Борисов към Станишев: Защо сте утрепали дядо ми, моя дядо?

Премиерът не съжалява за ходатайството за Вучката
Обновена: 28 яну 2011 12:23 | 28 яну 2011 12:22,
647
Борисов към Станишев: Защо сте утрепали дядо ми, моя дядо?
Борисов пита Станишев. Снимка: БТА

Въпрос за кадровата политика на ГЕРБ разпали огнени страсти в пленарната зала.

Първоначално и опозиционният лидер Сергей Станишев заяви, че няма да пита за последните СРС-та, а и Бойко Борисов му обясни, че няма да отговаря на такъв въпрос.

Впоследствие обаче Станишев подхвърли: „Има хумористични предавания в телевизията и фейлетонисти във вестниците. Те ще се занимават с хумористичната страна. Проблемът са мотивите – не личните качества на съответния митничар, а фактът, че играе футбол с вас. Последните факти са опасни за държавата. Показват как се взимат решенията по отношение на кадровата политика”.

Още по темата
Борисов пък веднага прие питането за кадровата политика като такова именно за футболиста Вучков.

„Той е назначен много преди мен на работа. Аз не се обаждам да го назнача, а да питам защо са го сменили. Вие сте го назначили много преди мен. Надявам се след направените проверки цялата истина да излезе докрай.

Да, кадровата ни политика е такава, че да отговаря на изискванията, които хората са имали към нас”.

И обясни на предшественика си евентуалната причина за грешните кадрови решения в ГЕРБ:

„Не сме учили по школите в Москва, за да сме подготвили политици. Ние събрахме на базата на волята на народа хора, с които управляваме днес. И в статистическата грешка го има – естествено е да допуснем грешки. Но ние нито сме взривявали църкви, нито сме пращали хора по лагери”.

После разговорът им премина на личностна основа:

„Аз имам право да ви питам – вие защо сте утрепали дядо ми, моя дядо. Вие си признайте ваш'те грешки, аз мойте съм си ги признал”.

За да подчертае, че и Сергей Станишев е допускал кадрови грешки, Борисов го попита:

„Ето, госпожа Нинова е тука, защо я махнахте от зам.-министър. Такава прекрасна жена и сега такъв добър депутат. Мене ми беше мъчно за нея. Може би някой я употреби и злепостави”.

Корнелия Нинова поиска право на отговор, защото беше засегната лично от премиера.

„Ако доживях вие да ме хвалите, значи трябва да напускам политиката. Няма да позволя да намесвате моето име с това, което се случи сега. Разликата е огромна”, категорична беше депутатката.

Тя заяви „смело и отговорно”, че не е корумпирана и има документ от съда за това.

След шефа си самата Нинова подхвана Борисов с питане за доклада на бившия зам.-шеф на митниците Антоний Странджев.

В него бившият митничар предупреждава за чадър върху контрабандата. Корнелия Нинова внесе малко яснота за скандала Танов–Цветанов от началото на миналата година.

По думите й след доклада на Странджев Борисов е поискал доклад за митниците от вътрешния министър. Той беше определен от Ваньо Танов с няколко думи: „отврат, повръща ми се”.

Впоследствие е започнал контрола върху шефа на митниците и тормоза върху неговото семейство, разясни Нинова.

Борисов обаче не пожела да й отговори. Тръгна си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


647
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
594
1
 
0
 
! Отговори
която се прави на преди 13 години
Ключови думи: Бойко Борисов, "БКП, която се прави на БСП ,"Защо сте утрепали дядо ми, ние нито сме взривявали църкви, нито сме трепали хора по лагери", Мен ми беше мъчно за нея", :DDD
593
1
 
0
 
! Отговори
бкп-бсп голем смех преди 13 години
Допуснали сме кадрови грешки, но "нито сме взривявали църкви, нито сме трепали хора по лагери","Кадровата ни политика е такава, че да отговаря на изискванията, които хората са имали към нас", "Допуснали сме кадрови грешки, нямаме политическа академия АОНСУ, не сме учили по школите в Москва, за да се подготвяме за политици", "Естествено, допускаме и грешки, това е нормално. Но ние нито сме взривявали църкви, нито сме трепали хора по лагери", продължи премиерът и попита предшественика си: "Защо сте утрепали дядо ми, моя дядо? Борисов призова "БКП, която се прави на БСП да признае също грешките си, защото той вече бил отчел своите. "Вие си признайте ваште грешки, аз мойте съм си ги признал. Тези, които са сгрешили или не са били добри, сме ги отстранили. Да. След като кандидатурата ни за еврокомисар не беше одобрена, дадохме такъв, който стана еврокомисар на годината. Нормално е да сгрешиш. Толкова много хора сме назначили, толкова много хора са дошли в ГЕРБ, нормално е сред тях да има и подобни. Нима не помните вие как се караха вашите вицепремиери. Не помните. Ето, госпожа Нинова е тук, защо я махнаха от зам.-министър, вие да кажете защо. Нали такава прекрасна жена и сега толкова добър депутат. Никой тогава не ни каза и нас ни интересуваше това. Мен ми беше мъчно за нея",
592
1
 
4
 
! Отговори
един обекновен човек преди 13 години
Бате - защо питаш Станишев бре - освен врат мозък имаш ли .... Защо докато чшеше на сянка вратлето на бай Тошо- защо него не го попита тогава - ама сега е лесно .....сложи в ред далаверите на своите и може да направиш нещо - ама това не ти стиска - да не секне кранчето на такива като теб с дебели вратлета ...
591
1
 
