Трайков избяга от отговорност!

Красимир Първанов призна за неприязън между него и министъра
Обновена: 7 апр 2011 12:14 | 7 апр 2011 10:25,
203
Трайков избяга от отговорност!
Красимир Първанов отхвърли отново обвиненията. Снимка: НЕК

Шефът на НЕК Красимир Първанов призна, че между него и министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е съществувала неприязън.

Той обаче не пожела на уточни каква е причината за това чувство между двамата. "Предполагам той смята, че това, което аз върша в НЕК, не е в интерес на компанията и на страната", заяви Първанов пред bTV и отказа повече подробности.

„Ние не сме се събрали там, за да се обичаме, а да вършим работа. Затова тези неща не са най-важните. Важното е да работим за каузата. Той ми е министър и аз съм длъжен да се съобразявам със заповедите му”, допълни той.

Красимир Първанов повтори тезата си от вчера, че документите, които е подписал, не обвързват по никакъв начин България, а само отлагат с два месеца взимането на решение дали да се строи централата. Той повтори, че при отказ от проекта "Атомстройекспорт" ще предяви към НЕК иск за 600 млн. евро. 

"С този срок постигнахме още един голям успех, дадохме си време да преразгледаме целия проект от начало до край в част безопасност", смята още Красимир Първанов.

„Мисля, че в този случай министърът не поиска да поеме отговорност. Отговорността трябваше да я поема аз и да сложа подписа си, защото оставаха броени минути, в което ние трябваше да вземем решение. Времето напредваше, колегите от Русия трябваше да си тръгнат, а никой не отговори на имейлите ми, с които питах Трайков и Дянков дали да подпишем. От Трайков отговор не дойде, но Дянков отговори да подпишем текста, който е съгласуван с него”, разказа шефът на НЕК, който в рамките на 24 часа беше уволнен от Трайков и след това „помилван“ от премиера Борисов.

Министър-председателят обаче отправи последно предупреждение към министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заради скандала около АЕЦ „Белене”.

Още по темата

Първанов отхвърли всички обвинения към себе си. Обявиха ме за национален предател, боклук, както ме нарече дипломат номер 1 (министър Николай Младенов), защото явно такова е нивото на нашите политици, коментира той.

"Няма да искам извинение нито от министър Николай Младенов, нито от Трайков,  допълни Красимир Първанов, като призна, че е разбрал за уволнението си от медиите.

От изявлението на шефа на НЕК стана ясно и че България все още няма никакви калкулации каква окончателна цена да поиска от „Атомстройекспорт" за АЕЦ „Белене". Тепърва – до една-две седмици, ще се сключи договор с британската банка HSBC, която ще трябва да калкулира цената до 1 юни, за да я представим на руската страна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
112 преди 13 години
линковете ти не се отварятстига сте спамили излишно
112
0
 
9
 
! Отговори
@ преди 13 години
В еднин друг сайт друго пише:Троицата Борисов Дянков Цветанов изпълни заповедите на неформалния премиер на България Валентин Златев. Още снощи в българското посолство в Москва са били Вежди Рашидов и Валентин Златев, разкри от брилянтен свой източник afera.bg Златев е знаел, че приятелят на президента Георги Първанов шефът на НЕК Красимир Първанов НЯМА да е уволнен. Златев знае това 20 часа преди Борисов днес, в 16 часа да отмени уволнението на К. Първанов.
111
1
 
6
 
! Отговори
бай тошо преди 13 години
тия са пълни профани, и трайков, дянков, тоя и борисоваец ще правят, магистрали ще правят. алоо? простациа по новините гледам *** държава не дава на някакво 4 годишно дете половин милион за операция, обаче ще даваме милиарди на руснаците за излишен аец. тоя аец беше нужен по соца, когато икономиката се пръскаше по шевовете и трябваше ток за заводите, сега няма ни един завод -за какъв *** е? ако трябва ток да си купим, не да я изплащаме 30-40 години. ***.
110
2
 
6
 
! Отговори
до 112 преди 13 години
не ни карайте да четем руски сайтове или изказванията на руския посраник!това само показва, че сме се продали!
109
3
 
2
 
! Отговори
cmanolova преди 13 години
Моля всички, които плюят проекта за АЕЦ "Белене" и руската страна да си направят труда и прочетат материалите на следните линкове (надявам се, ако сте поне малко грамотни, да разберете написаното на руски език):atominfo.ru/news6/f0008.htmatominfo.ru/news6/f0013.htmatominfo.ru/news6/f0017.htm
108
1
 
9
 
! Отговори
107 преди 13 години
Но виждате ли в тези страни сега, които възстават, кой го прави?Всички мъже, млади и стари са на улиците!Има ли мъже в България или жените трябва да тръгнем първи?
107
4
 
