ГЕРБ и ДПС заедно срещу Атака, Волен се фръцна

НС подкрепи предложение на Четин Казак за референдума
Обновена: 20 окт 2010 16:12 | 20 окт 2010 11:09,
458
ГЕРБ и ДПС заедно срещу Атака, Волен се фръцна
Снимка: Булфото

Депутатите от "Атака" напуснаха пленарната зала в знак на протест срещу решение на мнозинството. Причината е проектозаконът за провеждане на референдум за присъединяването на Турция към Европейския съюз. По тази тема избухна остър спор между ВМРО и хората на Волен Сидеров.

Първо, защото воеводите искат допитването да се случи тогава, когато Народното събрание трябва да реши дали евентуално да подкрепи Турция за ЕС, и второ, по начина на задаване на въпроса.

Инициативният комитет на ВМРО пита: "Против членството на Турция в ЕС ли сте?", а "Атака": "Съгласни ли сте Турция да се присъедини като държава членка към Европейския съюз?".

От ДПС очевидно са харесали повече въпроса на ВМРО, защото Четин Казак предложи проектът на Волен Сидеров да отпадне. Изненадващо парламентът се съгласи веднага.

"Не се учудвам, че петата колона на Турция в лицето на Четин Казак предложи да отпадне предложението за проект. Учудвам се, че ГЕРБ подкрепи искането на Четин Казак да отпадне проекта на решение", каза Волен Сидеров, преди да напусне залата заедно с групата си.

Другият спорен момент по законопроекта е свързан със законова дупка по отношение на събраната подписка на 330 000 души. Оказва се, че нейната автентичност не е проверена. Това би трябвало да направи ГРАО, но законът за допитване до народа не го изисква от дирекцията.

Още по темата

Затова днес парламентът обсъжда дали да поиска от ГРАО да извърши тази проверка. Според Асен Гагаузов обаче няма подобен прецедент до момента.

Народното събрание не би трябвало да задължава дирекцията да си свърши работата, изтъкна червеният депутат. Според бившия строителен министър ГРАО ще направи непредвидени разходи.

"Ние трябва да знаем при така действащия закон може ли Народното събрание да дебатира по същество. Моят отговор е не", отвърна обаче председателят на парламента Цецка Цачева.

"Ако няма 200 000 подписа на граждани с избирателни права, какво дебатираме ние", попита Цачева.

Според нея едва след като този юридически казус може да бъде решен, всяка от политическите сили може да изложи аргументите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


458
Още по темата: ДПСатакаНСреферендум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
427
1
 
2
 
! Отговори
Палазов преди 13 години
Нека. Нека влязат в ЕС, нека застроят на всеки квадратен километър по една джамия с дюнерджийница до нея, нека ни наричат ***, нека започне културното ни обезличаване, нека започне и етническото ни обезличаване, нека във властта останат главно турци! Нека! Дано поне тогава се опомним! Само тогава, говорещите за "българо-турска дружба", ще осъзнаят колко са наивни (за да не кажа прости). Бог да пази България! Ние ОПРЕДЕЛЕНО не можем.
426
2
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 13 години
Вижте сега Волен може и да е замерял стюардесата с храна ,но никога не се е отметнал от политичската си последователност. Всеки нормален човек знае че членството на Турция в ЕС е пагубно за България първо и второ че като единствена ислямска държава-не трябва да се допуска Исляма в обединена Европа . Ще ви е приятно ли да се заселят навсякъде турци около вас, и в чест на носталгията да ви наричат ***, и да се настроят джамий във всеки квартал.Това ще стане бавно но СИГУРНО влезе ли Турция !
425
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
boko e turska podloga
424
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ и ДПС заедно:)))))))))))Защо ли не се учудвам?
423
2
 
10
 
! Отговори
бафанабафана преди 13 години
Нормално е да има коалиция герб-дпс! Не забравяйте че гербаджиите пазаруват евтини имоти от хората на сокола! Воленееее, аут си от схемата.
422
2
 
4
 
! Отговори
nqkoi преди 13 години
Какво ще стане според теб когато Турция влезе в ЕС
421
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Все се чудя - що ни занимават с тия ***? Турция никой няма да я вземе в ЕС и това е ясно на всички страни-членки, само ние още се питаме... Какви са тия турци, дето не знаят български, а се натискат да са български граждани? Тук сме България, да си решаваме нашите проблеми, *** да се оправят сами.
420
4
 
10
 
! Отговори
ХОРА БДЕТЕ преди 13 години
"ИМПЕРИТЕ НЕ СА ЖИВИ" но в Турция закопават живи 15- годишни девойки, в другите ислямски страни ги убиват с камъни. Исляма не признава жената за човек. 36 години окупирват част от Кипър. Избиват кюрдите като мухи. Изклаха 1.5 милиона арменци, да не говорим за нашата история, която така упорито искат да променят. Вълкът кожата си мени но не и нрава. ХОРА БДЕТЕ. Нихилизма нищо добро няма да ни донесе.
419
4
 
