ДАНС и МВР слушали дали Танов слушка

Следенето на разговорите започнало през март 2010 г.
Обновена: 21 яну 2011 20:25 | 21 яну 2011 19:42,
148
ДАНС и МВР слушали дали Танов слушка
Снимка: Булфото

Подслушването по досъбедното производство за контрабанда, в което са записвани и разговорите на директора на агенция "Митници" Ваньо Танов, е извършено в МВР и ДАНС.

Това съобщи ротационният председател на подкомисията за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) Явор Нотев.

На днешното заседание на комисията е изслушан дознателят от ГДБОП, който работи по делото, както и началникът на оперативния работник от ДАНС, който е извършвал прослушване на разговори в реално време.

Подслушването е започнало в началото на месец март 2010 г. То е в рамките на разрешения период, с едно продължаване и след това преждевременно прекъсване, посочи Нотев. 

Подслушването е извършвано основно в МВР, като е имало "изнесена точка" за прослушване на разговорите в реално време в ДАНС, поясни той. 

Още по темата

Нотев не можа да каже дали Ваньо Танов е слушан в реално време.

При изслушването дознателят е обяснил пред членовете на комисията, че не си спомня да е получавал информация или да е чувал разговор между премиера Бойко Борисов и началника на агенция "Митници" като този, който придоби публичност в последната седмица. 

Той потвърди възможност да са били прихванати разговори между Ваньо Танов и министър-председателя, без да каже, че това е нещо, което непременно би го впечатлило и би го отбелязал.Тепърва ще установим точно лицата, които са имали някакъв достъп до системата за подслушване. И дознателят, и прокурорът по досъдебното производство посочиха, че не могат да предполагат недобросъвестно или избирателно поведение по отношение на информацията, която се събира и се счита за значима и относима по предмета на делото, каза Нотев.

Не казвам, че не е било възможно някой да бъде впечатлен от участниците в даден разговор и да е трябвало да докладва на своя ръководител, но не го е направил, а да си ги прибере, за да му потрябват някой ден, отбеляза Нотев. 

Предстои комисията да се запознае с писмените доказателства от досъдебното производство, между които сигналът, който е послужил за законен повод за образуването му, искането за прилагане на СРС по отношение на разследваните лица и спрямо Ваньо Танов. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: МВРДАНСВаньо Танов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
20
 
! Отговори
РЕФЕРА преди 13 години
ГЕРБ-антикомунисти!Това вече ми звучи като КАНИБАЛИ ВЕГЕТАРИАНЦИ!Е НЕМА ТАКЪВ ЗВЕР!!!!!!!
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Народът няма какво да яде, няма работа, изнемогва, а милицонерите си гласуваха 100 млн за подслушване, за СРС-та с които да шпионират и да държат и изнудват политическите си противници. Нищо нова - като се има предвид рекитичното минало на Премиера. Изнудването си е в кръвта му. За милиционерското недоразумение пък с инициали Ц.Ц. просто не ми се коментира. Страхотен тандем - смешковци. Те дори не са и циркаджии, защото не искам да обиждам хората на изкуството.
33
2
 
10
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
25, Ушев се казва. Сега стопли ли от къде идва жаргонната дума за милиционер. Не е заради съветските ***.
32
3
 
12
 
! Отговори
PISSING преди 13 години
ДАНС и МВР слушали дали Танов ***! Искали да влязат след него в тоалетната и да вземат проба от урината му за да разберат дали е пил контрабанден пикуч от турция. След като влезли в тоалетната обаче така се омаяли от аромата, че забравили за какво са там и решили да пийнат малко урина, че да се намират на работа поне. Пийнали те и доволни отишли до централата на РЗС да занесат малко пикня и да се почерпят за гей свадбата на янку янев.Всяка прилика с реални лица и събития е абсолютно случайна!
31
1
 
16
 
! Отговори
Idiot 2 : преди 13 години
Искам да знам дали нашият закон за подслушване е коректен спрямо европейските права на човека ? Само това ме интересува, без бла / бла/ ла/Докога ще ни правят на *** ? Да не би мвр и данс да са закона _? УУУУУУУУУУУУУУУУУ !!!!
30
2
 
17
 
! Отговори
Умньо Боев преди 13 години
България е бедна като църковна мишка, но пари за подслушване има бол. Ако премиер ни беше професор по литература, пари щеше да има за култура, просвета и наука пет пъти повече, отколкото предвидените в бюджета за 2011г. Следващия път помислете много за кого да гласувате!
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поради ограничения бюджет на МВР Вашият разговор не се записва. Моля, обадете се по-късно. Вашият разговор е важен за нас.Ако желаете да прослушате вчерашните си разговори, моля, натиснете 1.Ако желаете да чуете разговорите със съпругата/съпруга си, моля, натиснете 2.Ако желаете да чуете разговор на министър от кабинета, моля, натиснете 3.Ако желаете да надникните в личния живот на съседа, моля натиснете 4.За друго, или за връзка с дежурния в РПУ, моля, натиснете 9.Скоро ще чувате това когато се обаждате на 166, за проверите сметката си на най-новия оператор в България Цецотел. От компанията обявиха, че на преференциални оферти ще се радват министри, депутати, шефове на агенции, всички държавни чиновници и собственици на големи частни фирми.Скоро новините в тази държава ще се съобщават по телефон, в разговор между премиера и шефа на агенция Митници, така и така всички, всичко разбираме.
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Омраза. Това беше идеологията на ГЕРБ. Омраза. Страх. Подлост.Лицемерие. Мъст. Подчинение. Параноя. Масово следене, слухтене, душене и доносничество. Това беше политиката на ГЕРБ.
27
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такава цензура и подслушване, държане на народа в страх с милиционерски похвати, нямаше дори по времето на най-големия комунист - Тодор Живков.А феновете на същите тези мутромилиционерски диктатори, наричат нормалните хора комунисти. Пародия.
26
4
 
