Бавим се с мерките за приемането ни в Шенген

Отворено общество с междинен доклад за напредъка на България
6 фев 2011 11:18,
222
Бавим се с мерките за приемането ни в Шенген
Снимка: Булфото

Към 31 януари има забавяне в осъществяването на мерките, заложени в Националния план за действие за присъединяване на България към Шенгенското пространство спрямо първоначално определените срокове.

Това се казва в междинния доклад на „Отворено общество" за напредъка на България към Шенген. От всички 159 мерки, 27 не са изпълнени в срок.

През последния месец са предприети мерки за наваксване на изоставането. При успешно осъществяване на тези мерки и предприемане на допълнителни действия за ускоряване на строителството по границите, рискът България да не изпълни всички условия за членство към 31 март 2011 година може да бъде преодолян.

Към 31 януари 2011 г. от всички 159 мерки и 117 са изпълнени, 15 мерки са с предстоящ за изпълнение, а 27 мерки не са изпълнени. От тях 12 мерки са по-скоро неизпълнени и 15 са по-скоро изпълнени.

В съвместна декларация относно присъединяването към Шенгенското пространство министрите на вътрешните работи на България и Румъния определиха март 2011 г. като тяхна обща стратегическа цел за пълноправно членство в Шенгенското пространство в резултат на изпълнение на всички условия.

Още по темата

България и Румъния са обект на проверки за готовността и оценки по Шенген по едно и също време от държавите-членки на Европейския съюз.

Вече са проведени мисии за оценка в областите на полицейското сътрудничество, защита за личните данни, визи, граници и Шенгенската информационна система.

Докладите от проверките в последните две области предстоят да бъдат разгледани през февруари 2011 г.

Пълния текст на доклада можете да видите тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
4
 
0
 
! Отговори
булга улс преди 13 години
Чакаи , да го преместя във другият крачол. А сега е по добре , Гледаи сега ще ти го обясня как го викат в наше село . НА ПОПА МУ ДРЕМЕ НА КИЛИМЯВКАТА ЧЕ НА КМЕТА КУЧЕТО НЕ ЩЕ ДА ГОНИ ЗАИЦИ. Това ми е на мен по темата ШЕНГЕН ,МАНГЕН . По точно казано ,дреме ми на ку.....а / цензура че може да има и деца на около/
207
2
 
4
 
! Отговори
kk преди 13 години
Е,как,бе?!Цвъ.Цвъ.нали днес каза,че БГ е готова технически за Шенген до 14 март?Защо не му вервате на човека!Той квот каже,го прави!За разлика от всички до сега,такъв "екземпляр" не бяхме имали!Повервайте му,до като не е излязла следващата флашка!
206
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма стена с турците.Троянски кон сте на *** в Европа.Раздавате паспорти.Ами, няма Шенген за вас.Поне в близко бъдеще.Изчакаите готовноста на *** от анадола.
205
4
 
3
 
! Отговори
mindo преди 13 години
Относно кадърността - Станишката ли е кадърен? Без един ден трудов стаж къде ги разви тези умения? Или историка? Че Божидар Димитров е в пъти по - кадърен от него. И двамата са агенти, но единия става, а другия си играе да записва за да принуди неопитен министър да каже че сина му няма мезонети в Париж... Еми смешно е! Човек трябва да има малко мярка за да изглежда правдоподобно. Подценявате интелекта на цял един НАРОД!!!
204
7
 
3
 
! Отговори
mindo преди 13 години
DO 213 - 215 Ае пич ти да не си 14 годишен? Аз помня зимата на 96г. Хляба стана 1/9 от заплатата на родителите ми! Цигарите - за една заплата 8 кутии! А и ги нямаше... Ами хлебните бунтове помниш ли? Или просто не знаеш щото комунистите наложиха цензура на пресата... Властта я ДАДОХА на Бойко щото усетиха че идва криза и сега по цял свят се опитват да свалят правителствата дето изнесоха кризата защото ситуацията се оправя. *** са ми разни платени драскачи и ми писва от ***!
203
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отворено общество" - на Сорос СЛУГИНАЖА.Тези по предателство надминават "Българския" Хелзински Комитет - защитниците на ***, хОМО и потурнаците.*** !!!
202
2
 
