Борисов към Станишев: Защо сте утрепали дядо ми, моя дядо?

Премиерът не съжалява за ходатайството за Вучката
Обновена: 28 яну 2011 12:23 | 28 яну 2011 12:22,
647
Борисов към Станишев: Защо сте утрепали дядо ми, моя дядо?
Борисов пита Станишев. Снимка: БТА

Въпрос за кадровата политика на ГЕРБ разпали огнени страсти в пленарната зала.

Първоначално и опозиционният лидер Сергей Станишев заяви, че няма да пита за последните СРС-та, а и Бойко Борисов му обясни, че няма да отговаря на такъв въпрос.

Впоследствие обаче Станишев подхвърли: „Има хумористични предавания в телевизията и фейлетонисти във вестниците. Те ще се занимават с хумористичната страна. Проблемът са мотивите – не личните качества на съответния митничар, а фактът, че играе футбол с вас. Последните факти са опасни за държавата. Показват как се взимат решенията по отношение на кадровата политика”.

Още по темата
Борисов пък веднага прие питането за кадровата политика като такова именно за футболиста Вучков.

„Той е назначен много преди мен на работа. Аз не се обаждам да го назнача, а да питам защо са го сменили. Вие сте го назначили много преди мен. Надявам се след направените проверки цялата истина да излезе докрай.

Да, кадровата ни политика е такава, че да отговаря на изискванията, които хората са имали към нас”.

И обясни на предшественика си евентуалната причина за грешните кадрови решения в ГЕРБ:

„Не сме учили по школите в Москва, за да сме подготвили политици. Ние събрахме на базата на волята на народа хора, с които управляваме днес. И в статистическата грешка го има – естествено е да допуснем грешки. Но ние нито сме взривявали църкви, нито сме пращали хора по лагери”.

После разговорът им премина на личностна основа:

„Аз имам право да ви питам – вие защо сте утрепали дядо ми, моя дядо. Вие си признайте ваш'те грешки, аз мойте съм си ги признал”.

За да подчертае, че и Сергей Станишев е допускал кадрови грешки, Борисов го попита:

„Ето, госпожа Нинова е тука, защо я махнахте от зам.-министър. Такава прекрасна жена и сега такъв добър депутат. Мене ми беше мъчно за нея. Може би някой я употреби и злепостави”.

Корнелия Нинова поиска право на отговор, защото беше засегната лично от премиера.

„Ако доживях вие да ме хвалите, значи трябва да напускам политиката. Няма да позволя да намесвате моето име с това, което се случи сега. Разликата е огромна”, категорична беше депутатката.

Тя заяви „смело и отговорно”, че не е корумпирана и има документ от съда за това.

След шефа си самата Нинова подхвана Борисов с питане за доклада на бившия зам.-шеф на митниците Антоний Странджев.

В него бившият митничар предупреждава за чадър върху контрабандата. Корнелия Нинова внесе малко яснота за скандала Танов–Цветанов от началото на миналата година.

По думите й след доклада на Странджев Борисов е поискал доклад за митниците от вътрешния министър. Той беше определен от Ваньо Танов с няколко думи: „отврат, повръща ми се”.

Впоследствие е започнал контрола върху шефа на митниците и тормоза върху неговото семейство, разясни Нинова.

Борисов обаче не пожела да й отговори. Тръгна си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


647
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
534
0
 
1
 
! Отговори
istiski Komunisti преди 13 години
Stanishef, takyf pipon nema mesto sred nas , istiski Komunisti, bezkraino obi4astite Rodinata, Partiata i pametnika na Bylgaro syvetskata drujbaIzkliu4etety Borisov ot BKP! na sledvatsiat kongres
533
2
 
