Зърнена криза няма, запаси – бол

Найденов: Може да има осъдени хлебари за скока в цената
27 яну 2011 11:00,
126
Зърнена криза няма, запаси – бол
Снимка: Булфото

"Зърнена криза в страната няма – има запаси от 1,5 млн. тона пшеница при необходими до новата реколта един милион тона", коментира пред журналисти земеделският министър Мирослав Найденов.

Още по темата
24 яну 2011 13:12
45
По думите му от реколта 2010 са изнесени около 1,5 млн. тона.

"Не можем да наложим, а и не се налага, забрана за износ на зърно – това може да направи ЕК. В страната са внесени три хиляди тона висококачествена пшеница за подобрител, но това е минимално количество", каза още той.

Министърът посочи, че не може да коментира цените на хляба.

"Макар че се говори за цени от 1,40 лв. за един килограм хляб, всеки може да види на какви цени се предлага хлябът в големите търговски обекти.

Цените може да се вдигнат само в малките населени места, където конкуренцията е по-малка, но не случайно КЗК се е сезирала за картелно споразумение", каза Найденов.

Според него може да има осъдени хлебари за картелно повишаване на цената, както е станало с производителите на олио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
6
 
! Отговори
добричлия преди 13 години
Найденов си е мутра, с Боко се правят спаринги в Япония, а журналистите им ръкопляскат
57
1
 
4
 
! Отговори
@ преди 13 години
до 55: Ами *** си купи 10 чувала зърно, смеляй си ги и си търкаляй хлеб в хлебопекарната. Аман от мрънкала. Като не те кефи как те "оправят" оправи се сам.
56
3
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
ДО51Няма друго правителство което за две години да стане толкова много за смях --то не бяха Вертута то не бяха СРС то не бяха лобирания ...Герб не се различава с нищо останало от другите партии за 21 г какви магистрали ,всеки е бил свидетел как в локва от дъжд се излива асфалт,тези магистрали са пълен картон който след 1 г ще е дупка до дупка ---кое е безплатно на магистралите --всичко ще се плаща ,,който е богат ще кара там --бедният в дерето .въпреки че и той е платил..няма нищо безплатно
55
0
 
6
 
! Отговори
добричлия преди 13 години
криза намя, България цъфти, най-вече управляващата клика и всички прислужващи и хора
54
1
 
2
 
! Отговори
57 преди 13 години
Може да има или ще има??? Найденов откога стана такъв голям прокурор или и ти като тия над тебе го играеш по мутренски???
53
5
 
4
 
! Отговори
Питам преди 13 години
Не съм специалист по зърното точно, но като един нормален човек се зачудвам - колко време може да се съхранява зърното? Има ли смисъл цялата реколта зърно да се съхранява или е по-разумно част от нея да се продаде, а необходимите количества да се попълнят близо преди необходимостта им? В тоя ред на мисли не са ли приказките от рода "ГЕРБ изнесе зърното" чиста проба спекулация на гърба на технологията в зърнопроизводството? Нека някой вещ да разясни, моля.
52
1
 
13
 
! Отговори
добричлия преди 13 години
честито на всички българи и най-вече на гласувалите за ГЕРБ, за една година цените са скочили с 8%, така че все така да продължавате да гласувате за Боко Тиквата и Цвъко апартамента
51
1
 
17
 
! Отговори
хлебар преди 13 години
МИРО НАЙДЕНОВ Е *** ***. ПОЧВА ПО МУТРЕНСКИ ДА ПЛАШИ ЧЕ ЩЕ ОСЪДИ НЯКОЙ. ХОДИ ПО МАГАЗИНИТЕ И КАЗВА "АБЕ ТВА НЕ Е ЛИ МАЛКО СКЪПИЧКО" АЙ СИКТИР БЕ, ВДИГАТЕ АКЦИЗИ И ДАНЪЦИ, ГОРИВАТА ВЪРВЯТ НА 3лв И КАКНО НИЕ ДА РАБОТИМ БЕЗ ПАРИ ЗА ДА СЕ ЗАПАЗЯТ ЦЕНИТЕ ЛИ???
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Зърно производителя се оплаква, че изкупната цена на житото е ниска. Купувача казва, че качеството на житото е лошо и определя ниска цена .Мелничаря се оправдава с това, че житото няма хубави хлебопекарски качества и ,че хубавото брашно струва скъпо и вдига цената.Фурните казват , че брашното е скъпо и вдигат цената на хляба .Крайния потребител ще не ще купува скъп хляб. За качество на хляба ни дума ни стон,журналиститеи ги е страх да се обадя това е трагикомична картина от държавата БГ
49
3
 
