Зърнена криза няма, запаси – бол

Найденов: Може да има осъдени хлебари за скока в цената
27 яну 2011 11:00,
126
Зърнена криза няма, запаси – бол
Снимка: Булфото

"Зърнена криза в страната няма – има запаси от 1,5 млн. тона пшеница при необходими до новата реколта един милион тона", коментира пред журналисти земеделският министър Мирослав Найденов.

Още по темата
24 яну 2011 13:12
45
По думите му от реколта 2010 са изнесени около 1,5 млн. тона.

"Не можем да наложим, а и не се налага, забрана за износ на зърно – това може да направи ЕК. В страната са внесени три хиляди тона висококачествена пшеница за подобрител, но това е минимално количество", каза още той.

Министърът посочи, че не може да коментира цените на хляба.

"Макар че се говори за цени от 1,40 лв. за един килограм хляб, всеки може да види на какви цени се предлага хлябът в големите търговски обекти.

Цените може да се вдигнат само в малките населени места, където конкуренцията е по-малка, но не случайно КЗК се е сезирала за картелно споразумение", каза Найденов.

Според него може да има осъдени хлебари за картелно повишаване на цената, както е станало с производителите на олио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
1
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
България e в ценови шок,иконимическа стагнация и финансов колапс. И това откакто Борисов дойде на власт. Ето някои сравнения на цените преди Борисов и сега....Бензин преди 1 год. и 4 месеца 1.74 лв. сега 2.34 лв. Хранителните продукти с 50 процента увеличение. Цигарите с 40 процента,услугите между 50 и 60 процента. Ток,газ,горива драстично нагоре.Без обезещетения за трайно безработните в предпенсионна възраст30 Дек 2010 2011-01-10 И пенсионерите вече плащат 2,40 потребителска такса Фермерите сами ще плащат за екарисажи и ваксини на животните14 Дек 2010ВСИЧКИ АНТИКРИЗИСТНИ МЕРКИ СЕ ПОРОДИХА В СЛЕДСТВИЕ НА ЛОШОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ И НЕРАЗПЛАЩАНЕТО НА БОРИСОВ.
117
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
висока цена ? и защо бе..защото ядем ФУРАЖНА В МЕСТО ГЛЕБНА ПШЕНИЦА ЛИ? тарикати ненаядени
116
0
 
1
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
ДА БЕ НЯМА БЕ ВЕРВАТЕ ЛИ МИ :D
115
0
 
0
 
! Отговори
хляб преди 13 години
Не ям хляб от 12 години, трето качество брашно с белина едва ли ще ми даде някаква енергия.Не знам кои правят картели но ви препоръчвам ако все пак ядете това нещо наречено хляб да не взимате излишно количество.Това се отнася и за другите храни.Не спазвам диети но не се тъпча излишно.И ако наистина искате да имате енергия спрете с газираното и аспарановите сокчета, дъвки и шоколадчета.
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Найденов: Може да има осъдени хлебари за скока в цената"-това ако не е връх на популизма...Много ми е интересно по кой закон ще ги осъдят и на какво или колко...нали глобиха производителите на рафивирано олио с ....10 000 лева за картелно споразумение.
113
0
 
