Трайков избяга от отговорност!

Красимир Първанов призна за неприязън между него и министъра
Обновена: 7 апр 2011 12:14 | 7 апр 2011 10:25,
203
Трайков избяга от отговорност!
Красимир Първанов отхвърли отново обвиненията. Снимка: НЕК

Шефът на НЕК Красимир Първанов призна, че между него и министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е съществувала неприязън.

Той обаче не пожела на уточни каква е причината за това чувство между двамата. "Предполагам той смята, че това, което аз върша в НЕК, не е в интерес на компанията и на страната", заяви Първанов пред bTV и отказа повече подробности.

„Ние не сме се събрали там, за да се обичаме, а да вършим работа. Затова тези неща не са най-важните. Важното е да работим за каузата. Той ми е министър и аз съм длъжен да се съобразявам със заповедите му”, допълни той.

Красимир Първанов повтори тезата си от вчера, че документите, които е подписал, не обвързват по никакъв начин България, а само отлагат с два месеца взимането на решение дали да се строи централата. Той повтори, че при отказ от проекта "Атомстройекспорт" ще предяви към НЕК иск за 600 млн. евро. 

"С този срок постигнахме още един голям успех, дадохме си време да преразгледаме целия проект от начало до край в част безопасност", смята още Красимир Първанов.

„Мисля, че в този случай министърът не поиска да поеме отговорност. Отговорността трябваше да я поема аз и да сложа подписа си, защото оставаха броени минути, в което ние трябваше да вземем решение. Времето напредваше, колегите от Русия трябваше да си тръгнат, а никой не отговори на имейлите ми, с които питах Трайков и Дянков дали да подпишем. От Трайков отговор не дойде, но Дянков отговори да подпишем текста, който е съгласуван с него”, разказа шефът на НЕК, който в рамките на 24 часа беше уволнен от Трайков и след това „помилван“ от премиера Борисов.

Министър-председателят обаче отправи последно предупреждение към министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заради скандала около АЕЦ „Белене”.

Още по темата

Първанов отхвърли всички обвинения към себе си. Обявиха ме за национален предател, боклук, както ме нарече дипломат номер 1 (министър Николай Младенов), защото явно такова е нивото на нашите политици, коментира той.

"Няма да искам извинение нито от министър Николай Младенов, нито от Трайков,  допълни Красимир Първанов, като призна, че е разбрал за уволнението си от медиите.

От изявлението на шефа на НЕК стана ясно и че България все още няма никакви калкулации каква окончателна цена да поиска от „Атомстройекспорт" за АЕЦ „Белене". Тепърва – до една-две седмици, ще се сключи договор с британската банка HSBC, която ще трябва да калкулира цената до 1 юни, за да я представим на руската страна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Свобода на народите в северен Кавказ. Русия не трябва да има излаз на Черно море и да се меси във вътрешните работи на страните в Черноморския регион.
152
4
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Какво тук значи някаква си личност, когато за ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ на България строителството на АЕЦ Белене е НАЙ-МАЛКИЯ, НИ, а проблама енергийна сигурност, не е нито труден нито сложен за решаване... Необходимо е просто днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар и разделяне участниците в играта на:- Производители;- Преносители; - Търговци на енергия!Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата и ще ги застави да предотвратят кражбите и ще доведе до истинска конкуренция.1. Печалбата на производителите трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.2. ЕРП-тата, остават само Преносители и разпределители, но се въвежда постоянен контрол на инвестициите "загубите".3. Търговците на енергия, да са единствените купувачи от Производителите и продавачи на потребителите, но да могат да продават до 50%, в най-много три (от общо седемте) социално-икономически Области (ЗЗК) и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).4. Пазара решава проблемите, като не се допуска Диверсификация по дейностите - Производство, Пренос, Продажби (чрез ЗЗК).5. Зелената енергия не е само свръхскъпата от "Възобновяеми" източници..., а и всяка друга "Невъглеродна"... Ядрената също е "Зелена", при това е неприлично евтина себестойността на козлодуйския ток е само 1.168 ст, а на 1 до 4-ти реактори беше 0.2 ст. ОТГОВАРЯТ ЛИ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НОРМИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПУСКАМЕ ГИ!!!6. България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а Енергийните господари на Европа!7. За да се случи всичко това, обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не чуждопоклонничество...и алчност...! Всичко друго е от Лукавава и от Златния телецНали така Иванчо, нали така Мартинчо, гиди кюмурджийски мушморочета такива!
151
3
 
36
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Борисов е най-необразованият, най- нискокултурният,най-елементарният управник,който България е имала от времето на Ивайло свинаря насам...
150
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз ще пусна бюленитата си срещу Борисов и Герб за да покажа, че не обичам да ме лъжат, мамят и тъпчат и да си мълча.Процента който гласува за Борисов и Герб ще покаже частта от народа която явно е родена за да я водят за носа.
149
4
 
