Борисов и Дянков в размисъл за 3% вноска "Пенсия"

Искам гаранция черно на бяло, коментира премиерът
Обновена: 8 окт 2010 09:11 | 8 окт 2010 09:09,
99
Борисов и Дянков в размисъл за 3% вноска "Пенсия"
Снимка: БГНЕС

Премиерът Борисов обяви, че заедно с министър Дянков работят, за да не се вдига с 3% пенсионната вноска.

"Работим по темата и до понеделник имам уверението, че ние ще направим така да не се вдигне с 3% пенсионната вноска, но аз искам гаранция черно на бяло", каза той.

"Ако пенсионната вноска се увеличи с 1,5-2%, това ще е изцяло заслуга на министър Дянков и на неговото министерство", допълни министър-председателят.

Още по темата

Бойко Борисов каза още пред bTV, че фискалният резерв към момента е 6 млрд. и 700 млн. лв.

"2% от здравната вноска се вкарват в резерва и парите стоят в БНБ", уточни той.

По думите му от тези пари пенсии не се плащат, но стоейки в резерва, от там все пак се вадели пари и се плащали пенсии.

Борисов добави, че и заради това с БЛС са възстановили правдата – парите за здраве да бъдат само за здраве.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Jetsyn преди 12 години
This site is like a calssroom, except I don't hate it. lol
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз още от пролетта бях обещал да плащам 30лв отгоре на държавата ако намалят цената на тока, но това не стана, затова няма да дам пари на държавата.Тя не защити моите интереси.
98
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Ей,вие двамата на снимката,хайде решавайте 1%,2%,3%,5% ще ги вдигате,станахте за смях и децата ви се смеят.Едно решение не доведохте до край.Или чакате бате Бойко,когато удари по масата,направи се на добър и каже - 2%.Срам и резил.Помислете за хората,които гласуваха за вас,които ви избраха,а вие сега ги лъжете.Не ви ли е срам.Днес така - утре иначе.
97
0
 
4
 
! Отговори
Смях преди 13 години
Как предлагаш да запълнят дупки в резерва ? Съкращават администрация, съкращават армия, опитват се да обуздаят лекарите---------------------------------------------------------------------------Много просто съкращават ПОЛИЦАЙТЕ със 50% и запълниха дупката... Защо сме със най много ПОЛИЦИЯ на глава на населението във Европа ???? Явно Батман го е страх от народната любов и се подсигурява !!!!!
96
0
 
8
 
! Отговори
Анализатор преди 13 години
Алоооо синдикатите, не мислите ли че с тези еднолични решения на Б.Б. вдигаме -невдигаме , ви отсвириха тотално и ви направиха за смях. Но тоталитаризъм ли виждам или се бъркам?
95
1
 
2
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Кушлев с тоя калпав закон с който в момента работи нищо не може да направи , то само медиийни изяви за това или онова запориране но отнемане никакво.
94
0
 
7
 
! Отговори
Тото играч преди 13 години
Ей тия една цифра от тотото не могат да познаят вече една година.
93
1
 
6
 
! Отговори
norm преди 13 години
Съгласно Конституцията на РБ всички сме равни,но на практика още в първия ден след гласуването и,тя е погазена.В България има привилегировани съсловия,които не плащат осигуровки,техните осигуровки се плащат не от държавата,а от данъците на всички останали.Проблемът с недостига е решим,стига да се намери правителство,имащо смелостта да извърши най-нормалната реформа в администрацията,като тя може да стане и плавно-привилегированите да си плащат.Не вярва Бойко да е смелчагата.
92
0
 
9
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 13 години
Господа министри аз съм *** работник но не желая да работя напразно.Нестига ли че работим за малко пари ,а вие се чудите как още да ни осложните живота.Ето аз работя първа категория труд и няма да мога да се пенсионирам само затова че тази 2010г. е последна за категорията ми ,а няма да ми достигне полвин точка.Това си е потигравка.Нищо сигорно няма в тая държава.Как младите да се осигоряват като и те незнаят какво ще ги чака и тях след време.Нека категория труд да се запози или отдължи срока.
91
2
 
