Сговор отлага изслушването за имотите на Цветанов?

Атака заподозря пакт между левицата, десницата и ДПС
Обновена: 24 фев 2011 12:03 | 24 фев 2011 12:00,
411
Сговор отлага изслушването за имотите на Цветанов?
Снимка: БТА

Любопитен сговор между сини, червени и ДПС заподозря депутатът от „Атака” и председател на комисията за борба с корупцията Валентин Николов.

Според него Димо Гяуров, Бойко Великов и Камен Костадинов нарочно бойкотират днешното заседание, на което трябва да бъде изслушан председателя на НАП Красимир Стефанов.

Самият Стефанов посочи, че днес ще представи доклада си (плод на 4-месечен упорит труд на агенцията) за имотното състояние на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Още по темата

Димо Гяуров от „Синята коалиция” обаче пратил писмо на председателя на комисията Николов, в което моли за отлагане на заседанието, защото имал важна командировка. За същото настояли и Великов и Костадинов.

Депутатите искали, преди да изслушат Красимир Стефанов, да се запознаят с неговия доклад. А такъв още не е постъпил в Народното събрание.

„Не мога да разбера защо се правят опити да бъде провалено заседанието на комисията”, възмути се пред журналистите в парламента Валентин Николов.

Все пак той увери, че дори да няма кворум, срещата с Красимир Стефанов ще се проведе. Нещо повече – щяла да бъде публична.

„Екипът на НАП, който е около 10 души, ще даде възможност на журналистите да зададат своите въпроси”, допълни националистът.

Николов изрази учудване защо точно народните представители, които най-силно настоявали за по-бързо приключване на проверката на имотите на Цветан Цветанов, днес се отказват от заседанието.

„Не знам колко страници е докладът, но ако днес отложим заседанието, ще имаме възможност да се запознаем с резултатите след 10 дни”, аргументира своята прибързаност шефът на комисията по корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
0
 
1
 
! Отговори
Генади преди 13 години
поредния компромат излезе кьорфишектююю язък !!!Патрашката да вади следващата флашка, белким от нея излезе птиченцето
402
0
 
1
 
! Отговори
Бойкова РБ преди 13 години
100% "ТЕМЕРУТ"
401
0
 
2
 
! Отговори
СЛОНА преди 13 години
В Япония,ако хванат вътрешния министър в някакво нарушение - той веднага си прави СЕПУКО...В България ако хванат дори и в голяма злоупотреба вътрешния министър - той ще си направи СЕКУРО и ще се изсмее на стадото!
400
3
 
0
 
! Отговори
clearly преди 13 години
Междувременно самият Цветанов призова от Брюксел всички, започнали политическата си кариера в прехода, да преминат имуществена проверка, през каквато премина той. "Колкото до доходите на семейството на моята съпруга, към 1996 г. тъстът ми има 41 години трудов стаж, тъщата ми има 35 г. стаж. Нямам никакви зависимости, искам да правя политика в полза на хората, да чувстват промяната,", коментира той, цитиран от БТА.
399
0
 
3
 
! Отговори
clearly преди 13 години
На въпрос на Сашо Диков, какво означава терминът частна командировка, който е използван за повечето от пътуванията на Цветанов, Стефанов отговори, че не знае какво означава, защото това било термин на Гранична полиция.Може би Диков трябваше да попита Цецко какво е частна командировка и държавна,тъй като в доклада са упоменати такива.Няма такова понятие -частна командировка, както няма и публична /държавна/командировка. Щом си командирован, това означава, че работодател или клиент срещу заплащане ти е наредил да отидеш някъде и да свършиш нешо от негово име и ЗА НЕГОВА СМЕТКА.Понеже Цецко в не е много учен, сигурно смята, че командировка е само, когато държавна служба те праща някъде. А ако пътува по партийни дела - то това е частна командировка. Нищо подобно, това си е командироване и като се отчиташ пред Сметната палата , трябва да посочваш и тези пътувания.
398
0
 
4
 
! Отговори
МУТРА преди 13 години
Абе изтърсак на ченге..:)) Докога си мислите , че ще лъжете хората, гражданите , че сте нещо различно от БКП-БСП ?? Ченге-до ченге, мутра до мутра, рабфак до рабфак ..Били десноцентристка партия !!?? Европейски ценности защитавали !!?? КОИ ?? На тошо ли?? На бащите ви ли ценностите ??..
397
1
 