23
 
! Отговори
НЕМА ВТОРИ ТАКЪВ преди 13 години
БОЙКО Е РОДЕН ПРЕЗ 1959Г В СЕЛО БАНКЯ КОЕТО ОТ 1969Г Е ОБЯВЕНО ЗА ГРАД. ИЗБРАХМЕ СИ ДА НИ УПРАВЛЯВА РОДЕН СЕЛЯНИН.
148
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
abe cqlata rabota e takava,toq da podpi6e a ako nq6to stane toi da opere pe6kira,i gospodata ministri da sa s (4isti) race,ne moga da razbera 6to za darjava sme otgovornosta da se prexvarlq na drugi
147
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 147и този човек да му шушне на уше "тиква си"
146
0
 
7
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Тоя на снимката - баси ***!
145
10
 
13
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Но простото си е просто !ББ не му трябваше много за да подпише смъртната присъда на ГЕРБ!Защото той точно това направи!Селска работа!Впрочем днес в Европарламента вероятно ще се гласува Резолюция налагаща мораториум на строежа на АЕЦ и поетапно закриване на действащите!Така че ЕС ще ни спаси и тъпите, руски, изедници просто ще духат супата!!!Да живее ЕС!Да живее Трайчо Трайков!Трайчо Трайков - президент!ББ да си оди в Банкя!
144
1
 
23
 
! Отговори
Бойко също постъпи преди 13 години
За съжаление ББ също постъпи като ***. Господин министър председател имате министър, който води преговорите. Въпросният Първанов трябва да се съобразява с това което са решили с неговия министър (Трайчо) -- Дянков в случая е никой.Трябва да си уважавате министрите и да се държите коректно, а не да говорите глупости пред журналистите за жълти картони.Ако сте толкова темпераментен земете си един човек, като почнете да говорите глупости да Ви спира.
143
4
 
8
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Всички енергетици на високи постове в Бг са завършили в Москва и въобще в бившия СССР/даже не в Русия/, начело с Р.Овч.!!Този К.ПърВ. не прави изключение!И като така е част от руското енергиино , антибългарско лоби в бг!Така че в момента всички /да не кажа целия народ/ сме свидетели на самоотвержената борба на един истински принципен и патриотично настроен човек, НЕКОРУМПИРАН, за интересите НИ - Товая естествено е Трайчо Трайков!Тази ситуация е лакмуса, който показа колко струва Б.Борисов
142
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ни стигат нашите изедници дето ни грабят ежедневно, а сега ще ни свалят още една кожа и от руската енергийна мафия. Прочухме се че сме народ дето си трае и безропотно си плаща та затова от степите на азия дойдоха да ния яхат наследниците на златната орда.
141
0
 
5
 
! Отговори
до 121 преди 13 години
Не македонски, а български!!! Македония е местност, географско понятие...Време е истините да се казват в прав текст. Нека са си държава и да се чувстват каквито искат, но това не пречи да казваме нещата с точните им имена.
140
3
 
6
 
! Отговори
Наистина Боклук преди 13 години
Един път като му са казали да не подписва за чии .... взима самостоятелни решения.Ако са те натиснали отгоре или мафията, ако ще и да е на правителствено ниво, да каже така стана. Намира Дянков в САЩ да говори, а Трайчо не може да го намери в България и му пише електронни пощи -- пълен *** и *** наистинаЯстно е, че тази личност е нечистоплътна и за затвора.
139
0
 
8
 
! Отговори
7 АПРИЛ преди 13 години
АЛО, *** ДНЕС Е СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗДРАВНИТЕ РАБОТНИЦИ.НА ВСИЧКИ ЛЕКАРИ, МЕД.СЕСТРИ, САНИТАРИ -ЧЕСТИТО И ДАНО ОСТАНЕТЕ ДА РАБОТИТЕ В БЪЛГАРИЯ.
138
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да живее независима Чечения!
137
0
 
6
 
! Отговори
До 135 преди 13 години
Тотю, ти отново си пил две ракии. Защо пишеш глупости по форумите.
136
4
 
13
 
! Отговори
Боклук ! преди 13 години
Ако Красимир Първанов не потърси съдебна отговорност от Николай Младенов, който го нарече публично ***, значи Красимир е наистина ***. *** и ренегат е Николай Младенов ! Красимире, не се замотавай. Той те обиди в качеството ти на длъжностно лице. Пиши тъжбата да прокуратурата и после иск в съда. Съди го за 50 000 лв. Ще ти присъдят 10 000 лв. Ако имаш проблем в едно такова дело адвокатите ще ти помагат безплатно. Те имат мерак на г-ца Младенов.
135
0
 
1
 
! Отговори
муню преди 13 години
до 123:не се изказваи неподготвен щте те замоля.ставаш смешен
134
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В бюрата по труда има само нископлатена работа дето никой не иска да я работи.