2
 
! Отговори
АСОЦИАЦИЯТА , НА ... преди 13 години
...ХЛЕБОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ,СА "МОНОПОЛ"... И ОТБОР -ПРЕСТЪПНИЦИ!ТОВА Е ТРИК---ЗА ПОВИШАВАНЕ НА" ПЕЧАЛБАТА" И УДАР ПО ПРАВИТЕЛСТВОТО!ТОВА Е "КАРТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ"----И ПРОТИВОРЕЧИ НА ЗАКОНА!РАЗФОРМИРОВАЙТЕ --КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И КОНКУРЕНЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ!ТЕ СА САМО ЛАПАЧИ НА ЗАПЛАТИ -----НИКОГО , И НИЩО---НЕ ЗАЩИТАВАТ!
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мда, като се сетя, Шиваров и Чичибаба ги приказваха същите приказки през 1996 г. Сещате се до какво се стигна тогава.....
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИСКАМ ДА ВИДЯ ОСЪДЕНИ ЗА ОГРАБВАНЕТО НА НАРОДА1
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не барайте хляба бе ****ли.хората ядат попари.знаете ли какво е това и защо са стигнали до там.
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАЙДЕНОВ КАТО ИСКА НИСКИ ЦЕНИ,ДА МАХНЕ ДДС-ТО ВЪРХУ ХРАНИТЕ И ДА НАМАЛИ РАЗХОДИТЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ,ДА РАЗДАДЕ СУБСИДИИ.ТО ТАКА И АЗ МНОГО НЕЩА ИСКАМ,АМА СЛУЧАЙНИ РАБОТИ НЯМА.А ТОВА,ЧЕ ЩЯЛ ДА СЪДИ ЗАРАДИ ВИСОКИ ЦЕНИ - САМО МОЖЕМ ДА СЕ ПОСМЕЕМ.ТОВА НЕ ТИ Е КОМУНИЗМА, МИНИСТЪРЧЕ!
108
1
 
3
 
! Отговори
бай Тошо преди 13 години
навсякъде и по всяко време има матрял
107
0
 
4
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Сега министърът да покаже, че има смисъл от това министерство - държавата трябва да е коректив, засега в България всъщност управляват спекулантите и монополистите.В шуто на Иван и Андрей преди дни синът на богаташа Киро Киров каза, че доскоро имало по-много за всички - а сега вече не. Значи кризата беше докарана от бизнесмени и финансисти, които са грабили безогледно народа на България - с благословията на управниците, естествено.
106
1
 
13
 
! Отговори
хлебарка преди 13 години
то зърнена криза няма! кризата е ценова
105
1
 
12
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Интересно... това много ми напомня на червения Станишко, който излизаше по телевизията и казваше: 'Няма страшно, при нас няма да има криза, защото правителството на тройната коалиция води много успешна финансова политика'.Сега и тез взеха да пеят същата песен, че криза няма... а явно ще я усетим добре чак след мандата им...
104
1
 
5
 
! Отговори
Леле преди 13 години
Аз хляб не ям ама наистина ли пшеницата се третира по тоя-начин- изсипва се на мръсния цимент дето може и *** да е имало там и хора газят върху нея с джапанките като тия двамата и пълнят с кофите?
103
1
 
5
 
! Отговори
до "доволен&quo преди 13 години
"На прИмоция" наистина цените са нормални.Но кой има време да тича поцял ден от единия край на София до другия да ги гоним? Нали и парички трябва да се изкарват.Дали да не пусна обява "Търся пенсионер на щат да обикаля прИмоциите" ? :(
102
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оппаланкааа!Дължа извинение на герб и специално на Миро Найденов.Все питах какво става с Държавния резерв.Оказа се, че е ликвидиран със закон през 2005. И си нямаме Държавен резерв.Майорката Етем я помним. И Мирчо *** дето се беше забъркал с Резерва и някакъв о.з. генерал.Наиграха се!Мдааа, сега единствено остава да ги подгонят за картелно споразумение.
101
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В *** ВСЕКИ КРАДЕ И ЛЪЖЕ, ОПРАВИЯ НЕЕЕЕЕЕМА
100
1
 
10
 
! Отговори
абе преди 13 години
Криза няма,а вдигат хляба,ами ако имаше криза?.....
99
3
 
7
 
! Отговори
доволен преди 13 години
Аз пък миналата седмица в една от големите вериги си купих нарязан хляб Добруджа 700 гр за 49 ст.Вярно , че всичко се вдига на със засилване на конкуренцията между големите хипермаркети вече почти ежедневно може да си купиш месо за около 6 лв, сирене за около 4 лв, плодовете също са значително по евтини портокали , грейфорти , мандарини за около 1 левче.Да живее конкуренцията