Доган и Ердоган нямали уговорка за среща

Местан: "Еди-кой си отказа среща с еди-кого си" – некоректно е
5 окт 2010 17:38,
105
Доган и Ердоган нямали уговорка за среща
Снимка: БГНЕС

Не е имало уговорена среща между турския премиер Реджеп Ердоган и лидера на ДПС Ахмед Доган.

Това заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан по повод публикации в пресата, че Ердоган е пропуснал да се види с лидера на ДПС Ахмед Доган, въпреки че се очакваше неофициално подобна среща.

Според някои издания Ердоган не се видял с ДПС поради липса на време, а според други Доган не се появил на предварително планираната среща.

"Нямали сме комуникация с протокола на Министерския съвет във връзка с тази визита", посочи Местан.

"Некоректни са интерпретациите на тема „еди-кой си отказа среща с еди-кого си“ или „се срещна с този, пък не се срещна с другия", подчерта той.

В понеделник Ердоган се срещна само с бившия зам.-председател на движението и настоящ редови член на ръководството – Касим Дал, в качеството му на шеф на парламентарната група за приятелство България–Турция.

„При подобен род срещи, включително и когато българският премиер е на посещение в други държави, той задължително се среща с председателя на групата за приятелство с България в съответното Народно събрание. Фактът, че председател е Касим Дал, е случайно стечение на обстоятелствата, което не е основание за некоректни интерпретации“, разясни Местан.

На въпрос дали за първи път при посещение на турския премиер у нас той не се среща с ръководството на ДПС или лично с лидера му, от партията казаха, че такава статистика не е водена.

„Разбира се, ДПС е в готовност, когато е необходимо и когато има възможност, да проведе срещи с всички високи гости, които посещават България“, увери Местан.

При дебатите по вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провала на политиката в здравеопазването в сряда ще бъдем остро критични, но ще останем конструктивни, съобщи още Местан.

Още по темата

"Ще бъдем доволни, ако в резултат на разискванията по вота се стигне до коригиране на грешните политики в тази сфера, допълни той. Нямаме илюзии, че вотът на недоверие ще събори кабинета „Борисов“, целта е той да представи алтернативни политики", повтори отново зам.-председателят на ДПС.

Парламентарната група на партията внася в Народното събрание и проект на декларация във връзка с изселването на ромите от Франция.

Според движението е необходима много по-ясна официална позиция от законодателния орган на България по въпроса. ДПС настоява НС да изрази дълбока загриженост относно принудителните мерки, предприети от някои държави членки, насочени към роми и предвиждащи тяхното връщане в страните, от които произхождат, и да ги призовем да прекратят този процес на екстрадиране.

От партията искат още парламентът да изрази позиция, че не приема насилствените форми за ограничаване на свободата на придвижване и избор на местожителство на територията на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: Доганместан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
2
 
! Отговори
do 57 преди 13 години
ti ako piesh i yadesh turski hliab primerno turchin li stavash mnogoe glupavo
62
3
 
4
 
! Отговори
8 годишен преди 13 години
тате каза че ти е много промита плоската кратуна
61
5
 
4
 
! Отговори
вай-вай преди 13 години
Доган не зачита ислямиста Ердоган за разлика от Бойко който му се покланя като слуга.Когато начело на Турция застане про-светски лидер тогава Доган ще се среща с него.
60
6
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 13 години
Ти нямаш нищо общо с Турците в Турция бре никой Българин няма проблем с тях проблема сте Българите които се мислите за Турция манипулирани от мафията ДПС утре ,ако ви кажат ,че сте марсианци за такива ще се определите!
59
8
 
4
 
! Отговори
Бай Тошо преди 13 години
Докога ще слушаме ***. Нямат работа в Бг! Да си отиват в Азия...
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mnogo poznati zaminaxa za tyrcia predi godini no sega sa si v bg za6to li
57
4
 
9
 
! Отговори
Келешчо преди 13 години
Защо трябва да се срещат, когато могат да си кажат по телефона всичко. Плюс това Ердоган заяви официално, че ДПС не е посредник във взаимоотношенията между Турция и България. Ердоган е умен политик и не иска да ядосва излишно Бойко, когато така много се нуждае от подкрепата на България за присъединяване на Турция в ЕС.
56
8
 
7
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 51 Не само ти си роден и израсъл в България ами и баща ти дядо ти прадядо ти !Всички сте пили Българска вода яли сте Български хляб ,но се имате за Турци то бива заблудени овце ама вашето никъде го няма!!!
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
samo edno vijdam 4e tezi ot dps samo se zakanvat tolkova sa se ozlobili 4e im spirat pari4kite bravo boiko
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ami normalno e.......Dogi e DS agent na ruska iasla.........kavo da pravi s Erdogan
53
2
 
2
 
! Отговори
до 50 преди 13 години
Абе няма да ти чина истибар,престани да ръсиш глупости.
52
4
 
2
 
! Отговори
turchin преди 13 години
do Ivando niakade si prav no i tam ima takiva prostasi kato tebe
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
edna poznata mi kaza 4e vtyrcia ne gi iskat na6te tyrci
50
2
 
7
 
! Отговори
бълг. турчин преди 13 години
"Били на почивка".Еми на почивка сте били.Езика не знаете. Останали 1 седмица в Анталия и вече знаят всичко за Турция.Ако поне езика знаеш ок, имаш някаква представа за нещата.Че то и аз съм бил в определени държави около 50 пъти (даже малко поназнайвам езика) и пак не мога да кажа, че ги разбирам.Българите пък до ден днешен не ги разбирам (въпреки, че тук съм роден и израснал).И въобще каква ви е тезата?1. Турция не е *** държава.2. Турците не са ***.Оборете ме. Чакам. Факти.
49
3
 
3
 
! Отговори
turchin преди 13 години
do 27ogramotise malko Erdoan nee prezident na TR
48
7
 
5
 
! Отговори
Иван преди 13 години
не лъжи детето бе ***.в *** турция на вас ви викат *** И НЕ ВИ БРОЯТ ЗА ХОРА-това го знае всеки който е бил на почивка там
47
2
 
2
 
! Отговори
вторник преди 13 години
Дори да е имало среща,тя няма да бъде оповестена-та това би било наливане на масло в огъня Като гледам колко и какви коментари имаше във връзка с поведението и думите на Борисов,оставаше и среща с Доган да се заобсъжда Последното изречение от тази статия ми малко загадъчно--не означава ли то,че турски граждани,които си живеят в Турция да могат да населяват БЪЛГАРИЯ/тя е страна в ЕС/ Какво би станало с някои райони у нас ,какво би станало с България
46
8
 
6
 
! Отговори
бълг. турчин преди 13 години
На 8 г. е нормално да не знаеш.И тук, и в Турция, и в Африка, и на всякъде съм турчин.В Турция роблемите са други, но ти не ги знаеш (предполагам).
45
6
 
6
 
! Отговори
8 годишен преди 13 години
а как ти викат на теб в турция г-н ром-ако не те е срам кажи
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И естествено самият най-велик, пръв между първите, сияният, да се свети името му, Доган го няма, той е там някъде в загадъчна неизвестност. Изказването, както винаги идва от най-наглото измежду наглите вярно куче. Ако беше за някаква обществена инициатива на ДПС щеше да е от някой от българските предатели, продали душата си за дребни пари и да служат за имитация че ДПС не е етническа противоконституционна партия.