31
 
! Отговори
аман преди 13 години
Борисов е един слабоумен *** , той дядо му , баща му и дядо му са *** , става въпрос за прадядо му , ами ако са го убили *** защо три поколения са *** а !?
532
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДЯНКОВ НАГЛЕЦ ВЪН ВСИЧКИДнес 28.01.2011Независима експертиза, изработена от реномирана лаборатория в Париж, доказва, че разпространените разговори между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов по случая с пивоварната "Леденика" са автентични.Според сегашните пояснения на Борисов и Танов, подобни разговори е имало, но били водени след обаждане на президента Първанов до премиера, освен това към момента на разговорите пивоварната не е била с отнет лиценз, но митническото разузнаване не е знаело. От обясненията им излиза, че водените диалози имат за цел единствено да изчистят това недоразумение.На 20.01.2011Директорът на Агенция Митници" Ваньо Танов беше разпитван повече от три часа в Националната следствена служба. След края на разпита, Ваньо Танов отговори на въпроси на журналисти.Имал съм с премиера много разговори, но този е пълен фалшификат, каза той, по повод изнесения разговор с премиера Бойко Борисов. Никога не съм извършил действия, които да са в нарушение на законодателството, дори да са морално укорими, а не - престъпление", каза Ваньо Танов.ЛЕЛЕ МАЛЕ ТИЯ КАКВИ ГИ ВЪРТЯТ НЕ Е ИСТИНА ПОЗОР ПРЕД НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ И ПРЕД СВЕТА ВЪН - ОСТАВКА
531
1
 
19
 
! Отговори
Среща в цирка преди 13 години
- Борисов.-Бойко Борисов.-Биин.-Мистър Биин.
530
1
 
17
 
! Отговори
Серго преди 13 години
Аз дядо ти не го познавам, но кажи облажи ли се от контрабандата?
529
1
 
19
 
! Отговори
Бъдеш емигрант преди 13 години
556-другите медий-нямаше и да си мръднат пръста ако бяха получили записите-а те са автентични-след като във Франция са ги доказали за такива!!!Не ме карай да доказвам,че всички медий биха мълчали ако имаха флашките!!!
528
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ай сиктир с тия измислени срс-та. И как пък всички бяха получени от патката Патрашкова, все едно че няма други журналисти или медии в тая държава. Работата намирисва здраво.
527
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Край, реших, отказвам се от ГЕРБ!!!Няма да се срамувам цял живот я ...
526
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов: Когато излезе проверката, ще коментирам СРС-тата....hik rodos, hik salta !
525
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
CHERVENATA CHUMA OSHTE E V BULGARIA
524
1
 
13
 
! Отговори
Пегъзи ПросТанов преди 13 години
Попитали радио Ереван:Вярно ли е че в една малка държава по време на акт на един Премиер с една Шефка на фонд Земеделие , един Шеф на агенция Митници позвънил на презерватива на Премиера , същия се скъсал и объркал едни планове ?От радио Ереван отговорили:Рано е да се каже , чакаме едни СРС-та.
523
0
 