10
 
! Отговори
86 преди 13 години
Kak може да се дрънкат такива глупости и то с такъв апломб?Касата е от времето на Костов, но тогава още нямаше и левче даже резерв.Хвърляш се на амбразурата заради любимия си Боко като Матросов. Обаче същият този твой любимец те отстрелва като Матросов.Сори, но съдбата на безкритичните ураджии от масовката като теб е винаги такава.
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Антоне , резервът на НЗОК си е резерв на НЗОК... въпреки че НЗОК не може да го харчи без разрешение на правителството... Фискалния резерв си резерв на държавата в лицето на МФ
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фискалния резер не е 5,6 милиарда.... дефкато е 1,6 милиарда защото 4 милиарда лева гарантират валутния борд... само че сега ги пишат и тях "резерв" въпреки че могат да ги пипат...
88
1
 
6
 
! Отговори
Цербер преди 13 години
Съгласен съм , че си говорим едно и също. Кара ме се като две бълхи, чие е кучето. Аз само те предупреждавам, че твоите от ГЕРБ се опитват да убият кучето и ще го отнесем и двамата (макар и само по джоба предполагам).
87
6
 
1
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Ти си пълен ***. Резервът на НЗОК винаги е бил част от фискалния резерв още от Костов насам. Ако си мислиш, че тройната ламя са оставили 8 млрд. резерв + 1 млрд. резерв на НЗОК много се лъжеш.
86
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви ги дрънка Боко за фискален резерв от 6.7 млрд?Към вчерашна дата резервът на правителството и другите бюджетни организации в БНБ е 5 569.6 милиона лева. Справка - сайтът на БНБ.Аааааа, включват и резерва на НЗОК от 1.2 млрд. явно.Е, честито на печелившите. Дето внасяха осигуровки. Които сега де факто се национализират. Защото гербавите заявиха, че от Нова година Касата започва на нула.
85
8
 
1
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Кое е липса на време бе приятелю ? Тоя бюджет е първия бюджет внесен за обсъждане 2 месеца по-рано от срока. Пари трябват за всичко. Но няма да влизам отново в подробности. Мисля че вчера пак говорихме по същия въпрос и там обясних, какво се прави и защо смятам, че е в правилната посока. Няма всеки ден да повтаряме едно и също.
84
2
 
8
 
! Отговори
Ха-хааааа! преди 13 години
*** ми - дойди ми, шменти-капели и разни тутикванти!Бах ги у циркаджиите *** и некадърни!Доктор Михайлов изключително точно характеризира Боко като "пиян боцман" на мостика на кораба наречен "България.
83
0
 
5
 
! Отговори
Цербер преди 13 години
Бяхме свидетели на пиеса в две действия, първо Бойко отстъпи пред исканията на лекарите, като им обеща 2,6 млрд, за да намери пари обеща да увеличи осигуровките с 3%, а какво стана с бюджета. Трябва да се прави наново при липса на време. Питам те какво ще стане ако Бойко отсъпи пред други искания. Пак ли ще скалъпваме бюджета?
82
2
 
3
 
! Отговори
Антон преди 13 години
А колкото до укриването на данъци мненията ни съвпадат. Дори 1/4 от бизнеса да започне да внася данъци и осигуровки нещата ще се подобрят. А започнат ли да се подобряват, да се надяваме че има достатъчно честни бизнесмени, които досега са били притискани от криза и т.н. да излязат също на светло.
81
3
 
2
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Не ти разбирам диалекта, но депутатската заплата зависи от средната заплата. Нормално е като се повишава тя, да се повишава и депутатската. Отделен е въпроса, че си ги замразиха преди да започне да пада средната заплата. Надявам се да си остане замразена и след като започне да се вдига.