Зърнена криза няма, запаси – бол

Найденов: Може да има осъдени хлебари за скока в цената
27 яну 2011 11:00,
126
Зърнена криза няма, запаси – бол
Снимка: Булфото

"Зърнена криза в страната няма – има запаси от 1,5 млн. тона пшеница при необходими до новата реколта един милион тона", коментира пред журналисти земеделският министър Мирослав Найденов.

Още по темата
24 яну 2011 13:12
45
По думите му от реколта 2010 са изнесени около 1,5 млн. тона.

"Не можем да наложим, а и не се налага, забрана за износ на зърно – това може да направи ЕК. В страната са внесени три хиляди тона висококачествена пшеница за подобрител, но това е минимално количество", каза още той.

Министърът посочи, че не може да коментира цените на хляба.

"Макар че се говори за цени от 1,40 лв. за един килограм хляб, всеки може да види на какви цени се предлага хлябът в големите търговски обекти.

Цените може да се вдигнат само в малките населени места, където конкуренцията е по-малка, но не случайно КЗК се е сезирала за картелно споразумение", каза Найденов.

Според него може да има осъдени хлебари за картелно повишаване на цената, както е станало с производителите на олио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
4
 
! Отговори
До пост № 37 преди 13 години
От пост 34.Изобщо не се бъзикам с дюнера. Обръщам внимание на дюнерджиите, които кореспондират помежду си с ЕГН-та. И настоявам Танов да каже, какъв отговор е получил от оператора, след като е набрал ЕГН-то ? В това няма нищо лошо. Нали ?
37
2
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
ЕЙЙЙЙ ГОЛЕМИ НЕБЛАГОДАРНИЦИ!Не стига че ви построиха 2-та небостъргача (дали не бяха повече). Подземните паркинги къде ги забравихте. Ами и трафика ви оправиха с 2 етажни кръстовища!Се нещо да намерите да се оплаквате!:D :D :D :D :D :D :D
36
0
 
9
 
! Отговори
акуд преди 13 години
варненска групироФка *** стои зад всичко, това си е обществена таина из онези раьони и те са силни не без подкрепата на ДПС маи, маи
35
10
 
16
 
! Отговори
Пак ще реват някои преди 13 години
Правителството ясно вижда как цените се вдигат а ние обедняваме и абсолютно не се трогва от това! Обаче след две години ще иска пак да гласуваме за него...е ,и ,кво правим? Ние ги изпратихме там за да ни подобрят живота а не да го влошават още повече.
34
0
 
4
 
! Отговори
do 34 преди 13 години
Abe ti sa bazikash za diunerite ama v Germania te ma spasiha da ne umra ot glad :)))))
33
2
 
13
 
! Отговори
Мирослав преди 13 години
Треперете хлебари, сутринта още като станах смазах от бой една *** в банята.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Syvsem seriozno se pritesniavam psihichnoto systoianie na horata komentirashti v tozi site...
31
4
 
9
 
! Отговори
Спокойно преди 13 години
Какво ви дреме от това , че няма достатъчно пшеница за хляб ? Ще ядем дюнери, те са на всеки километър пардон, на всеки ъгъл. Дюнерът ще спаси човечеството, не само нас. Ако не ми вярвате, наберете ЕГН-то на премиера и ще се успокоите. Да живее дюнерът. Да живее Б.Б. И Ваньо Танов.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Komentarite sa pak ot procheli/chuli i nishto ne razbrali i si interpretirat vsichko kakto si iskat ei typ narod ve
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия цървуляци на снимката кой ги пусна да газят с *** житото на България ,бе мама ви ***!
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво зърно?Демонстрация на власт пак.Щели да съдят хлебари,глупости!пак ще хванат някой дребен за пред народа и вижте ето този е!Взеха ни за ***.Както бутнаха на старците бунгалото и какво това ли са най- големите нарушители?Всичката им работа е шменти капели!
27
6
 
17
 
! Отговори
нервна преди 13 години
"Зърнена криза в страната няма има запаси от 1,5 млн. тона пшеницаКъде- в държавния резерв или в силозите на зърнопроизводителите,които са частни търговски субекти.Пазарна икономика,могат да си го продават на борсата, на когото си преценят. Как по точно Мирко ще ги задължи да продават на вътрешния пазар? Защо не деблокират държ.резерв,да дъмпингуват цените на суровината? Верваме ви! И един мармот завива шоколада в станиол.........
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо цената на хляба се увеличава?
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
stiga pisa tova navsiakade be
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Найденов на коя държава прави комплименти с висококачествената пшеница?
23
7
 
11
 
! Отговори
До пост № 19 преди 13 години
Ти пишеш: "..че гражданите на България искат да бъдат представлявани пред други държави от откровени престъпници?" Няма как японците да не се радват на Масларова, след като водача на българската делегация има много по интересно минало от нея. По тази логика, всеки престъпник би могъл да бъде член на делегацията. Защо не и Масларова, която те поздравява. Аз също.
22
8
 
12
 
! Отговори
Цербер преди 13 години
Кои търговец е луд да продава зърното в България, като може да го изнесе за по-голяма печалба. Министъра закъсня да попълни резерва непосредствено след прибиране на реколта 2010, а сега очаква прекупвачите да правят социалната политика на ГЕРБ.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
PISE MI SE ZA SERR GEI ISKARAITE MAIMUNCHO
20
2
 
13
 
! Отговори
до 19 преди 13 години
Как защо бе?Ти от Марс ли падаш?Виж и двойния аршин на присъдите.Лупи за няколко милиона колко получи и Мургина за милиард колко.Всички са в един кюп стрижат ни яко!
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отидете и на зеленчуковите пазари по-рано сутрин и ще видите как някоя леля или чичо ходят от сергия на сергия и казват кое на каква цена ще се продава. Някои /малка част/ не са прекупвачи, а производители и не могат да предлагат по-ниска цена, особено лятната продукция. Минах в началото на пазара, отидох да разгледам и другите сергии и като се върнах в началото, цената беше променена - естествено, нагоре. Е на това какво му се казва?