Доган и Ердоган нямали уговорка за среща

Местан: "Еди-кой си отказа среща с еди-кого си" – некоректно е
5 окт 2010 17:38,
105
Доган и Ердоган нямали уговорка за среща
Снимка: БГНЕС

Не е имало уговорена среща между турския премиер Реджеп Ердоган и лидера на ДПС Ахмед Доган.

Това заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан по повод публикации в пресата, че Ердоган е пропуснал да се види с лидера на ДПС Ахмед Доган, въпреки че се очакваше неофициално подобна среща.

Според някои издания Ердоган не се видял с ДПС поради липса на време, а според други Доган не се появил на предварително планираната среща.

"Нямали сме комуникация с протокола на Министерския съвет във връзка с тази визита", посочи Местан.

"Некоректни са интерпретациите на тема „еди-кой си отказа среща с еди-кого си“ или „се срещна с този, пък не се срещна с другия", подчерта той.

В понеделник Ердоган се срещна само с бившия зам.-председател на движението и настоящ редови член на ръководството – Касим Дал, в качеството му на шеф на парламентарната група за приятелство България–Турция.

„При подобен род срещи, включително и когато българският премиер е на посещение в други държави, той задължително се среща с председателя на групата за приятелство с България в съответното Народно събрание. Фактът, че председател е Касим Дал, е случайно стечение на обстоятелствата, което не е основание за некоректни интерпретации“, разясни Местан.

На въпрос дали за първи път при посещение на турския премиер у нас той не се среща с ръководството на ДПС или лично с лидера му, от партията казаха, че такава статистика не е водена.

„Разбира се, ДПС е в готовност, когато е необходимо и когато има възможност, да проведе срещи с всички високи гости, които посещават България“, увери Местан.

При дебатите по вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провала на политиката в здравеопазването в сряда ще бъдем остро критични, но ще останем конструктивни, съобщи още Местан.

Още по темата

"Ще бъдем доволни, ако в резултат на разискванията по вота се стигне до коригиране на грешните политики в тази сфера, допълни той. Нямаме илюзии, че вотът на недоверие ще събори кабинета „Борисов“, целта е той да представи алтернативни политики", повтори отново зам.-председателят на ДПС.

Парламентарната група на партията внася в Народното събрание и проект на декларация във връзка с изселването на ромите от Франция.

Според движението е необходима много по-ясна официална позиция от законодателния орган на България по въпроса. ДПС настоява НС да изрази дълбока загриженост относно принудителните мерки, предприети от някои държави членки, насочени към роми и предвиждащи тяхното връщане в страните, от които произхождат, и да ги призовем да прекратят този процес на екстрадиране.

От партията искат още парламентът да изрази позиция, че не приема насилствените форми за ограничаване на свободата на придвижване и избор на местожителство на територията на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: Доганместан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
ВОЛЕН СИДЕРОВ преди 13 години
АБЕ ЩЕ ДОЙДЕТЕ ВИЕ НА МОЯ, НО ДА НЕ СТАНЕ КЪСНО
102
0
 
1
 
! Отговори
demokrat преди 13 години
!!!!!ПАК НАБИВАМ В ТИКВИТЕ:Доган и ДПС не са продукт на Турция, а на ДС/БКП ! ФАКТП.С:Написах го мнооого бавно та и най-безмозъчните кабаци да го разберат. (форумните им офицери го знаят това много добре, въпреки че ги обработват ежедневно в противното) Да така е, но не казваш кои точно от БСП го направиха-кои познаваха още по татово време доларите, а ние простосмърните ни даваха по 30 долара и ни ги записваха в международните пспорти. И да не мислиш, че турското разузнаване спи.
101
1
 
1
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 13 години
НА ТОЯ ,МАФИОТ ,КАТО МУ ГЛЕДАМ БРАДАТА,ЩЕ СИ ПРИЗНАЯ ,БЕЗ БОЙ,ЧЕ СЕ ВЪЗБУЖДАМ СЕКСУАЛНО...
100
0
 