10
 
! Отговори
Яко преди 13 години
Външнополитическата позиция на България, изразена от меката китка Николайчо Младенов е, че Кр.Първанов е "***".Ако Кр. Първанов има малко човешко достойнство, ще заведе дело срещу педалското ***, че го нарече "***" от телевизионния екран...
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тиквата може да се прости с президентския пост.Бих гласувал за Трайчо ако може,но няма да го допуснат.
105
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз за Барабойко не съм гласувал, да го д....е всички барабойковци! Софиянски и ВМРО са единствената алтернатива!
104
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Помните ли как запалихме парламента? Кой ни организира? Но имаше преди това доста време протести около сградатаКогато накипи, всичко става спонтанно. Нужно е само някой да започне! В тези мюсюлмански държави виждам как става, всички мъже се събират в джамиите, там събират енергия и след това тръгват! Народа е велика сила, когато се обедини, това е маса, която помита всичко!
103
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 103 Аз сторих същото зло на децата си !Но ще го поправя при първа възможност!ГЕРБ-ОСТАВКА!Отивайте си с добро , защото може и с лошо!
102
0
 
0
 
! Отговори
Дресьор преди 13 години
Неса кучета Т.Мара, тези са дресирани плъхове, не обиждай интелигентните животни!
101
0
 
3
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Целия парламент, правителсвото и президентсвото. В ограничено пространство 100 на 100 метра, оградено с бодлива тел. Картечни кули по ъглите и патрул с Немски овчарки. Да се разберат на спокойствие.
100
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГОЛЯМО ЗЛО СТОРИХ НА НАРОДА С ТОВА, ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА КОМУНИСТА БОРИСОВ И С ТОВА МУ ДАДОХ ВЛАСТТА ДА СЕ РАЗПОРЕЖДА С ЖИВОТА И БЪДЕЩЕТО НИ.НИЕ СИ ЛАЕМ ПО ФОРУМА НО ОТ ТОВА КЕЛ ФАЙДА.
99
1
 
11
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
НА ТЕПСИЯ му се поднася ново оправдание на Бойко за мизерното положение в България. Досега: Тройната коалиция виновна, кризата виновна, Кадафи виновен, Цунамито в Япония виновно и т. н. Ето сега и Трайчо Трайков ще е виновен, но само ако разреши губернатора Уорлик - щото Трайчо е негово Куче, както и Николай Младенов.
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не будалкайте народа, не сме толкова простичетете афера-бг да разберете кой всъщност управлява България!и дакога народа ще трае? или още спи "юнакът балкански" :)))))) (има ли такъв?)(възхищавам се на йеменци, сирийци, либийци и още маса народ, които прозряха истината и се борят за справедливост)
97
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички пишете "до кога ще ги търпим тези...."Хайде организирайте се и да излизаме на улицата и да ги изритаме с шутове от властта!
96
0
 
23
 
! Отговори
Вижте си вицето преди 13 години
: Мисля,че геният на ловешката езикова гимназия С.Д. залюля премиера в своята орбита и ще го стовари накрая на ***. Защото когато се заговори,че Дянков ще ходи при Асан Трактора на седянка, премиерът категорично отрече . На следващия ден Дянков С.Д. отиде на крак при Ал и с това срина авторитета на кабинета Борисов, доколкото такъв му беше останал, на нула. След ден-два премиерът и вицето седяха на някаква среща един до друг и си гукаха като влюбени гълъбици. Все едно нищо не е било. На преговорите с Русия за АЕЦ Белене мин.Дянков елиминира грубо, по махленски, ресорния министър Трайков от преговорите и ги водеше еднолично, вкл. нареждайки през главата на Трайков на подчинения му Кр.Първанов.Вчера Първанов на пресконференциията се държеше не като подчинен на Трайков, а като паша. Снощи пък премиерът каза,че повтаря с жълтия картон към мин.Трайков. Г-н премиер, ако имате нещо сериозно против Трайков, махнете го ,но не се дръжте като феодал към крепостни селяни : първо, не е достойно, второ, не е културно,трето, това , което правите, не е за първи път.
95
0
 
22
 
! Отговори
Премиер Борисов преди 13 години
Премиер Борисов за пореден път се държи не като шеф на кабинет, а като началник на пожарна команда. Ако малко от малко се беше задълбочил в КТ, той щеше да разбере,че основно правило в т.нар. екипност е принципът на субординацията, т.е. подчиненият зависи пряко от своя ръководител и не може без негово съгласие или санкция да се занимава с работа, на която шефът му е ресорен отговорник.Второ, вицепремиерът, ако малко от малко разбира от административни отношения и подчиненост, не може през главата на ресорния министър да нарежда на неговия подчинен. И накрая, премиерът трябва да се държи като шеф на колеги-министри, а не на мразещи се едни други случайно събрани хора. Сбърка, и то умишлено, мин.Дянков, държал се като махленски водач. Сбърка Кр.Първанов,държал се вчера по К 3 не като подчинен на Т.Т., а като като нахален ***. Много сбърка премиерът, държал се не като такъв, а като главатар на банда от средата на 90-те години. Затова Трактора и Янчо/ка ги правят на маймуни и ги отстрелват единично и групово като врабчета на улицата.
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този прилича на Рьоне от Съпротивата,на млади години. Тия мустачки в 21 век...не ми се вижда читав