АБВ съзря проблеми в Бюджет 2011

Няма реформи, европарите не се усвояват, пенсиите са ниски...
Обновена: 12 дек 2010 14:02 | 12 дек 2010 14:02,
340
АБВ съзря проблеми в Бюджет 2011
Снимка: БГНЕС

В Бюджет 2011 г. има тежки рискове - в изплащането на пенсии, трудности в системата на здравеопазването и наглото прехвърляне на отговорност от страна на правителството към общините.

Това заяви кметът на Благоевград Костадин Паскалев по време на брифинг, на който експерти от гражданско движение "АБВ" представиха позиции за бюджета през следващата година.

Паскалев се оплака и от тежка полицейщина на правителството - общината му е подготвила 16 европейски проекти и има 16 прокурорски проверки.

Още по темата
10 ное 2010 23:30
155

"Бюджет 2011 е един пореден пример за силна арогантност, бабаитлък и слаб продукт, в него няма политики", отсече евродепутатът Ивайло Калфин.

Според него, бюджетът прилича на "Калинка, която си говори по телефон "VERTU" китайско производство".

"Европейските средства отиват в няколко големи инфраструктурни обекта в България, концентрацията на европейските програми води до изкривяване на тяхното използване", подчерта той.

"В момента всички вадят цифри за усвояване на европейски средства, които нямат нищо общо с истината", подкрепи го Паскалев.

"Следващата година всички основни реформи се отлагат за по-нататък ще има по-високи данъци, без повишаване на доходите, които дори ще паднат, тъй като има натрупана инфлация", коментира Калфин.

"В криза трябва да се постига пълна заетост - в нашия бюджет такава цел няма", направи своята оценка и икономистът Ганчо Ганчев.

Правителството не желае да сключи споразумение с МВФ, макар че оттам вече предлагат и гъвкави финансови инструменти, които са по-благоприятни, е неговото мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
1
 
3
 
! Отговори
Четете преди 13 години
Не знам против кои нас си, а и не ме интересува. Не разбираш за какво става дума в статията, тогава най-добре да си замълчиш.
261
3
 
7
 
! Отговори
покерджия преди 13 години
Май бюджетг 2011 ще е проблем и за АБВ, както и че АБВ ще е проблем за бюджет 2011? С какви карти ще играем тогава? Кой ще разддава, кой ще тегли, кой ще плаща и кой ще зържи залозите?
260
6
 
6
 
! Отговори
Чао преди 13 години
Да ЧЕТЕТЕ.........абе ние сме хората които гласуваме против ***.....избрахме Костов, еми сбъркахме....избрахме Царя, пак мина.....сега Бойко, рано е да се каже.....мисълта ми е проста ние сме против вас....и колкото динени кори да ни слагате, пак сме против вас...анадънму!!!!
259
6
 
16
 
! Отговори
ВЪПРОС ? преди 13 години
И всички букви от азбуката да си лепнат червените мафиоти на поредната смяна на името си....БКП(БСП),НДСВ,ДПС,РЗС,ЛИДЕР,ГЕРБ,АТАКА,АБВ(ДС) - те са си мафиотите на България!!!!ИМА ЛИ ОЩЕ ЗАБЛУДЕНИ ОВЦИ,КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА УБИЙЦИТЕ НА РОДИНАТА СИ?
258
4
 
11
 
! Отговори
потент преди 13 години
За съжаление си прав. И да е симпатиччен, учен, любезен като празидент, Първанов няма тежест пред повечето от нас, именно защото се държи като потаен. А, президента трябва да е открит, да не шикалкави и да каже истинското състояние на нещата! Може да сме овце като електорат, но не сме и съвсем ***? Щом искаш промяна, кажи до какво ще доведе това за нас! Ние и сами виждаме, че парите се харчат за какво ли не, но вие там какво ще промените за наше добро?
257
8
 
9
 
! Отговори
АТИЛА преди 13 години
Джокер медия и Руското посолство имат удоволствието да ви представят за ПОРЕДЕН път на Българска Колониална сцена новата ПЕДОФИЛСКА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ НА Баш Педофила и Агент на ДС Гоце Триперо АгаМедийни партньори на новата сбирщина саПлевенската Аграрно Славянска телевизия Би Ти Ви собственост на Ченгето от УБО Красимир ГерговРуското комунистическо Дарик радио собственост на Агента от ДС Радосвет РадевСъбитието е под охраната на НСО и Червената окупационна армияКАЗАХ bulgarya.tk
256
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами то без АБВ знаем че ще има проблеми в бюджета,тия от герб яко ни излъгаха да гласуваме за тях,но за напред ще знаем....
255
4
 
12
 
! Отговори
потент преди 13 години
Стига сме се лигавили, бе хора? Мисля, че е най-добре да се направи една трибуна в Народното събрание и всяка партия публично да изложи конкретната и програма за развитието на всеки един отрасъл и другите му подробности! да става в един и същи ден! По този начин, ще следим кой, какво предлага и ще си извадим изводите. Така както я карат на митинги и крясъци по изборите, нищо добро няма да видим?
254
3
 
