Командира постави ултиматум на ГЕРБ

ДСБ щели да се дръпнат, ако "антиреформистките сили вземат връх"
13 сеп 2010 14:41,
114
Командира постави ултиматум на ГЕРБ
Петър Москов. Снимка: БГНЕС

ДСБ предупреди, че може да оттегли подкрепата си за ГЕРБ, ако „антиреформистките сили вземат връх”.

Ултиматумът постави Петър Москов и първо ще бъде приложен при  гласуването на бюджета на НЗОК за следващата година.

Москов предупреди, че партията му няма да го подкрепи, ако продължава практиката с парите за здравеопазване да се крепи фискът.

„Това е категоричната ни позиция. На това трябва да се сложи край. Направи го тройната коалиция, претендиращата за дясна партия, ГЕРБ продължава да го прави. Смисълът на здравната вноска е всеки един от нас да има право на лечение”.

В подкрепа на тезата Радан Кънев представи друга сметка. Всяко българско семейство плаща годишно по 500 лева вследствие на увеличаването на здравната вноска с 2%. Аргументът, с който преди две години тройната коалиция я увеличи от 6 на 8%, беше, че тези пари ще се харчат за реформи.

Това обаче не се е случило, въпреки че правителството има на разположение 1 милиард лева, натрупани по този начин, посочи Кънев.

„Не приемаме пари, които се събират от гражданите под страх, че няма да получат здравна помощ, да бъдат харчени за друга цел”, категорични са тъмносините.

Липсата на реформа през последните няколко месеца поставя правителството пред избора дали ще колабира финансирането на държавата или здравеопазването.

„Дотук се стигна, защото не се слушаме”, посочи Петър Москов.

Иван Костов вече бил обяснил какво може да се постигне, ако има воля за реформи – в периода 1997–2001 година БВП се е повишил два пъти, средният осигурителен доход – 3 пъти, а пенсиите са скочили 5 пъти.

Според ДСБ сега в България има много сериозни настроения за реформи, защото хората са осъзнали, че без тях няма излизане от кризата.

„Приказката, че караме ГЕРБ да прави неща, за да губи популярност, е фалшива”, увери Москов и допълни, че ДСБ е единствената реформистка партия в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
1
 
! Отговори
dp преди 13 години
50, ако поне малко хора искаха да разберат това, което казваш (очевиднаистина, лесни за проверяване факти) нещата може би биха изглеждалидоста различно днес. Излъгаха ги тогава, че Костов бил "десен" и тойсвърши огромната част от работата по закрепването на все същата върхушкана власт в новата обстановка.Ама то царе ли не им продаваха после, какви ли не клоунади не ги накарахада гледат зяпнали в очакване на чудото, та точно това едва ли някога щего проумеят повече от 1-2% от хората.
111
0
 
1
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
:) врътнал, неврътнал, с хора спя, не с кози като тебе:)))
110
0
 
3
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Колко лесно може да бъде манипулиран този народ и колко е доверчив. Как не проумяха кой дърпа конците и кой кара влака.
109
2
 
3
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Оооо!Вече и сладур ли станах:) Значи и шаибата врътна:) Боже,Боже:)Да не те опънал някой козел вече:)
108
0
 
2
 
! Отговори
До 108 от Спонги преди 13 години
Пак ли дойде *** гаден.
107
3
 
2
 
! Отговори
Слонги преди 13 години
Аз също съм привърженик на ДеСейБе. Подкрепяйки Гейберите ние се обезличаваме. Ето, вече няма такова нещо Атака. Ако нашите в парламента продължават така, друго няма да ни остава освен ДаСейБеме. Г-н Костов трябва напълно да откаже подкрепа на гей-беристите. Все пак първородният син на БКП е ДСБ(СДС) а не ГЕРБ.Господ да даде здраве и дълъг живот на партията-майка.
106
0
 
3
 
! Отговори
Споонги преди 13 години
Мисля, че и ти си зомбиран. Планът Ран Ът. Дрън, дрън. Има само един план, този на ДС за преобразуване на политическата комунистическа власт в икономическа.
105
2
 
2
 
! Отговори
КИК преди 13 години
СПОНГИ, след като прочетох план РАН-ЪТ и Световната здравна конспирация,мисля,че май въобще вече няма да се оправим Жалко
104
1
 
