Зърнена криза няма, запаси – бол

Найденов: Може да има осъдени хлебари за скока в цената
27 яну 2011 11:00,
126
Зърнена криза няма, запаси – бол
Снимка: Булфото

"Зърнена криза в страната няма – има запаси от 1,5 млн. тона пшеница при необходими до новата реколта един милион тона", коментира пред журналисти земеделският министър Мирослав Найденов.

Още по темата
24 яну 2011 13:12
45
По думите му от реколта 2010 са изнесени около 1,5 млн. тона.

"Не можем да наложим, а и не се налага, забрана за износ на зърно – това може да направи ЕК. В страната са внесени три хиляди тона висококачествена пшеница за подобрител, но това е минимално количество", каза още той.

Министърът посочи, че не може да коментира цените на хляба.

"Макар че се говори за цени от 1,40 лв. за един килограм хляб, всеки може да види на какви цени се предлага хлябът в големите търговски обекти.

Цените може да се вдигнат само в малките населени места, където конкуренцията е по-малка, но не случайно КЗК се е сезирала за картелно споразумение", каза Найденов.

Според него може да има осъдени хлебари за картелно повишаване на цената, както е станало с производителите на олио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
5
 
! Отговори
изедници преди 13 години
Да е...а хлебопроизводителите,колкото по-голям *** хляба,толкова по-скъп!
97
1
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Нито Бойко и нито Зорко ще оправят България, прочетете доклада на Ран и Ът като програма как да се унищожат българите и това е факт в последните 20 години. Много ми се иска хляба да стане 10 лв. олиото 20 лв. тока 2 лв. а заплатите по 100 лв. и т.н. за да може най-после българите да спрат да блеят като овце, а да се събудим и да изметем тази крадлива *** която мори собственият си народ. Ако не го сторим, да си спомним думите на Ботев "Народе народе мама си да *** ако видиш нявга свобода"
96
4
 
13
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
Този да спре да говори глупости. Купувам хляб 600 гр. за 0.92 лв., което означава, че килограм хляб се продава за 1.53 лв. И ми омръзна управляващите да се правят, че вършат нещо и упражняват някакъв контрол, като действителността говори друго. По този начин съвсем нагло и арогантно се подиграват с нас.
95
2
 
4
 
! Отговори
до 99 преди 13 години
на 250 си забравил една Нула братчет
94
4
 
11
 
! Отговори
Дядо 130 преди 13 години
На мен ми писна да сме като мишки... пенсия 150 лева а разходите 250 лева, кажете ми скоро ще има ли оправия......?
93
3
 
8
 
! Отговори
хихихихихихихи преди 13 години
-Нищо...пуснали сте ми съобщение, звъня на тоя номер, но ми пише, че е грешен кодът.. -Не, бе, това му е ЕГН-то, бе, не мобилен.
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Една бабичка говори на друга. "Знаеш ли че като бяхме в София видях трамвай". Нищо ново казала другата, ние вчера с моя ядохме един на обяд.Е на тая баба синът и може и по ЕГН'то да се обажда. То по наследство, разбирате ли?
91
0
 
20
 
! Отговори
ще ядем дюнер! преди 13 години
Ако няма хляб, ще ядем дюнер, който го има на всеки ъгъл!
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наистина си *** !! кой ти забранява да си купиш зърно ,бе ***. *** във всяка кооперация и ако имат ще ти продадат. друг е въпроса дали ще ти хареса цената
89
6
 
7
 
! Отговори
СССРейчо преди 13 години
направо да ги разстрелват !!!! Бойко да ги бие ежедневно..... Така управлява ГЕРБавата мафия, нали ??? Малко мозък - високи цени....
88
1
 
14
 
! Отговори
БГ-простотия преди 13 години
Аме да звъннеш на ЕГН, хич не е малка работа:))) и тия хора ни комндват и очакваме нещо от тях...
87
1
 
