Зърнена криза няма, запаси – бол

Найденов: Може да има осъдени хлебари за скока в цената
27 яну 2011 11:00,
126
Зърнена криза няма, запаси – бол
Снимка: Булфото

"Зърнена криза в страната няма – има запаси от 1,5 млн. тона пшеница при необходими до новата реколта един милион тона", коментира пред журналисти земеделският министър Мирослав Найденов.

Още по темата
24 яну 2011 13:12
45
По думите му от реколта 2010 са изнесени около 1,5 млн. тона.

"Не можем да наложим, а и не се налага, забрана за износ на зърно – това може да направи ЕК. В страната са внесени три хиляди тона висококачествена пшеница за подобрител, но това е минимално количество", каза още той.

Министърът посочи, че не може да коментира цените на хляба.

"Макар че се говори за цени от 1,40 лв. за един килограм хляб, всеки може да види на какви цени се предлага хлябът в големите търговски обекти.

Цените може да се вдигнат само в малките населени места, където конкуренцията е по-малка, но не случайно КЗК се е сезирала за картелно споразумение", каза Найденов.

Според него може да има осъдени хлебари за картелно повишаване на цената, както е станало с производителите на олио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
5
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
С НЕРАЗПЛАЩАНЕТО СИ ГЕРБ УНИЩОЖИ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХОРАТА И БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ КАТО НАНЕСЕ ЩЕТИ ЗА МИЛЯРДИ ЛЕВОВЕ.САМО НАП Е СЪБРАЛ С 1 МИЛЯРД ПО-МАЛКО ПРИХОДИ ЗА 2010-ТА СПРЯМО 2009-ТА.ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВАШЕ ДА АКТУАЛИЗИРА БЮДЖЕТА И ДА НАМАЛЯТ ЧИСЛАТА ЗА ДА ЗАБЛУЖДАВАТ НАРОДА, ЧЕ НАП СИ Е СЪБРАЛ ПАРИТЕ НА 100%-ТА.ГЛЕДАЙТЕ ЦИФРИТЕ А НЕ СЛУШАЙТЕ КАКВИ ГЛУПОСТИ ВИ ГОВОРЯТ.
77
2
 
3
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
ДО 70 / "колко време може да се съхранява зърното? Има ли смисъл цялата реколта зърно да се съхранява или е по-разумно част от нея да се продаде"АМИ В ДЪРЖАВЕН РЕЗЕРВ ПОДМЕНЯТ ЗЪРНОТО НА 5 ГОДИНИ...повтарям другарю: 5 ГОДИНИ
76
0
 
3
 
! Отговори
do 70 преди 13 години
zyrnoto moje da se syhrabnqwa s godini, stiga da se dyrji suho, za da ne muhlqswa i izgniwa. Ima za celta silosi, wisoki kuli, w koito se syhranqwa zyrnoto i s wentilaciq prekarwat wyzdu6na struq ot dolu na gore prez zyrnoto i taka se dyrji suho
75
1
 
9
 
! Отговори
1234 преди 13 години
Найденов да не се прави на утрепан. Кой повиши акциза на бензина? Цената на газта? Кой вдигна осигуровките и осигурителните планове? Кой въведе нови безумни лицензионни режими, фалшиви стандарти и т.н. Естествено, че всичко това ще се калкулира в цената на хляба. Колкото до износа на зърно пак лъже - ако се изнася за страни извън ЕС, трябва разрешение от мин. на икономиката. Червените фирми точно това направиха под крилото на Герб. Повтаря се сценарият Жан Виденов явно.
74
1
 
7
 
! Отговори
ДЮНЕР КЕБАБ преди 13 години
ГЕРБЕРАСТИТЕ НЕ РАЗБИРАТ ЧЕ САМО СЪС ЗАПЛАХИ НЕ СТАВА. ВКАРАЙТЕ В ЗАТВОРА ВСИЧКИ ХЛЕБАРИ И МЕЛНИЧАРИ, НО ТОВА НЯМА ДА ВИ РЕШИ ПРОБЛЕМА. ВСИЧКО ВЪРВИ НАГОРЕ ОСИГУРОВКИ, ДАНАЦИ, ГОРИВА, ЦИГАРИ, ДРЕХИ ,ОБУВКИ, НАЛИ ТОЯ ХЛЯБ ГО ПРАВЯТ ХОРА, ТЕ СЪЩО ТРЯБВА ДА ЖИВЕЯТ ПРИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ.
73
1
 
1
 
! Отговори
do 72 преди 13 години
w Bylgariq nqma pazarna ikonomika, nito pyk swobodna borsa. Pri nas ima monopolisti i kartelni sporazomeniq. Tam se nameswa dyrjawata, a ne pazara. Nameswa se kato syzdawa normatiwni ramki za konkurenciqta i za sformiraneto na cenite. Taka 4e dyrjawata trqbwa da se namesi!!!
72
1
 
