Николай Младенов не знае колко са българите в Либия

Прибираме още стотина българи с турския кораб
Обновена: 25 фев 2011 13:02 | 25 фев 2011 13:02,
69
Николай Младенов не знае колко са българите в Либия
Лошите метеорологични условия в Либия бавят кораба. Снимка: БТА

След хаоса и престараването (по думите на самия премиер Бойко Борисов) с двата самолета, които изпратихме да приберат сънародниците ни от Либия, решихме да се доверим и на съседните държави.

По-късно днес от Бенгази тръгва турският кораб Искендерун, на чийто борд са се качили около 100 българи.

В кулоарите на парламента външният министър Николай Младенов уточни, че плавателният съд ще акостира на пристанището в Мармарис след 30 часа път.

Отлагането на отплаването се наложило заради лошите метеорологични условия в Либия.

Други 10 сънародници са били евакуирани с полет на румънските авиолинии от Триполи, каза още Младенов. Той допълни, че има още няколко българи, които бягат от Либия по суша, за да стигнат в доскоро размирния Египет.

Още по темата

В момента във външното ни министерство обмисляли дали да пратят нов хуманитарен полет за Джамахирията. „На този етап не е взето такова решение”, уточни Николай Младенов.

Външният министър беше попитан два пъти колко българи остават в размирна Либия. И при двата отговора той заяви колко са се регистрирали – 500 души.

Младенов обаче не даде отговор за реално пребиваващите на територията на Джамахирията сънародници. Дипломатът подчерта факта, че не малка част от тях не желаят да се приберат у нас заради задължения на либийски фирми към тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Това момче става за всичко - и за военен министър, и за външен. А защо не и за министър на транспорта, културата, околната среда. Става и за министър без портфейл.Най-добре е да го направят Главен тълковател на Талмуда.
68
0
 
1
 
! Отговори
94 преди 13 години
Това момче никога не е в час
67
0
 
0
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
"В момента в Министерството обсъждат дали да пратят нов хуманитарен полет.На този етап не е взето такова решение"!Че защо да харчат "излишни пари",не е ли по-изгодно да ползват безплатно чужди услуги!Да не се налага на никой българин да изпадне в подобно положение и да чака помощ от бг.правителство,ПАЗИ БОЖЕ !
66
0
 
0
 
! Отговори
mladenov e sram преди 13 години
Николай Младенов не знае колко са българите в Либияno mnogo dobre znae 4e ministyryt na vynsnite raboti e agent na DSina4e ot kyde ste znae kolko ot nogovite DS drugari sa na rabota v posolstvata.areee beee eiii ouuu, nali stese da gi mahas. *** si Mladeno , goliam katil i tapunger. niam vynsen ministyr po sveta koito da se dyrji kato pubertalno sukal4e i da se 4udi pravo li da 4iska ili kleknalo
65
0
 
1
 
! Отговори
личо преди 13 години
Че то и посолството ни там не знае. Какво ги интересува управниците за българите в чужбина. При нито едно правителство такъв интерес не е имало.
64
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Откъде може да знае колко са реално пребиваващите? Това да не е НРБ, когато ни брояха като овци и на влизане и на излизане.
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо не става от него.
62
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е работа на министъра, да брой българите в нито една държава. Аман от ПРОСТАЦИ !!!
61
0
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 13 години
хехехе, има задача да намали българите по света до санитарен минимум, пък не знае дори колко са - Младенов чичо ти Сорос ще ти дърпа ушетата!
60
0
 
5
 
! Отговори
ААА преди 13 години
Николай Младенов не знае колко са българите във България, камо ли за ЛибияИма по някои българин, но мнозинството са *** с българско съзнание, каза Маладенив
59
1
 
11
 
! Отговори
ЙОЦО преди 13 години
ТОЙ ИЗОБЩО ЗНАЕ ЛИ ЗАЩО ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА.
58
1
 
8
 
! Отговори
+++ преди 13 години
Николай Младенов не знае колко са българите в Либия......... а поне знае ли колко са кибиците във либийското посолство и какви са им заплатите , и за *** за зеле не става от тях
57
4
 
4
 
! Отговори
нереза преди 13 години
Николинке Младенова,стани моя съпруга и ще те защитавам от лошия народ!
56
0
 
10
 
! Отговори
... преди 13 години
А относно посолствата..4000% сигурно е, че не си вършат работата..Сетете се кой става посланик който е сгафил нещо...и го пращат там да си взима заплатка...Положението е по зле от МИСИЯ ЛОНДОН
55
0
 
10
 
! Отговори
... преди 13 години
И тоя е кадърен...Той по едно време беше забравил на какво е министър...
54
1
 
5
 
! Отговори
кака преди 13 години
до 49Не работя външен министър, не знам.Ако знаех,щях да съм външен министър
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"До 48: Ми като не са се регистрирали в посолството/консулството ***, откъде ще знае? Ти що не знаеш?*** народ, само знае да плюе... "твърде елементарно, аз не знам, щото не съм министър - но това че той не знае е сериозен проблем
52
0
 
8
 
! Отговори
до 49 преди 13 години
там е основния проблем, че всеки седи и чака някой друг да направи нещо... а инфо може да се събира под път и над път, стига да иска човек да го събира, да знае как и да му пука
51
0
 
12
 
! Отговори
1 balgarin v EU преди 13 години
Г-н Инкогнито, Ние народът не сме прости, а имаме "неопитни" управници. Аз живея в чужбина от 10тина години и вече няколко пъти се опивам да се регистрирам в посолството. От там все ми отговарят да не ги търся т.к. нямам проблеми, но и ако имам проблеми, пак да не се обръщам към тях. Е кажи сега кой е тулупа? Аз или управниците?
50
0
 
8
 
! Отговори
уф преди 13 години
че не знае, то ясно, ама и не му пука... елементарно е да се получи такава информация, стига някой да е имал желание да я получи... има граници, айде либийската сега е разграден двор, но нашата се води читава уж...само че някой трябва първо да се сети, и после да нареди на накого да направи такава справка, и тоя, дето трябва да я прави, да се позарови в куп документи, верно че би отнело доста време и не е особено приятно...(ако компютризацията беше такава, каквато твърдят че е ...)