4
 
! Отговори
clearly преди 13 години
Днес Стефанов заяви, че заради разминаването между приходите и разходите, на тъста и тъщата на министъра, НАП ще започне ревизия и ще предаде доказателствата на прокуратуата, но отказа да каже дали предоставената от Галерия информация е вярна.Пред журналистите Красимир Стефанов съобщи, че не може да обяви какви са несъответствията в доходите на родителите на съпругата на Цветанов, защото те не са дали разрешение за това. На вчерашната си пресконференция, от Галерия заявиха, че през родителите на жена си, вътрешният министър фактически е препирал пари и сравниха случая с този на покойната майка на бившия шеф на Топлофикация Валентин Димитров, която се оказа основен негов дарител и източник на забогатяване.Според информацията на "Галерия" приходите и разходите на тъщата и тъста на вътрешния министър за времето от 2004 до 2009 г. се разминават с около 150 хил. лв., като двамата пенсионери са превеждали на семейство Цветанови от 2 000 до 10 000 лева месечно през 14 банкови сметки, повечето от които в притежаваната по това време от бившата приятелка на премиера Борисов СИБанк. От изданието съобщиха, че служители на НАП са им донесли документите, защото са се опасявали, че информацията ще бъде укрита.
396
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 396, тези въпроси които си задал са много важни и затова надали можеш да получиш отговор от тези управляващи. Този въпрос трябва да си зададем всички на следващите избори
395
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой знае колко милиона са му открили - но няма да ги обявят...Вън на цвъцко от министерския пост!
394
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 398, надали има някой който баща му и майка му да са пенсионери и да разбира какво е станало, но гласувай пак за тях, можеш да си ги носиш и у вас, белким и ваште прихванат некой лев
393
0
 
5
 
! Отговори
СЛОНА преди 13 години
Цветанов ТОТАЛНО се ПРОВАЛИ! Време е да си подава оставката,ако има поне малко доблест!В нормална държава - до сега този крадец да сме го забравили .При провал - веданага се подава оставка...
392
0
 
3
 
! Отговори
gerb преди 13 години
kak sam glasuval za vas,mafioti ste mamavi da ebammm,bastami maikami sa pensioneri ot 12godini no pensiite im ne stigat da si kupuvat vseki den hlqb
391
3
 
4
 
! Отговори
Отвратен преди 13 години
Какво ни занимавате с 2 апартамента ?100 милиарда има открадени от държават за последните 25 години.............Сега крадецът вика -Дръжте крадеца .......отврат. Я да проверят всички бивши управници за имотите им. Публична тайна че е дин *** митничар има имоти за стотици хиляди.........и какво от това ?!
390
0
 
3
 
! Отговори
clearly преди 13 години
Не отговорено от Стефанов на народа.Шефът на данъчните не успя да отговори и на другия важен въпрос, свързан с бързото забогатяване на вътрешния министър, а именно от кои фирми, той е получил хонорарите за консултантска дейност, които са една съществена част от приходите му. Стефанов обясни, че ведомството му е подало искане до Комисията за защита на конкуренцията, да обяви имената на бившите работодатели на Цветанов, но от там са отговорили, че това може да стане само ако фирмите са съгласни. От фирмите пък категорично са забранили имената им да бъдат разгласявани.По време на изслушването шефът на НАП за пореден път повтори, че приходите на семейство Цветанови надвишават разходите им и те са се сдобили с имуществото си по законен път. Тази теза Стефанов обяви още преди четири месеца, когато избухна скандалът с бързото забогатяване на вътрешния министър. Днес шефът на НАП обяви, че проверката на семейство Цветанови показва, че за шест години те имат приходи от над 589 000 лева, а разходите им са 459 000 лева. През този период Цветанови са закупили през 2008 г. двата апартамента в елитния столичен кв. Изток, чиято цена според проверката на НАП е била около 500 евро на кв. м. По същото време обаче, цената на имотите в този район на София е била около 2000 евро на кв. м.
389
1
 
5
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 13 години
ОСТАВКА НА ЦЕЦО - КРАДЕЦО! ТОЧКА!
388
1
 
4
 
! Отговори
Стар комуняга преди 13 години
И ко стана, другари - Цецо си е чист....... научиха се от нас как да лъжат м'*** му стара
387
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И кво-всичко е по план-комисията я няма,и от сдс.., за да се разбере истината-а тя е че доходите са истина--планът работии понеже знаем какъв е резултата да продължим сега със пенсионерите,дето имата мноооого сметки-------и така скандали и слухове до безкрайаиде стига вече
386
1
 
7
 
! Отговори
clearly преди 13 години
До 387 Цецко и семейството му са били на фотосинтеза явно.Топката е прехвърлена в къщичката на тъста и тъщата.Сега ще трябва да доказват доходи пред НАП. Единият вариант е да обявят, че техните майка и баща са ми завещали пари, жълтици и прочие. Другият вариант е да обявят, че в семейната вила в Шума при ремонта на къщата са открили гърне със скъпоценности от времето на Вълчан войвода. Дали пък няма да изкарат от някъде фиш от тотото?
385
0
 
2
 
! Отговори
Тъст преди 13 години
Тия 200 000 ги намерих под един светофар, просто се обадих тук-там и казах че зетя е болен.Милостиви хора има по нашите земи, аз не ги познавам но те ми верват.
384
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гербер премазан от ТРАКТОР, егати цирка ...пфу.