Шменти-капели в подписка на Яне Янев

ДАНС: Инициативата на РЗС за разпускане на НС е манипулирана
Обновена: 13 яну 2011 18:41 | 13 яну 2011 17:24,
230
Шменти-капели в подписка на Яне Янев
Снимка: Булфото

ДАНС е установила нарушения в подписката на РЗС за предсрочно прекратяване на мандата на 41-то НС и за провеждане на референдум с цел свикване на ВНС и приемането на нова конституция.

Родното ФБР вече е сезирало прокуратурата за нарушенията. Ще бъде сезиран и главния прокурор, както и комисията за защита на личните данни.

Подписката съдържа личните данни на 597 152 български граждани - трите имена, ЕГН, адресна регистрация и подпис, събрани и окомплектовани в 120 тома.

След общ преглед на документите е установено, че големи части от бланките в подписката са попълнени с еднакви почерци, което е дало основание да се предположи, че вероятно личните данни не са вписани собственоръчно от участниците в подписката.

От проверени на случаен принцип 1850 граждани е установено, че повече от трима са починали преди датата на обявяване на подписката.

На случаен  принцип в София, Бургас, Враца, Видин, Габрово и Ямбол са били посетени 757 адреса.

Над 400 българи категорично са отрекли да са участвали в подписката и да са полагали личните си данни и подпис.

От тях 290 са удостоверили това в документ.

На 98 адреса са установили, че лицата не пребивават там повече от пет години. Над 150 лица не са били открити по домовете си и от тях не е получена информация.

Още по темата

Едно лице по време на подписката и в момента излежавал ефективна присъда.

93 от лицата, положили подписи, пребивавали постоянно зад граница и не са посещавали страната по време на провеждане на инициативата.

Общо 12 души са потвърдили участието си в подписката.

Подписката на РЗС беше внесена в парламента на 1 декември 2010 г.

Във връзка с нарушенията шефът на ДАНС Цветлин Йовчев е изпратил писмо до председателя на НС Цецка Цачева, разпространено от пресцентър на ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Велизар Енчев е толкова злобен и ограничен човек! То друго не му е останало...
160
2
 
8
 
! Отговори
Хо преди 13 години
Наш "Буратино" май е фалшифицирал подписките със собственият си НОС?!
159
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На фотоса Яне се възнася,добре че краката му са привързани за един голям трактор.
158
1
 
9
 
! Отговори
Камъка преди 13 години
Аз от доста време все пиша че този човек трябва да се лекува-незнам дали не вече късно за него.Дано "трактора"да го уреди някъде в някоя лудница.
157
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТО ЦЯЛОТО РЗС Е ШМЕНТИ КАПЕЛИ.......
156
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НИКОГА НЯМА ДА ГЛЕДАМ СКАТ И КАНАЛ3
155
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
рано или късно всеки си намира майстора
154
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А така,разхождайте го всеки ден Яне Янев до съда за някое дело, за да не може да мисли и върши простотии.... Асль заприличахме на цирк....
153
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Четвъртък, 13 Януари 2011, 20:25 ч. | Новините от деня | Видео новини от деняРед, законност и справедливост?И Владимир Тошев от ГЕРБ е включен във фалшивата подписка на РЗСчетвъртък, 13 яну 2011 г. * * BNews.bgИ Владимир Тошев от ГЕРБ е включен във фалшивата подписка на РЗСДепутатът Владимир Тошев от ГЕРБ е попаднал в подписката на РЗС за свикване на Велико народно събрание и предсрочно прекратяване на мандата на 41-ото Народно събраниеза и провеждане на национален референдум, с цел свикване на Велико народно събрание и приемане на нова Конституция.Владимир Тошев заяви пред "Фокус", че е крайно възмутен от включването на името му и това на съпругата му в подписката на РЗС. Той е категоричен, че никога не е участвал в нищо подобно и е научил, че името му е там, след проверката, която ДАНС извърши.По думите му, Тошев е "стресиран, възмутен и омерзен.""Нямам думи. За какво става въпрос в тази държава и с тези нрави? Да ме вкарат мен и съпругата ми в такава подписка. Аз съм достатъчно интелигентен, тя също, за да имаме съзнателно отношение. Нямам културни думи, с които да изразя отношението си към това.По думите му - това е срив на всякакви ценности. Да не говоря за норми на поведение. Обадиха ми се от ДАНС и ме питаха участвал ли съм, как и т.н. Аз останах абсолютно изненадан, защото нямам думи да изразя възмущението си от това по какъв начин се манипулират данните на хората. Тук става въпрос не само за трите ми имена, които ги знае всеки, който желае да отвори интерне, и да погледне каква става в Народното събрание или във Видинска област, но тук става въпрос и за домашния ми адрес, става въпрос за ЕГН-то ми. Да не говорим за съпругата ми, която няма нищо общо нито с политическия, нито с обществения живот. И нея са я записали, с нейните данни, че се е подписала в този пасквил, който Яне Янев и партията му са внесли, заяви Тошев.Ако компетентните органи не се самосезират, Тошев е решен да си потърси правата:"Изключително ми е обидно да ме вкарат в такава игра, която аз не играя. Това е унизително. Какво остава пък за обикновените хора, които няма и да разберат, че са вкарани в такава игра."Аз в подписки не съм се включвал. Когато е трябвало, съм организирал подписки, но последната, в която съм се включвал, е била преди две години, когато събирахме подписи за уволнението на правителството на Станишев. Оттогава насам не съм се подписвал никъде, категоричен бе депутатът от ГЕРБ.По-рано в четвъртък стана ясно, че в подписката на РЗС за свикване на референдум за ВНС "се подписвали" покойници, затворници, хора в чужбина и такива, които не знаели за участието си.
152
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Четвъртък, 13 Януари 2011, 20:25 ч. | Новините от деня | Видео новини от деняРед, законност и справедливост?И Владимир Тошев от ГЕРБ е включен във фалшивата подписка на РЗСчетвъртък, 13 яну 2011 г. * * И Владимир Тошев от ГЕРБ е включен във фалшивата подписка на РЗСДепутатът Владимир Тошев от ГЕРБ е попаднал в подписката на РЗС за свикване на Велико народно събрание и предсрочно прекратяване на мандата на 41-ото Народно събраниеза и провеждане на национален рефе
151
9
 
