АБВ съзря проблеми в Бюджет 2011

Няма реформи, европарите не се усвояват, пенсиите са ниски...
Обновена: 12 дек 2010 14:02 | 12 дек 2010 14:02,
340
АБВ съзря проблеми в Бюджет 2011
Снимка: БГНЕС

В Бюджет 2011 г. има тежки рискове - в изплащането на пенсии, трудности в системата на здравеопазването и наглото прехвърляне на отговорност от страна на правителството към общините.

Това заяви кметът на Благоевград Костадин Паскалев по време на брифинг, на който експерти от гражданско движение "АБВ" представиха позиции за бюджета през следващата година.

Паскалев се оплака и от тежка полицейщина на правителството - общината му е подготвила 16 европейски проекти и има 16 прокурорски проверки.

Още по темата
10 ное 2010 23:30
155

"Бюджет 2011 е един пореден пример за силна арогантност, бабаитлък и слаб продукт, в него няма политики", отсече евродепутатът Ивайло Калфин.

Според него, бюджетът прилича на "Калинка, която си говори по телефон "VERTU" китайско производство".

"Европейските средства отиват в няколко големи инфраструктурни обекта в България, концентрацията на европейските програми води до изкривяване на тяхното използване", подчерта той.

"В момента всички вадят цифри за усвояване на европейски средства, които нямат нищо общо с истината", подкрепи го Паскалев.

"Следващата година всички основни реформи се отлагат за по-нататък ще има по-високи данъци, без повишаване на доходите, които дори ще паднат, тъй като има натрупана инфлация", коментира Калфин.

"В криза трябва да се постига пълна заетост - в нашия бюджет такава цел няма", направи своята оценка и икономистът Ганчо Ганчев.

Правителството не желае да сключи споразумение с МВФ, макар че оттам вече предлагат и гъвкави финансови инструменти, които са по-благоприятни, е неговото мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
3
 
3
 
! Отговори
GB преди 13 години
Интересно какво говорят "експертите" на АБВто! Пък по Bloomberg писаха, че България излиза от кризата и банките у нас започнали да дават кредити! Ама, че некадърници са тези от Bloomberg!
301
1
 
2
 
! Отговори
Анти преди 13 години
Добре бе Нинче, а кво прави Тикмвеното правителство? Веднага някой като каже тещо против него, изваждате от 20 кладенезца вода за да пощкажете колко е лош, а това че говори истината не е ил от значение? Ти ми кажи, изобщо знаеш ли какво става или просто пърхаш като герболетка в защите на Тиквобойко и *** Данков?
300
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДРУГАРИТЕ ЗА 20 ГОДИНИ ДА БЯХТЕ ДИГНАЛИ ЗАПЛАТИТЕ НА 2000Е СЕГА ПРИ ТАЗИ ФИНАНСОВА И ИКОНОМИЧЕСКА СВЕТОВНА КРИЗА /КОЯТО ЩЕШЕ ДА НИ ОТМИНЕ/МОЖЕШЕ ПО -ЛЕСНО ДА ПРЕЖИВЕЕМВАШЕТО ЧЕРВЕНО МАСТИЛЦЕ....ДАНО СЕ ЗАТРИЕ
299
1
 
3
 
! Отговори
Бацевист преди 13 години
Така да поразсъждаваме какво не е наред на бюджета? Ами то е ясно направе е от *** Дянков и Тотю пикльото, какво очаквате от това? Това парвителство целта му е да не закопа за да забогатее МВФ, сега не е зигодно да се взимат заеми от МВФ, защото още се държим, после като няма къде да мърдаме ще ни порежат като гърция.
298
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КРАДЕЦА ВИКА-ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА
297
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, че е АБВ, та да съзре проблемите в бюджета, че иначе какво щяхме да правим?
296
2
 
3
 
! Отговори
един от вас преди 13 години
Бхаххахааха ти май не четеш достатъчно новини за видиш кво потопяват ГЕРБ всъщност :О . Заблудени дечица... нищо няма да остане от тая държава и ще ни отпишат от картата съвсем скоро ...
295
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като гледам какви коментари с колко плюсове има, ми става ясно колко заблудетн е българският народ като цяло.... Вие Бюджет 2011 чели ли сте го въобще?!?! Ако го прочетете и на вас ще ви стане ясно, че за нищо не става въпросният бюджет... Но по-лесно е да се пишат глупости отколкото да се мисли....
294
2
 
7
 
! Отговори
иванов преди 13 години
Дежурните по сайт ченгета, пишат ли, пишат. Нали им плащаме ние, а не ББ и неговата Банкерка.Кака лаят само, как се стараят с тлъст кокъл(щат) в устата, как вият на умрело. Нямали АЛТЕРНАТИВИ А!АБВ е една достойна и реална АЛТЕРЕНТИВА НА ГЕРБ. Затова е този лай и вой герберски.Анонмко 324, такива като теб лъжци, продали се за стотики и кокъл, мътят ума на наивните.НЕГОДНИ ЗА НИЩО И СПОСОБНИ НА ВСИЧКО.
293
3
 
2
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Тези като плюят сега и само като търсят кусури, подобно на всички, които са останали с пръст в г.з при последните избори, дали сериозно си мислят, че има някой, който да им вярва? То така е най-лесно - ниски са заплатите, няма пари, това било, онова било...Всички можем да намираме кусури...Въпросът е някой да направи нещо. Само с анализиране на прблеми, нищо не се постига. И дядовците в кафенетата това го правят по цял ден, но никой не им плаща...
292
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБВ на крадците на БГ или АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ НА КРАДЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, начело с Гоце Първаноуглу Триперов, присвоил над 700 милиона от ембарговата сделка с Ирак. Даде стотици милиони на Ковачки да ги изпере и сега е зинал за нови печалби. Машала, ашкулсум, аферим на такива ***. За това сме на това дередже.
291
1
 
6
 
! Отговори
До тарикат Гоце преди 13 години
Селендур
290
5
 
6
 
! Отговори
Sedesar преди 13 години
Прав е Гоце, за 18 месеца тия комунисти и *** им червени комунисти не остана област, която да не разсипаха. Само с измислени милиционерски сводки и крадеца вика дръжте крадеца рейтинг не се вдига другари комунисти. Комунисти си бяхте и такива винаги ще си останете.
289
3
 
7
 
! Отговори
АБВ преди 13 години
Агенти Бягащи за Здраве.....не Власт - АБВ
288
5
 
22
 
! Отговори
майката на Гоце преди 13 години
Леле Гоцее,на мама златното идиотче!Не мой бе чедо,ела си дома оти станахме за резил на цело село!
287
3
 
13
 
! Отговори
Насам народе ! преди 13 години
АБВГ = Агенти, Балъци, Въжеиграчи и Генарали
286
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Архар Бяга Вляво=АБВ
285
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аванта Без Въпроси=АБВ
284
10
 
20
 
! Отговори
свободен преди 13 години
Корабът на престъпния свят вече почна да потъва и всички корабокрушенци червени мафиоти и престъпници са в паника. Кръв пикаят и със сетни сили се опитват да спрат ГЕРБ който им потопява кораба. НО НИЩО НЯМА ДА СПРЕ ТОЗИ ПЪТ ПРОГРЕСА И НАХЛУВАНЕТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА И ЗАКОННОСТТА В ТАЗИ РОБСКА ДЪРЖАВА. youtube/watch?v=P9c-5Z_Zfog&feature=related
283
3
 
1
 
! Отговори
Gonzo преди 13 години
Е то оставаше и на неграмотници като вас някой да им плаща заплати.