7
 
! Отговори
уеб дизайнер преди 13 години
Защо,ГЕРБ и тия преди тях,вместо да мислят простотии и дивотии,не са се хванали да построят няколко държавни предприятия в ,които да се произвеждат,основни храни и напитки,алкохол и цигари.И сега ще ми мислят за стандарт на хляба ,каймата ,киселото мляко и тн и тн...Като почнат да ги правят тези неща без тази химия и ***,които слагат 99% от частните фирми ,на пазара ще останат читавите и ще се оправи качеството на всички продукти произвеждани и внасяни в БГ.Но обаче не искат....
48
1
 
5
 
! Отговори
Усмихнат преди 13 години
до 46: Я по-спокойно. Градската рожба си има кинтички и може да си купи. Друг въпрос е колко е градска, щот повечето "грацки" са на принципа "бал съм му майката, що да се потим да го работим, като моем си го купим".
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоично ти, чедо, се съмнявам да ореш, жънеш и мелиш. Най-малкото за това, че последното действие на се извършва от произвадителите на зърно. Но ти е простено, от висене по форумите такива неща няма как да се научат. А по въпроса - осъдени няма да има, защото ще се окаже и тук, че някой аналог на Мишо Бирата (Пешо Погачата примерно) е теглил кредит и той от Цветелинината банка и не трябва да се закача и да му се прече на бизнеса :РРР
46
11
 
5
 
! Отговори
Неблагодарници сме преди 13 години
Няма друго правителство в Европа, което за две години в условията на криза да е изградило осем магистрали, два моста на Дунав, един тунел под Шипка, една спортна зала в София и стотици детски градини. Освен нашето, разбира се. Вие какво искате ? Да не би да искате Боко да изгради трети мост по дължината р. Дунав ? Дочух , че той обсъжда тази идея с Плевнелиев. Имайте търпение. И това ще стане.
45
0
 
4
 
! Отговори
>>> преди 13 години
до Нервната: Правилно. Ще продават на когото си иска. Само дето от другата страна, на борсата, стои един, дето може да си избира. Та дали ще иска този някой точно на нашите зърнопроизводители зърното и на каква цена - това е въпрос от друго място. Да не говорим, че между родния зърнопроизводител и борсата стои една редичка нашенски тарикат-прекупвачи. Да не се окаже после, че държавата-мащеха всъщност била майка?А мармота да продължава да си навива станиола на шоколада.
44
7
 
16
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ГЕРБ ИЗНЕСЕ ЗЪРНОТО И СЪСИПА БИЗНЕСА.ДА БЕ КРИЗА НЯМА!КАТО СТАНЕ ХЛЯБА НА 1.40 МИ НЕСМЕ ВИНОВНИ ПИЕ ПРЕЗИДЕНТА БЕШЕ.ОТВРАТ
43
0
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Доколкото си спомням глобиха няколко хиляди лева картела с олиото който ужили българите с няколко стотици милиона лева ...а тук проблема е че зърно има но се изнася постоянно ,,и същото влиза на друга цена ..и в един момент има зърно в БГ но на много по висока цена А ЧЕСТИТО
42
1
 
9
 
! Отговори
Бенковски преди 13 години
Пшеницата се изкупи август месец на 16 стотинки от тези хлебари и мелничари
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми "тези цървуляци" ако не го орат, сеят, жънат и мелят това "житото на България", ти градска рожбо, ще си ядеш щепсъла.
40
4
 
15
 
! Отговори
двама експерти преди 13 години
На снимката: двама експерти от министерството на земеделието прецизно измерват запасите от жито, броейки отделните зърна!
39
1
 
5
 
! Отговори
ОГИ преди 13 години
Държавата трябва да се намеси!!! С всички механизми!!! СРС-та, данъчни, ДАНС, ПОЛИЦИЯ,....по супермаркети, бакалии, молове, фабрики, складове, вносители...народиха се толкова МОЛОВЕ и СУПЕРМАРКЕТИ, а цените скачат?!