че пази друг освен себе си.Всеки да се спасява сам, нали Премиер Борисов.Всички могат да бъдат жертвани. А резултатите от политиката ви, реалните данни и факти.Тези ще фалират държавата много качествено.
332
0
 
1
 
! Отговори
Телезрител преди 13 години
Вземам. 59 000 лева...
331
1
 
7
 
! Отговори
2 преди 13 години
GERB e dostaticno opetnena ,ce mnogostradalnata GENOVEVA da ne misli tolkova mnogo,naroda vece vi razbra.
330
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ti ne vzimash li zaplata ?
329
1
 
2
 
! Отговори
Телезрител преди 13 години
Нима съм казал, че има нещо лошо? Само че в случая изразяването на "благодарност" става чрез заплащане. И толкоз...
328
1
 
2
 
! Отговори
за 328 преди 13 години
И какво лошо има , ако е получавалал пари за труда си ? Май всички го правим. Помагала е на хората. Такава и е работата.........
327
3
 
4
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
328/ ...ами то няма начин да не я защитава пожарникара......гарван гарвану око не вади, казал е народа......а на всички дето твърдят, че Бойко се чисти от "лошите", да помислят:"Така ли се чистят далавераджиите, като ги махаш от зам.председателското място с думите - това е кампания от недоволни офталмолози, иначе тя е невинна"...невинна майка - поне направо да бяха дали на дъщеря й професорска титла, както на Бойко му даде Мадридския мошенник генералски пагони.