АБВ съзря проблеми в Бюджет 2011

Няма реформи, европарите не се усвояват, пенсиите са ниски...
Обновена: 12 дек 2010 14:02 | 12 дек 2010 14:02,
340
АБВ съзря проблеми в Бюджет 2011
Снимка: БГНЕС

В Бюджет 2011 г. има тежки рискове - в изплащането на пенсии, трудности в системата на здравеопазването и наглото прехвърляне на отговорност от страна на правителството към общините.

Това заяви кметът на Благоевград Костадин Паскалев по време на брифинг, на който експерти от гражданско движение "АБВ" представиха позиции за бюджета през следващата година.

Паскалев се оплака и от тежка полицейщина на правителството - общината му е подготвила 16 европейски проекти и има 16 прокурорски проверки.

Още по темата
10 ное 2010 23:30
155

"Бюджет 2011 е един пореден пример за силна арогантност, бабаитлък и слаб продукт, в него няма политики", отсече евродепутатът Ивайло Калфин.

Според него, бюджетът прилича на "Калинка, която си говори по телефон "VERTU" китайско производство".

"Европейските средства отиват в няколко големи инфраструктурни обекта в България, концентрацията на европейските програми води до изкривяване на тяхното използване", подчерта той.

"В момента всички вадят цифри за усвояване на европейски средства, които нямат нищо общо с истината", подкрепи го Паскалев.

"Следващата година всички основни реформи се отлагат за по-нататък ще има по-високи данъци, без повишаване на доходите, които дори ще паднат, тъй като има натрупана инфлация", коментира Калфин.

"В криза трябва да се постига пълна заетост - в нашия бюджет такава цел няма", направи своята оценка и икономистът Ганчо Ганчев.

Правителството не желае да сключи споразумение с МВФ, макар че оттам вече предлагат и гъвкави финансови инструменти, които са по-благоприятни, е неговото мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bravo.teze ot gerb zaplati ne digat,a pensii,ibravo na fk-dunav-ruse prav si.
281
1
 
4
 
! Отговори
Gonzo преди 13 години
А пък ей така съвсем случайно да си чул отнякъде че има кирилица?или там в русе нямате.
280
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A - АГЕНТИБ - БЪРЗОВ - БЪН
279
10
 
3
 
! Отговори
fk-dunav-ruse.bg преди 13 години
dolu gerb,tezi nit zaplati digat,nit pensii.a za starite hora nqma koleden podarak,pone po30 leva,boiko da i dade.zatova iskam,da ne glasuvame za gerb.dolu gerb.taka e pomislete malko.zaplati na gore nema.pensii nagore nema.gladen ne sa sedi.izlagah se kato glasuvah za gerb..dolu gerb.....
278
9
 
3
 
! Отговори
Боцко Бастунов преди 13 години
Всички пенсионери да се радват, че и за декември 2010 ще вземат... Че ми се въртяха едни мисли да похарчим 1 млн за подслушване.
277
3
 
0
 
! Отговори
външен преди 13 години
Верно е требе да ти лустрират простата тика и да я върнат у *** ти дето и е местото.
276
6
 
14
 
! Отговори
БРАВО...))) преди 13 години
Аз се радвам,че във форума се лее народна любов и уважение към Гоце фон Трипера и червените му другари ...)))
275
5
 
16
 
! Отговори
ДО А Б В преди 13 години
Ахахахаха, вие ли сте бъдещето, безпринципни борци за кокала!?Л У С Т Р А Ц И Я И ВЪН НА ЧЕРВЕНИТЕ С В О Л Ч И !!!!
274
3
 
7
 
! Отговори
INFO преди 13 години
От лобито на олигарха Гергов разкриват, че богаташът разполага с голямо количество секс компромати срещу президента, снимани в хотелите на Свинаря. Те ще видят бял свят в момента, в който Гоце реши да обърне гръб на Гергов, ако въобще се осмели да направи подобна рискована крачка. Запознати твърдят, че той вече добре осъзнава факта, че мърдане няма и затова се опитва всячески да стопли отношенията си със своя голям приятел.Ако избухне секс скандал с участието на държавния глава, това със сигурност ще разклати рейтинга му и ще съсипе тотално новия му политически проект АБВ.
273
2
 