1
 
! Отговори
атака преди 13 години
бб е готов и майка си да продаде за да се хареса на американците и да се доксопа за президентското място
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако Доган беше партиен лидер в Турция,досега да бяха го прибрали в затвора!Доган е позор,той е *** и никой не иска да се излага с един политически червей!
98
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що не се срещнете в Турция и там да си останете цялото ДПС и всички около него.... Не видяхте ли, че всички ВИ мразят и никой не иска да ви вижда, а за друго да не говорим. Те вашата рода ви ненавижда защото сте крадци!
97
1
 
4
 
! Отговори
osman PASA преди 13 години
nie sme turtsi no zas ucenite kazvat vsicko tyurki slaviani ima i jivotopodobni kato yasen dobre de priznavam si sra, ,ae da kaja ce sim bilgarin)=kradets;az ako ne sim turcin vie nikoga niama da bidete bilgari pra babite ni biaha 500godini v haremite ni bieha se za nasite rezani pradedi tiy ce ima mnogo tursko v vas povece ot men pozdrzav na men
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо пък трябва да се срещат?Аз пък си мислех, че ДПС не е етническа партия, защото това би било незаконно и противоконституционно. Странно защо няма статии от типа : Ердоган не се срещтна с лидера на някоя друга партия...
95
0
 
1
 
! Отговори
до Ясенчо преди 13 години
не си струва да се отговаря на *** като тебе, но като са яли и са работили бе ***...и не са си клатили ташаците като теб пред компютрите...работили са за да изхранват простаци като тебе..да ти е..а промития безмозъчен ***...в коя панелка си бе простако, ако ти стиска ела да ти покажа кой е и кой не е...само да не се осереш преди това ..да ти...
94
0
 
3
 
! Отговори
NAROD преди 13 години
i turciq ne odobrqva politikata na dps,no e fakt si6to 4e ne odobrqva politikata na drugi partii,poneje bilgarskiq narod -GLADUVA
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герб и ДПС Заедно за България Вечна Дружба
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко им уредил срещата
91
2
 
11
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
!!!!!ПАК НАБИВАМ В ТИКВИТЕ: Доган и ДПС не са продукт на Турция, а на ДС/БКП ! ФАКТП.С: Написах го мнооого бавно та и най-безмозъчните кабаци да го разберат. (форумните им офицери го знаят това много добре, въпреки че ги обработват ежедневно в противното)
90
0
 
3
 
! Отговори
turchin преди 13 години
zashto me triete komentara na 86
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
pak gi qdete s dvete 6epi no dvaite nie 6te vi se smeem samo za6toto ste glupavi s edna duma bai ganiovci ste i nikoga nqma da se promenite prost narod vsi4ki vi mrazqt kato po4nem ot garcite biqt vi po magistrlite ve4e makedoncite ne iskat da 4uqt za vas a sarbite razbraxa kakvi ste dupedavci a rumaniq xorata vi smqta za 2 ka4estvo ve4e aide sega q6te zdravo s dvete 6epi
88
2
 
2
 
! Отговори
11 преди 13 години
Ердоган гое страх от Доган и ти даси от такъв изверг щесе държиш на разстояние,невиждатели какво направи със България разказани играта 20 гн и още даже продължава.
87
2
 
0
 
! Отговори
11 преди 13 години
Erdogan goe strah ot Dogan i ti dasi ot takuw izwerg 6tese durji6 na razstoqnie,newijdateli kakwo naprawi sus Bulgariq razkazani igrata 20 gn i o6te daje produljawa.
86
1
 
8
 
! Отговори
Д-р "Х" преди 13 години
Пак не сте разбрали. Човека от Анадола е дошъл да уговаря резултатите от предстоящите избори и да прати "много здраве" в москва. Душманите на българския народ винаги са били заптиета/милиционери.
85
5
 
3
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Турските ануси като номер 81 пак налазиха форума...
84
0
 
0
 
! Отговори
macedonian преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Lele male shto komentari po tazi Turciya se ispisvat vseki den. May che bugashite se strahuvat ot neshto ta im treperyat gashtite. Dobre gi razbiram no ne moga da im pomogna zashtoto e neizbejno:) Pa ke go duhat :)