15
 
! Отговори
Небесен преди 13 години
Анкета Вотът на доверие на правителството показа, че... Парламентът подкрепи правителството във войната срещу тъмните сили. (16.22% = 79 гласа) Управляващите се опитаха да замажат скандала с подслушването. (57.08% = 278 гласа) Почти всички партии като че ли загубиха интерес към скандала. (2.46% = 12 гласа) Управлението е толкова объркано, че дори не успя да проведе нормално гласуване. (21.56% = 105 гласа) Не ме интересува. (2.67% = 13 гласа) Общо 487 гласа
25
1
 
18
 
! Отговори
РЕФЕРА преди 13 години
До 24Не искаш ли за по сигурно докато спиш с жена ти до леглото да има милиционер,за да не влезе някой крадец да те гръмне?
24
1
 
17
 
! Отговори
Idiot 2 : преди 13 години
Нашият закон за ПОДСЛУШВАНЕТО коректен ли е спрямо европейските права на човека, В РЕД ЛИ Е ИЛИ НЕ Е В РЕД ИЛИ ОТЧАСТИ Е В РЕД ? Добре ни БАЛАМОСВАТ....
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А тоя подслушковец дет само трие ше му плесна един зад врата.
22
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Na vsiakade podslushvat Dage vav USA napraviha mashina koiato da podslushva vsiakakvi razgovori na obiknovenni gragdani. Tova veshe e neshto normalno, i blagodarenie na tezi podslushvania iloviha suma ti teroristi. AZ SAM ZA PODSLUSHVANETO. Po dobre da me podsluhvat otkolkoto da me gramnat vav niakoi samolet
21
1
 
13
 
! Отговори
До Администраторите преди 13 години
Уважаеми момчета и момичета, това което направихте с коментара в пост 1 не е добре. Аз съм само един от многото които уважават Днес.бг. Недейте така. Речта на Янев беше публикувана едно към едно. Този който я беше пействал не беше добавил нищо от себе си. Тази реч от вчера до днес беше гледана, слушана и четена от много хора. Няма лошо да се публикува и във вашия сайт. Защо я забърсахте ?
20
1
 
22
 
! Отговори
ПрИмоция! преди 13 години
Новите услуги на МВР:1. Мобилна телефония с пълен архив на всички разговори в електронен аудио и текстов формат и разпечатка на хартиен носител2. Пакет от 7 телевизионни канала, като броят на програмите се формира от клиента, а видео архив на емисиите се пази в отдел "Грижа за клиента" :- "МВР Live: Вашият дом"- "МВР Live: Вашите срещи"- "МВР Live: Вашите роднини"- "МВР Live: Вашите служители"- "МВР Live: Вашите приятели"- "МВР Live: Вашата съпруга"- "МВР Live: Вашият съпруг"3. Пакет Интернет услуги, включващ:Неограничен Интернет трафик с пълен e-mail архив и архив на всички посетени сайтове и обменени файловеКъм пакета, при желание от страна на клиента, потребителите могат да получат следните услуги на преференциални цени:- Изработка на пълен профил на потребителя, според дейностите в Интернет;- Изработка на пълен профил на потребителя, според телефонните контакти и местоположението на абоната и респондентите;- Карта на придвижванията на потребителя (изготвя се след засичане на местоположението ви чрез мобилния телефон);- Карта на придвижванията на всички респонденти на потребителя (изготвя се след засичане на местоположението чрез мобилния телефон на вашите респонденти);При широк обществен интерес към архивираните материали доставчикът предлага анонимно разнасяне на материалите до редакциите на медиите, като клиентът заплаща стойността на електронния носител.Рекламно лице на услугата ще бъде вътрешният министър, а рекламни слогани са:"Усмихнете се! Снимат Ви!" и "Звучете жизнерадостно! Записват Ви!"
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в Чалгария-Милиционерия от година и половина всеки е подслушван. Нема лабаво, както казваше Т.Ж. - учителят на Б.Б.
18
2
 
14
 
! Отговори
РЕФЕРА преди 13 години
ДАНС-НОВАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ!ТОВА ЛИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА ЗА КОЯТО СЕ БОРИХМЕ И ЗА КОЯТО КОПНЕЕХМЕ-ДА БЪДЕМ НАПЛАШЕНИ,ПОДСЛУШВАНИ,ЗАПРАШВАНИ И ЛЪГАНИ!!!!!!!!!!ЧЕ КЪДЕ Е РАЗЛИКАТА ОТ ТОТАЛИТАРИЗМА ТОГАВА!
17
1
 
17
 
! Отговори
Idiot преди 13 години
"ДАНС и МВР слушали дали Танов слушка"Това за новина ли минава?Стига де...!
16
11
 
3
 
! Отговори
do 10 преди 13 години
сърди се на *** пич ..те отвориха кутията на Пандора ( ако знаеш за какво става въпрос) така че трябва да си изтърпим всички мероприятия колкото и досадно да е това..... характерно за нас българите е ,че когато трябва да сме търпеливи и толерантни ние сме нервни и припряни , а когато трябва да се изправим остро с/у даден проблем се услушваме и скатаваме ... ако може някой друг да свърши мръсната работа..... така че стискай зъби и се успокой ..ВСЯКО чудо за колко дни ?