Етем се появи и рече: ДПС няма нужда от нов лидер!

"Който иска да си опита силите, да заповяда на тепиха"
Обновена: 17 фев 2011 15:08 | 17 фев 2011 12:07,
124
Етем се появи и рече: ДПС няма нужда от нов лидер!
Емел Етем. Снимка: Булфото

В ДПС няма дискусия за лидерството в партията. Въпросът не е дали има кой да замести Ахмед Доган, а необходима ли е такава промяна, коментира членът на ръководството на движението Емел Етем.

"Ако няма потребност от ново лице, нова визия и нова политика, защо трябва да бъде сменян лидерът, само защото някой имал мераци да застане на този пост", попита тя, след като повече от година Етем бе излязла от светлините на медийните прожектори.

"Убедена съм, че хората, които стоят зад каузата на ДПС и които са работили за ДПС, отново ще покажат своята мобилизация и няма да позволят каквото и да е разцепление на партията.

Още по темата

Много пъти наши партньори в политиката са се опитвали да разцепят ДПС и са намирали някой, на когото да пуснат в главата такава "муха". Но въпреки това дотук ДПС има само възходи на изборите. Така че който иска да си опита силите, да заповяда на тепиха.

В случая с Касим Дал целта явно е лидерският пост. В стремежа си да овладее партията той се представя за най-чист и най-честен и смята, че всички ще застанат зад него.

В България мераклиите са повече от можещите. И това е един от сериозните проблеми на политическия елит. В партията няма дискусия кой да бъде лидер на ДПС. Това е в главите на хора като Касим Дал, които се чувстват ощетени и се стремят към тези постове", каза тя в интервю за БТА.

Бившата вицепремиерка в правителството на тройната коалиция (БСП+НДСВ+ДПС) обяви, че в петък в дневния ред на ЦС няма специална точка за изслушване на Касим Дал, защото "това не е толкова важна тема".

Тя уточни, че ЦОБ на ДПС не е вземал и решение за неговото изключване и допълни, че на заседанието на Централния съвет могат да постъпят всякакви предложения, които ще бъдат разисквани.

В България мераклиите са повече от можещите
Централният съвет на партията обаче щял със сигурност да анализира състоянието на местните структури във връзка с предстоящите избори за кметове и общински съветници.

"Всяка партия, която има претенции, че е отговорна, трябва да се стреми към властта, за да се опита да направи живота на хората по-добър. Една от целите на ДПС ще бъде разширяване на влиянието в местната власт", обясни Етем.

Подготовката за президентския вот също ще е сред темите на Централния съвет.

"Все още е рано да се каже дали ще играем самостоятелно или ще подкрепим кандидат на друга политическа сила, но основните ни критерии са фигурата на президента да е надпартийна, да е човек с авторитет и да бъде обединител и да защитава националния интерес. Но е рано да се коментира по-конкретно", каза още Емел Етем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
8
 
! Отговори
Стефано преди 13 години
Що не си напишеш името анонимкаааа....напиши го иначе ще си останеш цял живот в миманса вааа сюрпюк! Виж в Турция българите кви длъжности заемат, имат ли си партия и т.н. и тогава дудни, панимаеш?
48
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Predi 1989 god edna prosta prislujnica ot turski proizhod nqma6e v administraciqta v darjavnite u4rejdeniq v BG genotsida be6e totalen i zatova az kazvam 4e DPS napravi v tova otno6enie mnogo za musulmanite .V momenta DPS e vtora sila po broy na kmetove i ob6tinski savetnici v BG
47
3
 
25
 
! Отговори
левскар преди 13 години
Абе нали и тая трябваше да е в затвора ,какви коментари дава тука а?В Сливен при айше и ферхундре да се научи как се целува коте
46
6
 