10
 
! Отговори
lewskar преди 13 години
Писна ми от СРС от селски драми в парламента ние вие а вие а ти а те ,вместо да хванат да мислят да променят закони ,като истински регулатор бизнес климата.Цени нагоре,безработица на горе,инфлация на горе,спад във всичко,липса на контрол всякакъв,те СРС-та,Ама ти тоя ли назначи.ПИСНА МИ ЕЙ ХОРА А НА ВАС НЕ ВИ ЛИ ПИСНА?????ВСички ли са мазохисти в тая държава?Поне ние да не затъпяваме около тези вечни компромати ами да си търсим нашето,КАКТО КАЗВА ЕДИН ЖУРНАЛИСТ"ТИЯ ТИКВИ В ПАРЛАМЕНТА"
522
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разговорът между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов, който стана известен като Мишо Бирата ми се обади е автентичен, цялостен и съдържанието му не е манипулирано. Това сочи независима експертиза направена от елитната френска лаборатория Липсадон, която работи с френското правосъдно министерство и експертизите й се използват от френския съд. Изследването на разговора между Танов и Борисов е направено по искане на в. Галерия и е отнело на експертите пет дни. От в. Галерия разказаха, че първоначално французите са били готови да направят анализа за около два дни, но когато са разбрали, че записът се отнася за българския премиер са поискали още три дни, за да бъдат максимално прецизни.Анализът категорично опровергава днешното изказване на Бойко Борисов, който заяви, че в разговора му с Ваньо Танов са били премахвани и монтирани отделни думи.От Галерия съобщиха, че експертизата се превежда и ще бъде предоставена на медиите в събота, когато преводът ще бъде готов. Целият анализ се съдържа в петнадесет страници и е далеч по ясен от анализа на Института по криминология на МВР, който беше направен веднага след изтичането на записите в публичното пространство и вместо да отговори на въпроса автентични ли са разговорите или не, замъгли още повече скандала около Борисов.След френската експертиза става ясно, че Борисов наистина е наредил на Ваньо Танов да спре акция срещу бирената фабрика на бизнесмена Михаил Михов с аргумента, че е обещал да не го закача и че президентът Георги Първанов наистина се е обаждал на Борисов, за да лобира за собственика на "Леденика".
521
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко Методиев Борисов ,Цветан Цветанов заедно с Богомил Бонев са едни от най- младите комунисти в България,станали членове на БКП още на 18 годишна възраст. През 1990 г. Борисов напуска пожарната защото отказва да се деполитизира с думите " За мен партията- майка която обичам е по важна от моята служба". А сега антикомунист.....Гнус ме е от подобни "хора" .За такива има само едно определение - ЛИЦЕМЕР, ЗАВЪРШЕН,НАГЪЛ,БЕЗСКРУПУЛЕН ЛИЦЕМЕР !
520
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А Бойко защо е подал собственоръчно молба, при това на крехката възраст от 18-години да членува в тази Партия ? Заради келепиреца може би. А сега, когато келепиреца свърши, се дистанцира !Такива хора се наричат с думите като лицемери, двуличници, ренегати, сметкаждии, интересчии или просто *** конюктюрни ***.
519
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Протестиращите в Египет щурмуват офисите на управляващата партия28.01.2011 16:49
518
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Удивително е , че има един многозначителен факт от житието-битието на тази персона, в който тя се оглежда цяла като характер и поведение, а общественото мнение дори не го забелязва. Този факт, според личната версия на ББ, е трагичната гибел на дядо му след 9.Х.1944 г. Старателно премълчаван от него до промяната и широко разгласяван след нея, той е определящ за собствения му портрет.Знайно е, че в годините на социализма той се е учил в школата на МВР в Симеоново, в нея той се е дипломирал, там е получил научна степен, сам е преподавал там, работил е и е просперирал в системата на МВР, в МВР е бил приет за член на БКП. Който има дори най-бледа представа за порядките през онова време, знае, че нищо от това и с никого не би могло да се случи , ако той не е бил , както се казваше, до девето коляно проучен, проверен и одобрен. Никой дори с най-малко петънце в личната си или в родовата си биография от гледище на прилаганите тогава норми не можеше не да проникне, а дори да се доближи до МВР и още по-малко в МВР да стане офицер и да бъде приет за член БКП. И не пожарникар, а даже и портиер не можеше да стане. Не можеше, защото МВР беше елитна институция, смятана за преторианска гвардия на властта, и затова на встъпването в нея се гледаше като на рядка привилегия. А Бойко Борисов не с някакъв далечен роднина с неизвестна съдба, а с дядо, което ще рече с човек от най-тесния му семеен кръг, погубен след 9 септември като антикомунист според внушенията, които той сега прави , успешно преодолява всички тези препятствия и работи и просперира в МВР и в МВР става член на БКП, пита се как? Има само два възможни отговора. Или гибелта на дядо си той е укрил по някакъв много ловък начин, или във вида, в който той сега я представя, тя изобщо не се е състояла. Трета възможност няма. А това и в двата случая означава само едно: налице е лъжа и то, дебела лъжа, от негова страна. Уникален случай: станал комунист, въпреки антикомунистическия си произход, сега пък антикомунист, въпреки комунистическото си минанало.
517
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно, Станишев ли е убил дядото на Бойко. Или визира просто партията - БКП/БСП. Защото и Бойко беше от тази партия и все още е (не си е върнал партийната книжка). Значи той е убил дядо си.
516
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега я ми кажете : Боко натискал ли се е за милиционерския пуц в Симеоново? Натискал се е. Бил ли е лицемерен ,когато е искал да стане милиционер, знаейки, че некъф митологичен негов дядо бил убит от ***? Не!? Значи сега е лицемерен. Бил ли е лицемерен, когато е подал МОЛБА !!! да стане член на БКП? НЕ!? Значи сега е лицемерен. И ренегат.
515
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
г-Н БОРИСОВ !!!! ОБЕДИНЕТЕ БЪЛГАРИЯ !!!!