8
 
! Отговори
аман от глупаци преди 13 години
Много си некомпетентен другарю и ти. Не се иска никакво разрешение за износ на никакво зърно ако ще и за Мианмар да е. Провери си знанията по въпроса дървен философе. А за зърното най-голямата игра е, че не го изкупуват от производителите слеж дътви ами чакат да го навалят дъждовете и да му падне качеството за да го вземат без пари прекупвачите. Борсите е друга измама ама нема място да пиша повече.
86
1
 
16
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
1990-ТА: И МВР ЩЕ НАПУСНА НО ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ДЕПОЛИТИЗИРАНЕ НЕ ПОДПИСВАМ.БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА УПРАВЛЯВАНА ОТ ПО НАГЛА ПАРТИЯ КОЯТО ИМА НАХАЛСТВОТО ДА СЕ ПРАВИ НА НЕКОМУНИСТИЧЕСКА.
85
4
 
10
 
! Отговори
прост човек преди 13 години
Имам само един въпрос: Кой контролира изкупуването на зърното?Защо аз не мога да отида при даден производител и да си купя един тон зърно? Защо мутрите конролират изкупуването на зърно, вместо това да се извършва свободно както го повелява демокрацията?Тък се крие ключът към загадката.
84
1
 
7
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
ЗАКЛЕВАМ, СЕ ЧЕ НЕ ЗАДЪРЖАМ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ ПО БАНКИТЕ ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ТАКИВА КАТО СИ БАНК. ЗАКЛЕВАМ СЕ, ЧЕ НЕ СЕ ИСКАТ ПО 10% ОТ ФИРМИТE, САМО ЗА ДА СИ ПОЛУЧАВАТ ПАРИТЕ НА ВРЕМЕ.ЗАКЛЕХ СЕ И В СВЕТИЯ КРЪСТ И В НЕПОРОЧНАТА ДЕВА И В ДЕЦАТА СИ СЕ ЗАКЛЕХ.
83
3
 
17
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
Абсалютно съгласен...+ една забележка:ЗЪРНОТО СЕ ПРОИЗВЕЖДА ОТ ЧАСТНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ.ТЕ АКО ИСКАТ ЩЕ СИ ГО ПРОДОДАТ НАВЪН, АКО ИСКАТ ЩЕ СИ ГО ... ЗАПАЛЯТ ДОРИПросто държавата неможе да се разпорежда с чужда собственост..., това време мина. Колкото и да го иска агент БУДА да го върне - НЯМА ДА СТАНЕ...Проблема е че ако продължава всичко така още година и ще търсим и Станишев да ни спасява......не че ще е лошо на фона на сегашните безумия
82
4
 
7
 
! Отговори
Цървуля преди 13 години
Цените на храните трябва да се увеличат още ама яко.Работа в София нямате.Връщайте се по селата и хващайте мотиката.Никой не ви длъжен.Не може за курник в София да искате по 100000евро а труда на земеделеца безплатен.Бог ни е дал прекрасна и плодородна земя.Който го мързи и се пише тарикат да гладува и мизерува.
81
1
 
9
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
ВСИЧКИ АНТИКРИЗИСТНИ МЕРКИ СЕ ПОРОДИХА ОТ НЕРАЗПЛАЩАНЕТО НА БОЙКО КОЙТО ЕДНОЛИЧНО УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА ЩОТО МИНИСТРИТЕ МУ СА САМО ЕДНИ МАШИ.ВДИГАТ АКЦИЗИ И ДАНЪЦИ, ГОРИВАТА ВЪРВЯТ НА 3лв И КАКВО ОЧАКВАТ ЦЕНИТЕ ДА СЕ ЗАПАЗЯТ ЛИ?
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
герб и те са пълен ***,май съвсем за друго са дошли:)
79
1
 
6
 
! Отговори
skatelite преди 13 години
единственото по- лошо нещо от комуниста е анонимния комунист, а тук такива бол. Няма значение какво се говори, вожда е казал има криза значи има криза, а както знаем кризи няма само в развития социализъм!!! Как е възможно без грам информираност да се правят генерални заключения. И вие изобщо четете ли статиите или преписвате от листчето текста, който ви е спуснат за деня от партията? Всички помним какво е зърнена криза в БГ, но помним и кой я причини преди време.