14
 
! Отговори
ДПС преди 13 години
ПОПРАВКА- НЯМА НУЖДА ОТ ДПС ???
45
3
 
22
 
! Отговори
селянин преди 13 години
ДПС е най-диктаторската партия в цяла България.Несменяем лидер=на диктатор.
44
1
 
8
 
! Отговори
Васо преди 13 години
"Всяка партия, която има претенции, че е отговорна, трябва да се стреми към властта, за да се опита да направи живота на хората по-добър. Една от целите на ДПС ще бъде разширяване на влиянието в местната власт."Една малка корекция, не живота на хората, а живота на електората си. При ДПС има такива опити, включително и по посока на образование. При българските партии, за съжаление всичко се върти около забогатяване на върхушката. Те и затова катастрофират.
43
3
 
13
 
! Отговори
РУСЕ преди 13 години
Тази *** е за доживотна присъда.Никой не и търси сметка за имотите край морето и за откраднатите пари.Преди "демокрацията" беше проста работничка в завод "Найден Киров" в Русе и правеше контакти и ключове.Сега се прави на голяма работа и раздава акъл.
42
0
 
16
 
! Отговори
69 преди 13 години
Скъпи съграждани,не сме виновни ние обикновенните турци за хала на родина ни.....Не ни обиждаите и не ни се сърдете....Просто ДПС единствена успя да назначи на работа турци...Когато се назначат в администрацията /дали е държавна или общинска/турци без помоща на ДПС,тогава няма да има нужда от такава партия..В края на краищата всички създаваме БВП,но ние по малко я консумираме...Принудени сме да се молим на върхушката на ДПС,за да бъдем на някоя по добра работа а не на тютюна..Помогнете ни и ВИЕ
41
3
 
12
 
! Отговори
ор преди 13 години
Шубето е голам страх, че ако "падне" Доган, то може да "отпътува" и Етем.
40
5
 
7
 
! Отговори
До 34 преди 13 години
Ами то се намери един ама вие го изкарахте луд.
39
2
 
13
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Българския съд и прокуратура вкарват престъпниците в затвора а не Бойко,и сега е както преди"Ние ги хващаме те ги пускат"а сега почнаха и да ги оправдават масово,къде е вината на Бойко.
38
2
 
17
 
! Отговори
Ishmael преди 13 години
Несменяем лидер = гибел за партията.
37
9
 
15
 
! Отговори
bla bla преди 13 години
*** В СТРАШНИ МЪКИ ГАД *** !!!! ДОБРЕ, ЧЕ СЕ РАЗКАРА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО. ГАДНА ТУРСКА ***.
36
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДПС - ислямистка секта издигаща в култ кражбата.
35
3
 
14
 
! Отговори
b og преди 13 години
какво моля направи дпс за хопата си??????????? ОТРАДНАХА ПАРИТЕ ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕ..НАПРАВИХА СИ САРАИ И КВИ ЛИ НЕ ПАЛАТИ ............А НАРОДА .................ПАК ГО КЛАти *** ***
34
2
 
17
 
! Отговори
Кабули преди 13 години
Емел Етем - Тошкова е съвременният вариант на Цола Драгойчева и Дража Вълчева, но пък е обратно ***, горката. Обратно *** е - повервайте ми!
33
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как не се намери един умен и способен БЪЛГАРИН да разтури тая етническа(и заради това - противоконституционна) партия ДПС! Какво място имат *** в парламента, да ни дават тон в живота?!? Това България ли е или турска провинция?
32
2
 
13
 
! Отговори
:) преди 13 години
А Бойко щеше да я вкарва в затвора :) Ехххх, доверчив народ сме българите :)
31
3
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
e,da ama, Etem i Dogan ne sa samo DPS.tvardo sme zad Kasim Dal,pone e cist ot vsyakade!
30
6
 
16
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
ГЕРБЕРИ, тая изедничка нямаше ли да я вкарвате в пандиза? Или това е поредното ГАРАНТИРАНО и НЕСВЪРШЕНО нещо от ГЕРБ!