7
 
! Отговори
до 72 преди 13 години
Ъхъм.Не се бъркат. Ама само гербавите и *** при Виденов.Всяка нормална държава има зърнен Държавен резерв в случай че:1. Има война или няма реколта - да не изпукат хората без зхляб2. Ако паднат цените да изкупува за да предпази земеделците3. Ако скочат цените да продава от резерва по старите цени на борсата така че да няма ценови шок за населението.Сега сме в ситуация тип т.3. Но гербавите се ослушват. Според мен заради нечий лобистки интереси.
71
1
 
5
 
! Отговори
добричлия преди 13 години
тук бъдеще има единствено за управляващите и крадците на държавата и донякъде за жителите на големите градове
70
0
 
10
 
! Отговори
добричлия преди 13 години
и аз вече се убедих, че единственият изход е летище София, един път направих грешката да се върна, сега ще се опитам да замина пък каквото стане, все още съм млад, така че трябва да опитам
69
2
 
1
 
! Отговори
до 68 преди 13 години
Ти си много елементарен човек.По цял ден висиш на компа и плюеш. Ти за картелно споразумение чувал ли си? В цял свят има специални комисии които следят да няма уговорки в ценообразуването...Или такситата без уговорки карат всичките фирми на една цена? Така е и с бензиностанциите където цените са еднакви..защо никой не смъква за да вземе повече клиенти?
68
2
 
7
 
! Отговори
Егати партията преди 13 години
Никога не е имало такива високи цени, тези хора даже не са и като комунистите а нещо по-лошо от тях.Ония поне пускаха по малко да преживяваме и да не умрем от глад.
67
4
 
4
 
! Отговори
до 54 преди 13 години
Еми няма да направят, защото сме пазарна икономика - държавата не трябва да се бърка в пазара, всичко трябва да е в ръцете на частника и пазара регулира цената - според тях това е принципа. Пък и нали ако е държавно, няма да могат да смучкат комисионим, комисии контролни и един куп разни други "частни" и "картелни" обединения от народа с оправданието - жътото в чикаго е 300 долара, нищо че в БГ от склада на производителя е 16 стотинки:)А прекупвачите тук са основно "бивши" мутри и ДС все пак.
66
4
 
1
 
! Отговори
бай онзи преди 13 години
Вестник "Днес" трябва да си промени името на вестник "Дума".
65
2
 
3
 
! Отговори
Питам аполитично преди 13 години
Не съм специалист по зърното точно, но като един нормален човек се зачудвам - колко време може да се съхранява зърното? Има ли смисъл цялата реколта зърно да се съхранява или е по-разумно част от нея да се продаде, а необходимите количества да се попълнят близо преди необходимостта им? В тоя ред на мисли не са ли приказките от рода "еди-кой-си изнесе зърното" чиста проба спекулация на гърба на технологията в зърнопроизводството? Нека някой вещ да разясни, моля.
64
3
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Журналетата в Япония седят на пълни маси кефят се на безплатната екскурзия и целуват краката на БОко задавайки му лакейски въпроси --видяхте ли независимите медии в БГ --ето това са ..няма демокрация ,има само спекула с мисленето на затъпелият български народ ,,колкото по неграмотни толкова по добре .вече се знае --народа ще бъде заличен от бедност ,,ще оцелеят само ***
63
3
 
10
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
Найденов:"Може да има осъдени хлебари за скока в цената"Добре де, как ще стане това в пазарна икономика???Аз ако произвеждам нещо мога да го продавам и за 1 лев и за 100 лева...просто трябва да има кой да ми го купува!!!А това, че са поредните ЧЕРВЕНИ МИЛИЦИОНЕРСКИ PR-излияния е ясно......само, че вече не хващат дикиш като до преди 6 месеца...СЕГА ВЕЧЕ ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ ТАКИВА ИЗКАЗВАНИЯ СА ПРАЗНИ ЧЕРВЕНИ МИЛИЦИОНЕРСКИ ПРИКАЗКИ...
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кризата в България е умишлена.Бойко нарочно я направи,за да елиминира конкуренцията и така ще останат само неговите фирми.Да сте видяли някоя от фирмите на *** да е фалирала ? Златев ?Всички приближени до ГЕРБ стават все по-богати,останалите все по-бедни.Бойко завзема държавата икономически и политически. И на всички ни е ясно за какво служи подслушването.
61
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Найденов защитава интереса на народа. Бой по алчните хлебопроизводители.Един не съм видял с кола под 30 000лв
60
4
 
4
 
! Отговори
добричлия преди 13 години
след още година Станишев и Доган ще ни се струват като манна небесна
59
3
 
2
 
! Отговори
станиШЕФ преди 13 години
до 61: Пускам те 10 минути по-рано, че нещо много разпенен ми се струваш. *** хапни един дюнер, ама не се мотай - в 1 да си на компа пак, че ще пускаме нови теми за плювкане.