5
 
! Отговори
Бавим се преди 13 години
Дай ваар!!! И боя!!!!!!!!!!!!
201
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигурно и за това, че покровителства контрабандата, включитено и с приемането на лобистки закони от машинката му за гласуване, на Мутрата пак са му виновни Станишев и Първанов. Вече става смешен просто.
200
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това, което наблюдаваме в момента в Родината ни е дива милицонерщина, еднопартийна и еднолична диктатура, урежда не свои хора във властта и покровителстване на контрабандата за лична изгода. Няма да ни приемат в Шенген, докато тези практики не се променят.
199
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българинът никога не е бил по-беден, по-смачкан и по-ограбен, отколокто при настоящето правителство на мутро-милиционери, генно-модифицираната издънка на престъпнатата партия БКП/БСП. Целта на проекта ГЕРБ беше да се доограби БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. Жалко, че има толкова малко мислещи хора в България.
198
1
 
11
 
! Отговори
Ей преди 13 години
Кава заплата, каква работа бе "човек". Кой българин работи днес? Ти на далаверата работа ли викаш?
197
5
 
7
 
! Отговори
човек преди 13 години
Предварително се извинявам, но ще повторя коментар 210 още няколко пъти . Защото става все по-зле и по-зле. Цени, Данъци ,Здравеопазване ,Образование, Полиция, Съд, Прокуратура, СРС-та, и какво ли още не. А заплатите ? Може не всички да са зависими от тях,<<заплатите>> но болшинството от хората СА. И интересно....няма смелост да си ги искаме.....Значи,.....работата е лоша..... много лоша!!!!!!
196
3
 
3
 
! Отговори
човек преди 13 години
Е???.. И сега накъде??.. Като сме много отворени и се правим на големи разбирачи за проблемите в собствената ни страна защо само се джанкаме а не предлагаме нещо, което ще принуди институциите да си вършат работата?...Ако в този сайт не става, моля кажете в кой се коментира с разум и смислено. Сериозно питам........
195
1
 
8
 
! Отговори
9999 преди 13 години
Не ги защитавайте ами им потърсете отговорност!За резил сме в европа!С руските ли агенти ще отидем в шенген.
194
1
 
2
 
! Отговори
do 203 преди 13 години
Ами питайте ги всичките и дори гисадете.Нали това се опитвам да ви кажа че всичките имат общо минало:ти ще кажеш за ама аз ще кажа за теб!
193
6
 
3
 
! Отговори
Ей преди 13 години
"Отворено общектво" е лична собственост на Джордж Сорос. Милиардите на тоя проклет старец затриха много страни по света. Сега е ред на България. Явно правителството на ГЕРБ не му изнася.
192
1
 
11
 
! Отговори
зрънчо преди 13 години
Гърция иска да сложи бодлива тел по границата й с Турция, защото вече си имат почти два милиона нелегални: ***, араби и др. и все от тарикат нагоре! А ние си мислим, че с едно две капепета ще свършим цялата работа! И ние трябва да изградиме по протежение на цялата ни граница с Турция бодлива тел. В новините току-що казаха, че депотат от ангийския парламент е калал, че мултикулторализма в Англия се е провалил! Най-вероятно затова ни отлагат с шенген, защото не искат повече маймуни!!!
191
2
 
7
 
! Отговори
PARIS преди 13 години
Френския европейски депутат каза че няма шенген заради агентите,корупцията на всички нива и престъпността а не заради границите и той не лъже.Няма хората да си отворят централния компютър на агентите и са прави
190
2
 
6
 
! Отговори
кака преди 13 години
Чета и се чудя...Народа го е казал много преди да сме си родили-"Пази боже сляпо да прогледа" и още-"Дай на *** власт и му гледай сеира"Актуални са нали!Бих добавила-Боже,пази България от неуспели комунисти-комплексари и параноици.Но, продължавайки в този дух-Господ дава,но в кошара не вкарва-т.е.Такива сме си ги избрали-ДА СЕ ПОУЧИМ ОТ ГРЕШКИТЕ СИ.ДАНО
189
6
 
5
 
! Отговори
MAPA преди 13 години
В България управлението е еднопартийно,водещата партия е комунистическа а опозицията социалистическаСвалете комунизма !!!!