Борисов към Станишев: Защо сте утрепали дядо ми, моя дядо?

Премиерът не съжалява за ходатайството за Вучката
Обновена: 28 яну 2011 12:23 | 28 яну 2011 12:22,
647
Борисов към Станишев: Защо сте утрепали дядо ми, моя дядо?
Борисов пита Станишев. Снимка: БТА

Въпрос за кадровата политика на ГЕРБ разпали огнени страсти в пленарната зала.

Първоначално и опозиционният лидер Сергей Станишев заяви, че няма да пита за последните СРС-та, а и Бойко Борисов му обясни, че няма да отговаря на такъв въпрос.

Впоследствие обаче Станишев подхвърли: „Има хумористични предавания в телевизията и фейлетонисти във вестниците. Те ще се занимават с хумористичната страна. Проблемът са мотивите – не личните качества на съответния митничар, а фактът, че играе футбол с вас. Последните факти са опасни за държавата. Показват как се взимат решенията по отношение на кадровата политика”.

Още по темата
Борисов пък веднага прие питането за кадровата политика като такова именно за футболиста Вучков.

„Той е назначен много преди мен на работа. Аз не се обаждам да го назнача, а да питам защо са го сменили. Вие сте го назначили много преди мен. Надявам се след направените проверки цялата истина да излезе докрай.

Да, кадровата ни политика е такава, че да отговаря на изискванията, които хората са имали към нас”.

И обясни на предшественика си евентуалната причина за грешните кадрови решения в ГЕРБ:

„Не сме учили по школите в Москва, за да сме подготвили политици. Ние събрахме на базата на волята на народа хора, с които управляваме днес. И в статистическата грешка го има – естествено е да допуснем грешки. Но ние нито сме взривявали църкви, нито сме пращали хора по лагери”.

После разговорът им премина на личностна основа:

„Аз имам право да ви питам – вие защо сте утрепали дядо ми, моя дядо. Вие си признайте ваш'те грешки, аз мойте съм си ги признал”.

За да подчертае, че и Сергей Станишев е допускал кадрови грешки, Борисов го попита:

„Ето, госпожа Нинова е тука, защо я махнахте от зам.-министър. Такава прекрасна жена и сега такъв добър депутат. Мене ми беше мъчно за нея. Може би някой я употреби и злепостави”.

Корнелия Нинова поиска право на отговор, защото беше засегната лично от премиера.

„Ако доживях вие да ме хвалите, значи трябва да напускам политиката. Няма да позволя да намесвате моето име с това, което се случи сега. Разликата е огромна”, категорична беше депутатката.

Тя заяви „смело и отговорно”, че не е корумпирана и има документ от съда за това.

След шефа си самата Нинова подхвана Борисов с питане за доклада на бившия зам.-шеф на митниците Антоний Странджев.

В него бившият митничар предупреждава за чадър върху контрабандата. Корнелия Нинова внесе малко яснота за скандала Танов–Цветанов от началото на миналата година.

По думите й след доклада на Странджев Борисов е поискал доклад за митниците от вътрешния министър. Той беше определен от Ваньо Танов с няколко думи: „отврат, повръща ми се”.

Впоследствие е започнал контрола върху шефа на митниците и тормоза върху неговото семейство, разясни Нинова.

Борисов обаче не пожела да й отговори. Тръгна си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


647
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
574
1
 
2
 
! Отговори
генади преди 13 години
до 599: А в ада ще гният ***, редом до Карл Маркс- масон, сатанист и ***. Не аз, а Карл Маркс е писал стихове във възхвала на Сатаната.
573
3
 
2
 
! Отговори
генади преди 13 години
до 599: Вапцаров е бил най-обикновен платен шпионин - получавал е пари/ заплата от НКВД.Вапцаров- просто едно комунистическо ***, също като тебе, 599.
572
3
 
0
 
! Отговори
YYY преди 13 години
Млад ГЕРБep Влезнах! Псуват Бойко и правителството! Къде да отида където не го псуват, защото навсякъде е така! Не искам Бойко да е мой премиер.ОСТАВКА СЕГА И НЕЗАБАВНО
571
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Ивке, тъпо червено к**ве, "дядото на тиквата" определено е бил по-стойностен човек от шпионините и терористите Заимов, Вапцаров и Милев..."Гнусен гейбер, да сравняваш Вапцаров, с някакъв коцкар, дето лапал свинско и гонел жените по селото, останали без защитата на мъжете си - войници на фронта!!!Такива като тебе гният в ада окачени за езиците си на куки!
570
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз имам право да ви питам вие защо сте утрепали дядо ми, моя дядо. Вие си признайте ваш'те грешки, аз мойте съм си ги признал.Грешки? Ха, имало е за какво да му видят сметката, особено като се съди по семката му!
569
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахахаха...толкова сте елементарни...Борисов е бил член на същата тая партия - Българска комунистическа партия. А Станишев не е бил партиен член. Това е факт. Обаче телетата мучат ли мучат...папайте, папайте, ГЕРБ ще ви пуснат малко плява в ясличката, да има какво да преживяте, докато се хванете после за зелена тревица...***.
568
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП работи срещу себе си, вече 1месец.Чесно казано народа им се смее на номерата. В същото време светът започна да гори. И народа знае, че само Бат Бойко може да ни поведе. Мобилизация на народният дъх ни трябва. Деца.
567
2
 