6
 
! Отговори
Четете преди 13 години
Балцерович: Българи, дръжте политиците под напрежение! Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Без натиск от медиите и обществото промяна скоро няма да има..."Дръжте управляващите под постоянно напрежение, защото тях ги интересува главно собствената им популярност" - този съвет дава на българите световноизвестният полски икономист проф. Балцерович. Ето какво още казва той: Проф. Лешек Балцерович бе участник в състоялата се в София (5.11.2010) дискусия за последиците от глобалната рецесия. С него разговаря Николай Цеков."Дългите кризи обикновено се дължат на лошите политики на правителствата и централните банки, но се надявам, че този път те ще бъдат предотвратени", казва Балцерович. Бавното излизане на България от сегашната криза се свързва с липсата на реформи през дълги периоди от прехода и на обусловената от тях честота на държавните банкрути, убеден е той. Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Реформите в България са крайно необходимиОт какво се нуждае България?Световноизвестният икономист прави сравнение между родината си и България: "Преди 1999-та година като че ли България се справяше по-добре от Полша, но после ние направихме много реформи. В известна степен поляците по-леко понесоха кризата, но това се дължи на добрия банков надзор и липсата на катастрофални ситуации в миналото. Понастоящем дефицитът в полския бюджет е близо осем на сто, което е два пъти повече, отколкото е дефицитът в бюджета на България."България се нуждае от реформи в администрацията, съдебната и пенсионната система, както и в здравеопазването, убеден е икономистът. Без натиск от обществото и медиите те трудно ще бъдат направени, защото политиците се интересуват главно от собствената си популярност, а тя винаги спада, когато започнат болезнени преобразувания, допълва още той. Как да се ускори възстановяването?Балцерович казва още: "В условията на криза икономиката и социалната сфера могат да намалят зависимостта си от спирането на банковото финансиране, ако България започне в много по-високи темпове и мащаби да усвоява отпуснатите и от Европейския съюз средства. Според мен по-бавното излизане на България от кризата се дължи и на кредитния бум в предходните години. Ще мине още време преди рецесията да отшуми. Възстановяването може да бъде ускорено от една по-умела политика за подобряване на инвестиционния климат. От политиката на правителството в България зависи колко дълго ще продължи забавянето в икономиката й.
253
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спокойно. Тези са политически трупове. Няма страшно! Бойко пак ше ги бие като маче у дирек :)
252
4
 
11
 
! Отговори
Beatriche преди 13 години
Удивителното е че тандемът Стойков Николов дари на Гоце общо 100 000 сребърника.))))))) Срещу тези пари зловещата комунистическа мафия прави супер цирк на Европа и Бг е сочена за черна дупка на еврофондовете....))))))) 1 Милиард евро за българските фермери бяха пропиляни само и само тандемът Гоце - Велчев да опази жалките си спонсори от правосъдие ....)))))))
251
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Удивително е настървението с което всички червени гурута настояват за заем от МВФ.
250
2
 
3
 
! Отговори
Ноа г..зара преди 13 години
Гласуваш за бб и получаваш бббб
249
5
 
7
 
! Отговори
Иван преди 13 години
"В момента всички вадят цифри за усвояване на европейски средства, които нямат нищо общо с истината", подкрепи го Паскалев. Ами като "не са истинки" цифрите според теб, покажи "истинските бе, Паскалев?! Иначе всеки може да си лае всякакви простотии! Всъщност цялата ви пресконференция е изпълнена с такива изказвания и обиди! Нищо смислено - откровена порнография за пред червени бабички и хора без глава на раменете!
248
3
 
9
 
! Отговори
MEGI преди 13 години
"Бюджет 2011 може да се издъни точно преди изборите!" Е как не! Нали точно това е целта на АБВто и там се хвърлят всички "плодотворни" усилия на неговите "специалисти"!
247
3
 
3
 
! Отговори
потент преди 13 години
Гоце, ще глоасувам за АБВ, кагото лично ми удариш автограф на предният капак на Ладата ми? ще го пратя на търг в щатите или в "Кристи" и ще си оправя живота. Твоят автограф е безценен, като на световна величина. Не искам за политика аз да споря, че вий сте толкоз учени във спора? Я , дами пачка тлъста и дебела, да се не побира във портфейла! Да мога нещо бизнес да захвана, че вече не издържам кат балама?
246
2
 
6
 
! Отговори
Нова Заря преди 13 години
Избираш Първанов - получаваш и Доган!
245
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 13 години
"Европейските средства отиват в няколко големи инфраструктурни обекта в България, концентрацията на европейските програми води до изкривяване на тяхното използване". А колко Убаво си беше по ваше време, когато тези пари не отиваха НИКЪДЕ, защото просто ги ... нямаше! А Гоце си мълчеше като комунист на разпит и не даваше никакви изявления! Ей, гадно нещо е да си лицемерна ***!
244
1
 
7
 
! Отговори
До 264 преди 13 години
Абе вие левите защо си мислите че всички са като вас, а ? Аиде продължавай да си пееш песничката: "пляс, пляс ***, водно колело" и се радвай на живота, не ми пречиш, но не искам да се навираш при нормалните.
243
4
 
5
 
! Отговори
Иван преди 13 години
"В криза трябва да се постига пълна заетост - в нашия бюджет такава цел няма".И как да няма, "заетост", бе комуноидно ***? Сами си противоречите - ту отивали в "големи инфраструктурни обекта", ту "не постигали заетост"! Ама то трябва и да се мисли, но на *** апаратчици това не е позволено! Явно разбират под осигуряване на "заетост" да се раздадат тези пари за увеличение на пенсии... Просто празни *** тикви!