5
 
! Отговори
Вътрешен преди 13 години
Лустрация трябва, без нея всичко е на пусто.....
272
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как така съзират проблемите, все когато политическите им противници са на власт? Как така в крайна сметка електоратът се оказва глупав и неразбиращ великите умове? Ами взаимносвързани сме - каквито политиците ни, такива сме и ние. Но тъй като сме си все едни и същи и те, и ние и вече няма накъде да правим врътки, тоест - тази игра вече се изтърка, защото никой не спазва правилата, затова пък е удобно да се обвинява другия.
271
3
 
6
 
! Отговори
Историкът преди 13 години
Важно е да се спомене следущотую- Онзи, който тук е управляващ, утре е ориниращ в гащите, или единствено правилната логика е, че Първанов е ***!!! Пада си по млади *** като Станишев, който му пускаше докато го направиха шеф на бсп. Така първанов стана дърт самотен *** и почна да бии ***. Дълго време си спомняше как Станишев му е масажирал нежно члена..но, уви....а ръката на Доган е толкова мазолеста и гадна, че Първанов дори и не си помисли да позволи на *** си да му бий
270
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
20:2312.12.10Плесницатаавтор(и): Лилия Христовска, прочитания: 83, коментари: 0 Един мъж на 71 години се самоуби. Казват - хванали го да източва ток. Нямал пари. Дошло му в повече. Животът поднася толкова грубост, непонятно как човек, който краде, се и самоубива.Ако е корав крадец - не би си посегнал на живота. По-вероятно е другото, онова, което стяга гърлото - безнадеждна немотия, а който не я е изпитвал, той не знае на какво е способен. Особено ако е почтен човек, попаднал в мъртвата хватка на безизходицата.Не е хубаво да се краде? Кой не знае това! Но изходът в куршума е жесток избор. Нещо грешим. Каквото и да се каже - всеки е сам за себе си в подобни случаи.Като плесница е смъртта на този българин. Кога се нароиха толкова самотници? Да му запалим свещ. По пътя.Време е да различим гордите от фалшивите, които на всяка цена са готови да се докопат до успеха си. Да помним, че когато сме съкрушени, най-важно е да запазим достойнството си! Това е победа на живота.
269
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
има на впредвид бюджет 2011
268
0
 
1
 
! Отговори
Четете преди 13 години
Не става въпрос за някоя политическа сила - ето казвам ти го директно, дано разбереш най-сетне.
267
3
 
4
 
! Отговори
Чао преди 13 години
То наистина трябва, да се чете:)))))))))), ......Къде видя като основна политическа сила "АБВ" -имаше елементарна анкета във сайта и доколкото си спомням....около 3 % са и те са от 6 те на БСП......Израза основна политическа сила за АБВ, звучи повече от несириозно!!!!
266
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А-айдуци Б-боклуциВ-вън
265
10
 
8
 
! Отговори
fiu преди 13 години
И ГЕРБ и АБВ създадени и контролирани от едно и също място.
264
1
 
5
 
! Отговори
Четете преди 13 години
Къде се намират Синята коалиция и Атака на фона на очертаващите се две основни сили на ГЕРБ и на АБВ. Можем ли да говорим предварително дори за пирова победа на Георги Първанов догодина, ако АБВ издигне свои кандидати?- Изобщо не мога да се съглася, че АБВ се очертава като основна политическа сила. Хипотезата, изразена във въпроса, няма общо с реалността в момента.Из интервю с Цветозар Томов на Васил Василев. Пак казвам - четете, повече четете.
263
2
 
1
 
! Отговори
Чао преди 13 години
До ЧЕТЕТЕ, ако беше прочел поста ,ми щеше да разбереш за какво става дума.....а и след като радреших заплахите и клетвите.......сега разрешавам и да ми се дава акъл!!!!Ама даването на акъл е последната степен:))))))))) после следва другоооооо....