Доган и Ердоган нямали уговорка за среща

Местан: "Еди-кой си отказа среща с еди-кого си" – некоректно е
5 окт 2010 17:38,
105
Доган и Ердоган нямали уговорка за среща
Снимка: БГНЕС

Не е имало уговорена среща между турския премиер Реджеп Ердоган и лидера на ДПС Ахмед Доган.

Това заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан по повод публикации в пресата, че Ердоган е пропуснал да се види с лидера на ДПС Ахмед Доган, въпреки че се очакваше неофициално подобна среща.

Според някои издания Ердоган не се видял с ДПС поради липса на време, а според други Доган не се появил на предварително планираната среща.

"Нямали сме комуникация с протокола на Министерския съвет във връзка с тази визита", посочи Местан.

"Некоректни са интерпретациите на тема „еди-кой си отказа среща с еди-кого си“ или „се срещна с този, пък не се срещна с другия", подчерта той.

В понеделник Ердоган се срещна само с бившия зам.-председател на движението и настоящ редови член на ръководството – Касим Дал, в качеството му на шеф на парламентарната група за приятелство България–Турция.

„При подобен род срещи, включително и когато българският премиер е на посещение в други държави, той задължително се среща с председателя на групата за приятелство с България в съответното Народно събрание. Фактът, че председател е Касим Дал, е случайно стечение на обстоятелствата, което не е основание за некоректни интерпретации“, разясни Местан.

На въпрос дали за първи път при посещение на турския премиер у нас той не се среща с ръководството на ДПС или лично с лидера му, от партията казаха, че такава статистика не е водена.

„Разбира се, ДПС е в готовност, когато е необходимо и когато има възможност, да проведе срещи с всички високи гости, които посещават България“, увери Местан.

При дебатите по вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провала на политиката в здравеопазването в сряда ще бъдем остро критични, но ще останем конструктивни, съобщи още Местан.

Още по темата

"Ще бъдем доволни, ако в резултат на разискванията по вота се стигне до коригиране на грешните политики в тази сфера, допълни той. Нямаме илюзии, че вотът на недоверие ще събори кабинета „Борисов“, целта е той да представи алтернативни политики", повтори отново зам.-председателят на ДПС.

Парламентарната група на партията внася в Народното събрание и проект на декларация във връзка с изселването на ромите от Франция.

Според движението е необходима много по-ясна официална позиция от законодателния орган на България по въпроса. ДПС настоява НС да изрази дълбока загриженост относно принудителните мерки, предприети от някои държави членки, насочени към роми и предвиждащи тяхното връщане в страните, от които произхождат, и да ги призовем да прекратят този процес на екстрадиране.

От партията искат още парламентът да изрази позиция, че не приема насилствените форми за ограничаване на свободата на придвижване и избор на местожителство на територията на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: Доганместан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отрязали са го сигурно, защото тоя пияндурник е станал за резил на предната им среща...защото - той разпределя порциите алкохол в чашите, ИСКАМ ТОВА МНОГО ДОБРЕ ДА ВИ Е ЯСНО хахахаахахаах
82
0
 
0
 
! Отговори
turchin преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

do72ti may lichna karta niamash oshte kade pishe tva ya mi svetni
81
6
 
8
 
! Отговори
мравка преди 13 години
Евала на Ердоган,доиде и си свърши работата колкото и да не го харесвам.Батман продаде българия на турците по нарвждане на проклетите американци.Нас ни очаква ново турско робство кои знае колко века,но няма да има кои да ни освободи защото сами си го търсим като търпим престъпници да ни управляват.
80
0
 
0
 
! Отговори
....... преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Burada ne yaziliyor,ne ciziliyor benim isime girmez.Ben soruyorum, siz Ahmed Dogan nicin Turkiye basbakaninla Sayin Recep Erdogan'la gorusmediniz.
79
4
 
8
 
! Отговори
бълг. турчин преди 13 години
Шопа като видял жирафа и дълго гледал, и цъкал с език клатейки невярващо глава.Накрая рекъл: Те такова животно нема.
78
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе ти май БАЛНУВАШ корените ти са в ***
77
4
 
6
 
! Отговори
р преди 13 години
Защо Доган ще се среща тук с президента, че той се срещна в Турция преди няколко дни.И са си казали каквото трябва.
76
7
 
6
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 75Проблема е ,че в Турция ви приемат за мюсюлмани не за Турци.....
75
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ти си жалак ***
74
0
 
0
 
! Отговори
53 преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

DO;YASEN TI GLEDAY SVOYA KOREN AZ SIM TURCIN I STE JIVEYA TUKA AKO NE ME ISKAS BYAGAY CAK DO VOLGA..
73
2
 
17
 
! Отговори
бълг. турчин преди 13 години
Преди "възр. процес" в паспортите пишеше: народност - турчин.След това тази графа изчезна.Много хора от моя род навремето не са дошли в България.Сега, когато вече придвижването е свободно родът ми в Турция се събира.От там и черпя сведения за рода си. Много съжалявам тези, които съм огорчил с тези факти, но съм турчин.
72
5
 
9
 
! Отговори
Доневиждане преди 13 години
Времето на ДПС изтича...Турция има нужда от нас и Бойко добре си разиграва картите :)
71
7
 
6
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 69Вие нямате Турски корен бре кажи ми един от твоя род да е роден в Турция това са пълни простотии!!!На личните ви карти пише Българи като не се имате за такива айде пак на екскурзия!!!!!!!!След като се имате за Турци тук сте на гости пазете тишина и се съобразявайте малко не ни интересува колко е хубаво в Турция какво ни е я хвалите!!!!
70
0
 
0
 
! Отговори
ot 53 преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

do ;anonimen A ti maloumniko pitay PRABABA SI AKO E JIVA DALI NOSI6 BLG KRIF;;;
69
3
 
13
 
! Отговори
Йоахим преди 13 години
Не се отнасяте толкова грубо с турците,сред тях има и много свестни хора.Повечето от тях са такива.Относно Местан:Той е минетчията на Амеет Доаан.Надърви ли го шефа ,Местан го олабва.Даже му връзва обувките еротично.Какво ли не прави човек за власт!а!!!!!!!!!!
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едно кученце ако е родено в ***,какво прасенце ли ще стане?
67
2
 
2
 
! Отговори
ot 53 преди 13 години
do;8godisen A tate ti may nyama glava.
66
3
 
9
 
! Отговори
бълг. турчин преди 13 години
И по майчина и по бащина линия корените ми са в Истанбул.И двата рода идват от там.Даже знам в кой квартал на Цариград са живели дедите ми.Така, че родът ми идва от Константинопол.И аз, и баща ми, и дядо ми, и прадядо ми сме турци.Какъв е проблема?Значи може в Бесарабия да има българи, а не може в България да има турци?Български гражданин съм. По народност турчин.
65
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма такова нещо като "български турчин' или си турчин или си българин. Ако си турчин бегом в Анадола. Но първо се убеди дали наистина си турчин или ти прадядо ти е бил българин, който насила са сменили вярата и името му!
64
4
 
5
 
! Отговори
до 64 преди 13 години
Да ,ако аз и дедите ми са родени в Турция ще съм такъв!!!Вие Турците сте най-омешаната нация харемите ви са били пълни със славянки(напълно разбираемо Туркините са били адски грозни точно заради това сте измислили бурките) във вените на 60% от днешните Турци тече славянска кръв!