3
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
напротив, сладур, разбрах какво искаш да кажеш, но извращенията на роднините ти си казват думата:)) след като от козите на дядо ти съм се пръкнал аз, то явно си наследил от него вкуса към жените:))) та и женати си я избирал, както дядо ти неговите:))) па и децата ти такива:))) са дано си разбрал
103
0
 
10
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
ДСБ предупреди... думата ултиматум е на редакцията. Аз съм привърженик на ДСБ и до ден днешен не съм изразил подкрепа към това некадърно управление. Очаквам, хората за които съм гласувал да мислят по подобен начин. Вярно е, че политическа криза по време на криза не е зелана, но ако не се отстранят некадътните министри няма да се оправим.
102
1
 
3
 
! Отговори
КИК преди 13 години
До авторите-*Командирът*, а не *командира - в момента е подлог --Никой на никогоне може да поставя ултиматуми --За държава и народ се работи задружно в името на доброто --Ултиматуми си поставят друг вид хора
101
1
 
2
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Да,разбрах! Разбрах и друго,че не можеш да четеш:):)И това в съчетание,че не можеш и да пишеш:)Да!Лошо е като има прегради по оста мисъл-реч:)Много лошо!:)Ти дори не си разбрал,че от любовта на дедо към козите си се пръкнал ти:):)И мислиш,че всичко се мери с един аршин:)Истински ме развесели:)Май БД много те е шибал:)Чак не можеш да вържеш мисъл,а:)Или може би много те е доил Божо,а:)А семето си ми е трепач.Жалко е че при теб е на половина:)Останалото е козичка,от там се фармира и мисълта ти:)
100
2
 
7
 
! Отговори
До 96 преди 13 години
Уважаеми Клитор, когато Костов обяви ДПС за проклятие на България Волен Сидеров беще гл. редактор на в. "Демокрация". Имаше такъв вестник. СДС/ОДС отгледа този луд джуджо. Сега тази мижитурка иска досието на учителя си Костов.Сидеров беше един от многото неграмотници в тогавашното СДС/ОДС. Те сега джапат за наша сметка а ние с тебе пишеме по форумите.Какво му е на Волен ? Депутат, шеф на комисия, коли, пари, гласува за ГЕРБ и така до края на мандата. Дреме му на него какво пишем ние.
99
2
 
9
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Лошото е ,че не искаме БСП. Нито пък царя. Имаше умни глави от неговата партия ,но на фона на останалите те избледняха. А сегашните -сори -един кадърен и умен няма.
98
5
 
8
 
! Отговори
Прогнозата преди 13 години
ДСБ и БСПда не искат вот на недоверие на това правителство.Хората сами ще свалят тиквите от власт. При едни извънредни избори ще се наложи двете партии да управляват заедно с НДСВ. Няма лошо, първите две са десни партии а НДСВ е либерална партия. Взети заедно тези партии имат капацитет. А сега оставете Боко до ходи като багерист по пътищата. Лентите на новите магистрали ще режете вие. Умни хора сте, не се занимавайте с охранители. Скоро и телевизиите ще почната да ви се подлагат.Запомнете това.
97
0
 
17
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Той пък Волен един противник на ДПС ,мълчи като мишка в последно време .
96
1
 
2
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
и са като го видя, разбра ли колко кофти семе имаш:)))) с жена като на дядо ти...евала ти правя, аз ти блея по форумите, жена ти и децата в къщи...казах ти още в началото, не си за завиждане :))))
95
0
 
11
 
! Отговори
ликтор преди 13 години
За тези ,които манипулират мнението на по-младите във форума - Иван Йорданов Костов пръв от трибуната на Народното Събрание обяви , че ДПС е проклятие за България !!!!!!Волен Сидеров още го нямаше на политическата карта !!!
94
1
 
2
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Аз моите си ги знам,защото съм си видял семето, но ти си загубил представа за своите. Затова и блееш толкова по форумите, без да се усещаш, че това е от козията ти инстинкт и от на дядо семето,нали:):)
93
3
 
8
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Смях ,ама и сълзи . Като гледам колко заблуден народ има. За това ще им сърбаме попарите на комуннистите още дълги години.