АБВ съзря проблеми в Бюджет 2011

Няма реформи, европарите не се усвояват, пенсиите са ниски...
Обновена: 12 дек 2010 14:02 | 12 дек 2010 14:02,
340
АБВ съзря проблеми в Бюджет 2011
Снимка: БГНЕС

В Бюджет 2011 г. има тежки рискове - в изплащането на пенсии, трудности в системата на здравеопазването и наглото прехвърляне на отговорност от страна на правителството към общините.

Това заяви кметът на Благоевград Костадин Паскалев по време на брифинг, на който експерти от гражданско движение "АБВ" представиха позиции за бюджета през следващата година.

Паскалев се оплака и от тежка полицейщина на правителството - общината му е подготвила 16 европейски проекти и има 16 прокурорски проверки.

Още по темата
10 ное 2010 23:30
155

"Бюджет 2011 е един пореден пример за силна арогантност, бабаитлък и слаб продукт, в него няма политики", отсече евродепутатът Ивайло Калфин.

Според него, бюджетът прилича на "Калинка, която си говори по телефон "VERTU" китайско производство".

"Европейските средства отиват в няколко големи инфраструктурни обекта в България, концентрацията на европейските програми води до изкривяване на тяхното използване", подчерта той.

"В момента всички вадят цифри за усвояване на европейски средства, които нямат нищо общо с истината", подкрепи го Паскалев.

"Следващата година всички основни реформи се отлагат за по-нататък ще има по-високи данъци, без повишаване на доходите, които дори ще паднат, тъй като има натрупана инфлация", коментира Калфин.

"В криза трябва да се постига пълна заетост - в нашия бюджет такава цел няма", направи своята оценка и икономистът Ганчо Ганчев.

Правителството не желае да сключи споразумение с МВФ, макар че оттам вече предлагат и гъвкави финансови инструменти, които са по-благоприятни, е неговото мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
6
 
7
 
! Отговори
потент преди 13 години
не виждам изход, с такива тактики? Лично аз през годините гласувах на два пъти за БСП, с надеждата да се променят за доброто ни нещата, но не видях някаква коренна промяна? Може вече и да сте се променили, но докато не видя лично проекта ви, в канкретни показатели и цели, никога няма да гласувам за вас, повече. Каквито и хуманни неща да прокламирате, реалността е гадно тежка, според мен.
241
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБВ на крадците на БГ или АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ НА КРАДЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ. Начело е вече бившия президент и милиардер Първанов, познат още като Гоце Първаноуглу Триперликов. Ашкулсум бе, машалла, аферим на такива ***. Открадна 700 милиона от ембарговата сделка с Ирак, даде стотици милиони на Ковачки да ги препира и сега ламти за още.
240
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Реформи се правят с пачки бе *** маймунски ,пенсиите винаги са бели ниски с исключение на някой от наградените с ордени партизани ,а забелязваш ли че строителството на джамии спря ? пръсти също не се режат напоследак
239
4
 
3
 
! Отговори
До 225-ти преди 13 години
Станише и Вигенин със сигурност правят това, което и ти правиш. Я не се прави на портокал.
238
6
 
4
 
! Отговори
оефскартц преди 13 години
За гербера хората са или *** или цесекари.
237
1
 
7
 
! Отговори
za 257 преди 13 години
сутрин, вечер социализъм - здрав и бодър онaнизъм! :)
236
1
 
8
 
! Отговори
Чао преди 13 години
Четох по долу..........едно приятелче им написа ,че се гаврим със *** за кеф:)))))))))))....значи категорично, ще спечели следващите избори партията ,която приеме закона за лустрацията....и за незаконните доходи...
235
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с тези пенсии бееее, само за електората си мислите.
234
2
 
0
 
! Отговори
az преди 13 години
До232Аман от ***........като 666Слава на Иисуса Христа - Бога наш!"...защото езикът на селянина му е даден, не - за да плещи, а - за да лиже ботуша на господаря си... и, ако той не лиже господарския ботуш, езикът му следва да бъде изтръгнат!..."
233
2
 
3
 
! Отговори
До пост № 254 преди 13 години
Аз съм отряден ръководител ( още от затвора) на пишещите тук, които подкрепят БСП, ДСБ и ГЕРБ. Тези три партии за производни на скъпата на всички българи БКП.Останалите също, но те играят в "А" - окръжните футболни групи. За тях можете да питате колегите. Мога да ви уверя, че всички пишат за без пари, без мен, разбира се.
232
1
 
6
 
! Отговори
млад социалист преди 13 години
сутрин, вечер социализъм - здрав и бодър организъм! :)
231
1
 
6
 
! Отговори
Браво преди 13 години
"Няма реформи, европарите не се усвояват, пенсиите са ниски.."Браво.открихте топлата вода!!!
230
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Левите партии наистина са на мода и левите и те са на мода, но само като си помисля какво правят Станишев и Вигенин направо ми се гади, ужас, отвратително и гнусно.
229
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чудно ми е колко ли *** плащат *** на писарите които бращолевят безмислици тук ,след изборите бая енергия са вложели в този сайт
228
2
 
16
 
! Отговори
Gonzo преди 13 години
Айде неделното сране този път е от АБВ.Най после започнаха да осъзнават,че през БСП и РЗС нищо не става.Ама точно този *** Калфин да се изказва,тоя е точно копие на Станишката и параванов...
227
8
 
8
 
! Отговори
Тържествена заря преди 13 години
Гласуваш за Първанов - получаваш Алексей Петров. Което никак не е лошо. И би трябвало така да стане. Първанов да кандиса на премиерския пост и да изкара 2-3 мандата. Не съм сигурен дали има ножици, лента ще му осигурим, а хеликоптера е в наличност. Хайде Първанов, ръгай чушки в боба.
226
3
 
11
 
! Отговори
попа преди 13 години
Абе тия не знам какво се изживяват - Гоце 8г. спа на президентския стол, а сега като ше го изритат като мръсно пале, се опитва да се набута тук-там. Зер ако имаше келепир от такава партия, Джордж Буш досега да е учредил нещо такова, той беше най-ербап. Незнам кво се опитват, но аз мисля да дам доверие на воеводите на местните избори, че ми се виждат най-бедни и неопетнени. ПОне да се сменят там горе.
225
5
 
6
 
! Отговори
До 239 преди 13 години
Пропуснал си Атака, РЗС и ГЕРБ. Те също са групировки от прехода, тъй като той продължава, а и членовете им са чистокръвни комунисти. Оправи си мерника. По вредни от ГЕРБ няма. Те са *** комунисти. Очаквам това да го разбереш още в тоя си живот. И спри да подсмърчаш. Много станахте мърсолковците.
224
7
 
22
 
! Отговори
Нова Заря преди 13 години
Гласуваш за Първанов - получаваш и Доган! :)
223
1
 
6
 
! Отговори
потент преди 13 години
Не може да первърнеш страната ни само в курортно местенце, а да не строиш онази промишленност, която произвежда самите блага. Не ми се спори, нещата са ясни! Нека Първанов да каже, какво има впредвид, като конкретна реализация, а не само общи приказки! И всеки един! Писна ни да ни баламосват с глупости. Да каже в какво иска да се инвестира, за да е рентабилно и да се върви напред, а не да се хапят за общи пирказки! Затова ли са магистралите - да идват на лов за *** тука ли? А, хотелите?