9
 
! Отговори
Отвратен преди 13 години
Ало продажни чужди мекерета, какво значи "Волен се фръцна". Ей с ткива бисери тази продажна журналистическа *** ни докара "ТАЗИ" демокрация.Кому служат тези мекерета.
418
6
 
0
 
! Отговори
до 416 преди 13 години
Комшийката Ви да не е ходила скоро сама по Турските пазари и е харесало много, защото е останала жива или задоволена от тях, а не от своя комшия?!? След като се прибра продаде ли закупеното злато или се развика и отказа да ходи повече в Турция, и в България правят всичко това и то много по-добре и хубаво!!!
417
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
докато ни баламосват с референдум за Турция, пак ще вдигнат я тока, я парното без да сме се усетили!!!
416
0
 
3
 
! Отговори
мисирка преди 13 години
НЕ НУЖНО КАТО БРЕЖНЕВ И ТОШО ДА СЕ ЦЕЛУВА ИЛИ ПО ТОЧНО КАЗАНО ЕФЕКТА НА МАХАЛОТО ВСИЧКО Е ИНТЕРЕСИ КАКВО Е ОСОБЕНОТО НА БЬЛГАРИЯ ВРАТА НА ЕВРО АЗИЯ МАКСИМАЛНО ОПОЛЗОТВОРЕНОСТ А НЕ КАТ ВУТЕ ЩЯЛО ДА КУПУВАТ ЩЯЛО ДА ЗАЛИВАТ А КАТО ТОЧНО ТУРЦИЯ НЕ В ЕВРОПА ТУК Е ИНТЕРЕСНО ДРУГИЯ КРАЙ НА ТУРЦИЯ ЕКО РЕШИ И ИМА СИЛЕТА ДЕ БЛЕЗЕ В ЕВРОПА АКО НА МЕСНА ПОЧВА НЯМА ВИЗА ДА РЕЧЕ КВО ПРАВИ ОЖЕНВА СЕ ОТВАРЯ ФИРМА ТЕ ТИ КУПУВАНЕТО ИМА ЗАКАКВО ДА СЕ ГОВОРИ А НЕ ЮРУШ ПСЕВДО БЬЛГАРСКИ ИНТЕРЕСИ КАТО МАХЛЕСКИ БАБАИД
415
11
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ-ер преди 13 години
Волене яж ми хуркатааз нямам нищо срещу турците
414
1
 
9
 
! Отговори
pa6ata преди 13 години
Eh maika mu stara,otkoga 4akam v toq forum normalen 4ovek... Nazdrave brat!!
413
13
 
18
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
НЕ НА ВОЛЕН ! НЕ НА АТАКА !ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРО-ТУРСКАТА ДРУЖБА !!!ХИП ХИП УРАААААААА!!!
412
3
 
7
 
! Отговори
мисирка преди 13 години
НАПРАВО ТЬПО Е ТОВА ДА СЕ ОБСЬЖДА ТОЧНО СЕГА ГЕРБ НАИСТИНА ЗАЩИЩАВА БЬЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ АКО ОТ БОЛЕН ЗАВИСЕШЕ СЕГА ОЩЕ ЩЯХМЕ ДА ЧАКАМЕ ПРЕД ВРАТАТА НА ЕС ЗА ЧЛЕНСТВО КАКВО ЛИ НЕ СТОРИ БОЛЕН ТОВА ДА НЕ СТАНЕ ИНТЕРЕСНОТО ЧЕ НАРОДА СЕ ПОДАВА НА ВНУШЕНИЯТА МУ КАТО ЧЕ ЛИ СТАВА ЗА ЖИВОТ И СМЬРТ Я ПО СПОКО 21 ВЕК СМЕ СВЕ ПАК И ИМПЕРИТЕ НЕ СА ЖИВИ ЗАЩО НИ ЗАСАЖДАТ ВИНАГИ ЧУСТВО НА МАЛОЦЕНОСТ КАТО ЧЕ ЛИ НЕ МОЖЕМ ДОРИ НА СЬСЕДАсиДА БЬДЕМ РАВНО СТОЙНИ ПАРТНЮРИ ДА ПРАВИМмрьсно?АМИтеРЕШЕТдаПРАВЯТначиниМНГ
411
1
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
abe slavyanin,tolkova bolni temi ima za referendum,4e tova za turtsiya e pilna glupost horata ot 40 godini sa v evropa bulgarite may ne sa na yasno s mnogo raboti v evropa.
410
2
 
1
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: Винетууууу (номер 419)Случайно да си чувал за Конвивенсията?
409
7
 
26
 
! Отговори
Сънчо преди 13 години
ай стига се карахте бе, българи турци, всички сме хораДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !ДА ЖИВЕЕ ТУРЦИЯ !НЕКА СМЕ ПРИЯТЕЛИ
408
1
 
8
 
! Отговори
222 преди 13 години
Абе това го очаквах! Вота за Боко си беше вот срещу ДПС и Доган. И какво стана -ами краставите магарета се надушиха. Или отдавна си се бяха подушили и разбрали! Боко, май ще видиш на баир лозе!