7
 
! Отговори
садо-мазо клуб преди 13 години
герб - садо-мазо клуб за бавноразвиващи се!
566
5
 
5
 
! Отговори
genadi преди 13 години
Ивке, тъпо червено к**ве, "дядото на тиквата" определено е бил по-стойностен човек от шпионините и терористите Заимов, Вапцаров и Милев...
565
1
 
2
 
! Отговори
Срам преди 13 години
До Гласът на Разума колко ти плащат да ги пишеш тези врели-некипели. Аман от предатели в България!
564
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първо трябва да анализираме записите - дали са СРС или нещо друго. За мен безспорно участват спецсредства. Виж репликите в разговорите на Ваньо Танев: Одеве ми звъняхте и аз, докато взема телефона, и след туй ви търсих няколко пъти и не можах да се свържа... Дянков: Да, и аз бях навън и заради т'ва. Какво става? ".На никой не му прави впечатление, че тукне става дума за gsm-и, а за стационарни телефони!Точно те се "вдигат", точно те не могат да се използват, когато човек е "навън". Ако gsm-ът ти е в джоба, ще се обадиш, а не когато се прибереш в кабинета си и видиш кой те е търсил. Наивно е да се мисли, че министър-председателят говори с подчинените си по градска линия или по обикновена мобилна връзка. Та нали така държавните тайни ще станат достояние на всички разведки по света, които подслушват комуникациите, на продажни служители от БТК и мобилните компании, на престъпни групировки, които също слухтят.В случая става дума за петолъчки - специалната правителствена високочестотна връзка. Тя е кодирана по специални кабели и защитена от подслушване. Пазят я точно тайните ни служби. И само те са в състояние да я подслушват. В този смисъл, ювелирите от спецслужбите, от бившето ДС, наистина се издъниха - записите им разкриха, че те са ги направили. От тази гледна точка разговорът с Менда Стоянова още го нямаме, освен като стенограма. Ето едно обяснение - тя не разполага с петолъчка. За мен е без значение какво ще се произнесе прокуратурата. Тя не може да извърши техническия анализ на разговорите - със съответната апаратура разполагат службите.Правителствените връзки са перфектни като чистота на звука. Затова мисля, че СРС-тата са обработени допълнително със звуков фон, за да маскират източника. Вероятно е да има и съкратени части от тях, като преходът се маскира точно с външни шумове. Но да се монтират дума по дума и изречение по изречение, както твърдят от "Атака" и намекват премиерът и вицето му, е груба манипулация и лесно ще лъсне. Колкото и да правят грешки "ювелирите", те не са толкова неграмотни. Мисля, че Цветанов и Бойко знаят тази истина. Затова искат записите да ги проверят в чужбина вместо у нас. Изводът е еднозначен -премиерът и вицето му нямат доверие в собствените си служби,които разполагат със съответната апаратура. Това също е огромен скандал. Изводът е еднозначен - щом властта у нас не може да опази тайната на разговорите си, тя не може да защити и сигурността на информацията от ЕС и НАТО.
563
5
 
13
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Станишев пък можеше да попита защо Гейб са отрепали Гео Милев, Никола Вапцаров, Генерал Заимов и т.н. едва ли дядото на тиквата е бил по-уникална личност от Гео милев?
562
3
 
5
 
! Отговори
Трепали са свестните преди 13 години
Претрепали са и вуйчото на майка ми,без да е имал политически прояви.Грехът му бил,че е доста заможен и с образование.Конкретната причина?На младини имал невинна закачка с девойка.После всеки си създал семейство.Тя нямала късмет- попаднала на бедняк и негодник,който обаче станал"народен партизанин".Оставил я в крайна бедност.Маминият вуйчо се смилил,помагал й да не умре от глад.За благодарност- разстрел през ноември 1944г.,а впоследствие -присъда от"Нар.съд".Дори на мен пречиха заради този вуйчо
561
4
 
1
 
! Отговори
Fock преди 13 години
Спрете се бе,спрете се.Не ви ли писна да лаете по червените електронни подобия на информационен сайт.Ако всички безграмажни кратуни бяхте толко активни и в живота си,нямаше да пишете с пръстчетата си тук.Бъдете силни и смели,това е съвет.Подсказка:Умните и кадърни хора които заработват прилична сума не пищят по стените на отчянието на глуповати електронни медийки.Мрънкалняци и неудачници.
560
12
 
3
 
! Отговори
Гласът на разума преди 13 години
Всъщност за какво говорим? За подслушване на висши държавни служители от двама *** - *** Дачков и хермафродита Патрашкова. А не се ли замисляте, че това не е тяхна инициатива, а на някой много по-силен и че целите на този по-силен може и да не са доброто и просперитета на България?
559
1
 
3
 
! Отговори
жо преди 13 години
мошенници цяла софия сте *** мизерия ни чака
558
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
NEE E STNAL SERGEI A E ZAPAZIL DOSTOINSTVO
557
1
 
2
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Всъщност, не са го утепали комунистите, а активисти от PETA, защото дядото е правел едно прасе за половин час на "кожички,ивички"...Хи!
556
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A VAS 20 G VI LAZAT I PAK NE MOZETE DA SE OSETITE
555
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ББ е станал член на БКП доста години преди Станишев. Та кой казвате е комунист, и кой-антикомунист?!