4
 
! Отговори
Мариян преди 13 години
Вчерашният парламентарен контрол беше апотеоз на безсрамието и наглостта - как не го е срам този Станишев да се показва въобще! От всички политици, той най-малко има правото да си отваря устата! Добре, че поне хората не му вярват!
590
0
 
4
 
! Отговори
kalin преди 13 години
Дрън-дрън! Истината за Бойко, дядото му, приятелката му, Цветанов, Трайков и т.н. , за клановете на олигархията - съюзници и противници е ясна. В "Тайните на големите играчи" и "Проекта Б.Б" всичко е описано. Какво се правят на ощипани госпожици?
589
1
 
3
 
! Отговори
Star ot Banki преди 13 години
Tozi nash premier e bezochliv,ama strashno bezochlibv,Shte vi kaja i celo Bankja znae, dedo mu e bil kockar, golem pich,kakto se kazva..Zadirjal e edna jena na partizanin,Partizanina bil v gorata i doshel 9.9.44. Sleznal si choveka ot gorata i mu kazali, che dedoto na Boiko mu zadirjal nevestata ama nahalno.E,Reshili edna vecher da go natepat za tupotata mu,ama prekalili s tojagite,Jalko!!! A kvo vi kazva Borisov, ubit ot komunistite!?!?Smjaha v zalata ,celo Bankja znae za tva.Kvo se pravi na .
588
0
 
4
 
! Отговори
До Герберите преди 13 години
- Като ви гледам, едни скромни, едни хубави, обаче имате един проблем тъпички сте!
587
0
 
8
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
ДОРИ ДА Е ВЯРНО ТО ТОГАВА БОРИСОВ ИЗЛИЗА, ЧЕ Е ЛИЦЕМЕР.1990-ТА: НЕ ПОДПИСВА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ДЕПОЛИТИЗИРАНЕ И НАПУСКА МВР.ОХРАНЯВАЛ Е БАЙ ТОШО БЕЗ ПАРИ.ЕТО ВИ ГО НОВИЯ МОРАЛ.
586
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ало Герберастите, не се блъскайте да вдигате ръка!
585
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Бойко е страхотен, той е човек от народа, не се големее като другите префънцунени гейзери, които блеят благо, но крадът и със задните си части. Вместо СРС-та да миксират, червените да се стягат и да възродят партизанското движение, сега вече има кашкавал "Стара планина" - няма да стоят гладни.И да си седят там в гората, че хората им писна от тия префинени крадци, които ограбиха страната ни, както и турците не са ни грабили. То това тяхното си беше комунистическо робство.
584
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП-червеноармейците пак в атакано не знаят наесен какво Ватерло ги чака.На пусия се заложил президентас АБВ се цели в парламента.Костов с Мартинчо си гука,интриги плете на една кука.Касим Дал-Касим взеллидерството на Ахмед АгаДепесето налегна ги тъга,че Сокола се превърна в ***.Мадритския лъжец ще го гонят май,хубавото е, че лошото си има край. Вечер Янето търкалетата на Трактора целува,а през деня по медиите се пъчи и надува.ББ ги гледа и не може да им се начуди,абе тия май наистина са луди.
583
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки има право да пита, да защитава приятели, познати, съотборници и т.п. Но високият държавен пост задължава, от много неща трябва да се откаже човек и да внимава, внимава, внимава! Борисов трябва да е изключително предпазлив, защото всяка негова дума и действие ще се претегля и използва.
582
0
 
4
 
! Отговори
браво преди 13 години
пак сте я докарали до "ми вие що биете ***" то като няма какво друго смислено да се отговори, така се получава
581
0
 
5
 
! Отговори
Бойка преди 13 години
До 604Само дето Гео Милев не е имал нищо общо с атентата. Удушили са го с тел, без съд и присъда.
580
0
 
0
 
! Отговори
до генади преди 13 години
"до 599: А в ада ще гният ***, редом до Карл Маркс- масон, сатанист и ***. Не аз, а Карл Маркс е писал стихове във възхвала на Сатаната."Лъжците вечно щв висят окачени за езиците си на куки в Ада. И ти с тях. Подготви се!
579
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Физиономия на гладен хайдутин в селски хоремаг ...
578
0
 
4
 
! Отговори
Стар изборджия преди 13 години
Среща с избиратели. Кандидатът за депутат държи реч:- Ние, нашата партия, ще направим така, че всички да бъдат богати!Избирателите се вълнуват.- А какво ще стане с бедните?Кандидатът се изнервя от въпроса.- Какво, какво... Ще изпукате!
577
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Iskam be, Iskam da vidia koi ste e tozi smel4aga kopito ste izkliu4i Bobito ot BeKiPeto-BieSiPieto, be?
576
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Научете се най-после, че Гео Милев в убит 15 години преди да почне Втората световна война. Няма нищо общо с Вапцаров и ген. Заимов. Другарите на Гео Мильов, слуги на Коминтерна, са убили над 150 човека в църквата Света Неделя, вследствие на което истинските българи са ги изловили и пречукали като кучета. За сравнение, преди няколко дни в Русия ви утрепаха 35 човека и оревахте света.
575
4
 
5
 
! Отговори
генади преди 13 години
БСП- Гей до гея, мила моя майно льо, *** до чифутина...В цялата многовековна история на България не имало толкова отвратителна, толкова гнусна, толкова противна организация като БКП/БСП.Това е организираната сатанинска банда на дегенератите в България- ***, крадци, алкохолици, психопати, наркомани, ***, разнородни престъпници, обикновени *** и ***.България ще бъде свободна едва когато тази дяволска шайка бъде забранена/ поставена извън закона!