2
 
! Отговори
Б.Борисов преди 13 години
И аз почнах да гледам СКАТ защото се оказа предаването на Енчев с най - голяма гледаемост вечер,с най- висок рейтинг. Телевизия обективна,безпристрастна ,коректна. Това са СКАТ и Канал 3. Громящи ме всеки ден,час и минута с факти. Ужас
150
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евалла, Странджа! Навремето имаше червени и сини комунисти! На сините казваха сини, защото все се биеха в гърдите и гърдите им посиняха. Червените бяха малко, но голяма част от тях истински хора, истински родолюбци. Надявам се, че ти си бил от Червените комунисти!
149
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Do 161Който гледа скат си прави душевно харакири. Тея от скатаджии са още в каменната ера, хубаво е,че се скараха с Волен за да се види Валчо какво дърво е......
148
10
 
3
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Пускайте СКАТ. Интересно е много. Водещия Велизар Енчев този път извади шокиращи факти за крадливата,безподобна хунта и клика Герб/Гроб/ и забива един от последните пирони в ковчега им. Адиос Герб,Адиос крадци и олигарси - милиардери. Края ви дойде. АМИН
147
1
 
2
 
! Отговори
Янесто изкуство преди 13 години
Вижте постинги 119 и 75! Янето вече го възпяват в стихове! Е, не са възхваляващи, ама и това е нещо - поезия му посвещават хората!Не бе Яне, не бе чудо! И фоторепортерите май наистина се опитват да ни внушат, че се "възнася"! Дали го правят по поръчка?
146
2
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Еми да приятел. Човек с годините узрява. Бях с моя идол член на БКП ,комунист съм по душа. Зная че по едно и също време напуснахме ком. партията с него- 97,98 г. . Затова съм горд че съм минал всички нива в ком. партията ,но сега съм антикомунист. А нито царя,нито Станишев,нито Костов са били членове на БКП. Така че нямат право да претендират че са обичали партията през която сме минали и сме били членове. Сега сме за Герб и Бойко. Осъзнахме се. Герб вечно сме с теб . ПОБЕДА
145
1
 
9
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 13 години
Ето доказателство, че бесепарите са прости тикви! Тоя трети път го пише този коментар!
144
1
 
10
 
! Отговори
norm преди 13 години
***,ако имахте поне малко сиво вещество в главите си,щяхте поне да се опитвате да оборвате твърденията ми.Минусите ви под постингите ми доказват не само ниската ви интелигентност,те излагат на показ духовната нищета на феновете на БСП и РЗС.Пишете сега минуси,по-лесно ще ви броя.
143
2
 
2
 
! Отговори
Курдов преди 13 години
До СТРАНДЖАТА-ОРИГИНАЛ.А бе Странджа, имам навик като видя твой коментар, дори баз да съм го прочел да му сложа минус. Някакси отвъртре ми идва. Що така бе приятелю ? А ние имаме нещо общо помежду си. И двамата сме бивши членове на БКП, сега сме си върли фенове на ГЕРБ, нещо като Г-н Бойко.
142
1
 
6
 
! Отговори
Определен брой са преди 13 години
Преди около час - час и половина, поддръжниците на Яне тук бяха седмина. Броих минусчетата, които много бързо се появяваха до всеки критикуващ постинг. Сега са наполовина по-малко. Дали периодично осъществяват конферентна връзка, за да се съвещават или просто са много възрастни хора, на които вече им се е доспало?