Трайков избяга от отговорност!

Красимир Първанов призна за неприязън между него и министъра
Обновена: 7 апр 2011 12:14 | 7 апр 2011 10:25,
203
Трайков избяга от отговорност!
Красимир Първанов отхвърли отново обвиненията. Снимка: НЕК

Шефът на НЕК Красимир Първанов призна, че между него и министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е съществувала неприязън.

Той обаче не пожела на уточни каква е причината за това чувство между двамата. "Предполагам той смята, че това, което аз върша в НЕК, не е в интерес на компанията и на страната", заяви Първанов пред bTV и отказа повече подробности.

„Ние не сме се събрали там, за да се обичаме, а да вършим работа. Затова тези неща не са най-важните. Важното е да работим за каузата. Той ми е министър и аз съм длъжен да се съобразявам със заповедите му”, допълни той.

Красимир Първанов повтори тезата си от вчера, че документите, които е подписал, не обвързват по никакъв начин България, а само отлагат с два месеца взимането на решение дали да се строи централата. Той повтори, че при отказ от проекта "Атомстройекспорт" ще предяви към НЕК иск за 600 млн. евро. 

"С този срок постигнахме още един голям успех, дадохме си време да преразгледаме целия проект от начало до край в част безопасност", смята още Красимир Първанов.

„Мисля, че в този случай министърът не поиска да поеме отговорност. Отговорността трябваше да я поема аз и да сложа подписа си, защото оставаха броени минути, в което ние трябваше да вземем решение. Времето напредваше, колегите от Русия трябваше да си тръгнат, а никой не отговори на имейлите ми, с които питах Трайков и Дянков дали да подпишем. От Трайков отговор не дойде, но Дянков отговори да подпишем текста, който е съгласуван с него”, разказа шефът на НЕК, който в рамките на 24 часа беше уволнен от Трайков и след това „помилван“ от премиера Борисов.

Министър-председателят обаче отправи последно предупреждение към министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заради скандала около АЕЦ „Белене”.

Още по темата

Първанов отхвърли всички обвинения към себе си. Обявиха ме за национален предател, боклук, както ме нарече дипломат номер 1 (министър Николай Младенов), защото явно такова е нивото на нашите политици, коментира той.

"Няма да искам извинение нито от министър Николай Младенов, нито от Трайков,  допълни Красимир Първанов, като призна, че е разбрал за уволнението си от медиите.

От изявлението на шефа на НЕК стана ясно и че България все още няма никакви калкулации каква окончателна цена да поиска от „Атомстройекспорт" за АЕЦ „Белене". Тепърва – до една-две седмици, ще се сключи договор с британската банка HSBC, която ще трябва да калкулира цената до 1 юни, за да я представим на руската страна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
10
 
! Отговори
до 135 преди 13 години
Кой ти плаща, за да тиражираш във виртуалното пространство такива откровени лъжи???....
132
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
къде е видя тази безработица бе?ти в Бюрото по труда ходил ли си да видиш колко свободни работни места имаама няма желаещи да работят, по ги кефи помощи да взимат и да бачкат на черно, много народ такива познавамто ако имаше наистина безработица, нямаше да има толкова много автомобили въпреки скъпия бензин ;)
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Hongkong and Shanghai Banking Corporation - HSBC , основана е в Хонконг през 1865, но сега е със седалище Лондон и се води английска.
130
0
 
7
 
! Отговори
123 продължение преди 13 години
Кой му е зад гърба та се чувства така уверен да говори тези неща за шефа си в медиите? Къде е Бойко да му даде няколко жълти картона за по-малко от 24 часа поради "много бърборене" в медиите и поради "неспазване на субординацията" или бърборенето на Първанов е с благословията на Борисов (и някои други).Всичко е толкова видно, но явно не за всички. Манипулацията на мнението на електората го изисква. Това интересите на България - това цена, сигурносигурност, съгласуваност с Европейски директиви за сигурност, които ще станат ясни в края на тази година чак (и ще оскъпят допълнително проекта) нас не ни интересува. Важното е зрелища да има.
129
3
 
3
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
До 111 Тотален срам. Ние Българските мъже, не сме страхливци.
128
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
125Ето Ви един честен българин-Трайчо Трайков!Ако си изиграе картите добре , ще успее да събере много почитатели(избиратели)!Трайчо , ако си мъж , кажи истината!
127
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм убеден че Русия изнудва България с АЕЦ Белене. Пионките ББ, Трайков, Дянков и останалите само разиграват сценки за да прикрият ИСТИНАТА:ИЗНУДВАНЕРЕКЕТГРАБЕЖ
126
0
 
16
 
! Отговори
до 118 преди 13 години
тази какафония ми напомня на оная какафония с изказванията на ББ за Либия:))))но! онази не беше умишлено подготвена,а тази е подготвен план как да се подпише, без ББ да е намесен!Но той и правителството носят отговорност (и Парламента също) и ще трябва да понесат своята съдебна отговорност!
125
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
РЕКОРД ПО БЕЗРАБОТНИ. ОТ 100 ГОДИНИ НАСАМ БЕЗРАБОТИЦАТА Е НАЙ-ГОЛЯМА В МОМЕНТА.И ПРИ ЖАН НЕ Е ИМАЛО ТАКОВА НЕЩО.
124
3
 
20
 
! Отговори
Ода за ГЕРБ: преди 13 години
Благодарим ти Партийо любима,затова, че днес те има.Благодарим за грижата голяма,макар, че пенсиите нови пак ги няма.Благодарим ти за стандарта на салама,какво че гледаме го само на реклама.Благодарим за хляба и водата,какво, че скача им цената.Благодарим и за цената на бензина,Не пътуваме, не ходим в магазина.Благодарим за новите ни магистрали,за да ги има, никога и нищо не сме яли.Благодарим ти за борбата с Октопода,как хубаво е с белезниците на пода!Благодарим за близостта голяма,от Цецо никой вече тайни няма.Благодарим ти за Шенген,чакаме го вече всеки ден.Благодарим за перспективата пред нас,но най-добре - без Вас
123
10
 
6
 
! Отговори
123 преди 13 години
червено-сините хиени отново са засменипоредния кюляф скроиха на поредния министърпотриват доволни ръце и злорадстватсамо че рейтинга на ГЕРБ вместо да пада, както се надяваттой се вдиганарода вече поумня, взе да схваща каква е тактикатасини и червени след изборите ще са опечалени, шут отзад ще ядат отновокраденето и заменките им няма да се върнат
122
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дата: 06-04-2011 23:11Читатели : 77Министър Трайчо Трайков, който до този момент държи една удивително последователна позиция по отношение на АЕЦ Белене и Лукойл, е време да направи кент флош рояла на живота си. Ако е пич, разбира се, и ако му стиска. След като го направиха на мармалад и го смачкаха, Трайков трябва да излезе да каже цялата истина БЕЗ ОСТАТЪК, за мръсното задкулесие, което управлява България. Ще говоря, когато се върна през уикенда в София. Ще изчакам и вицепремиерът Симеон Дянков да се прибере в България, коментира Трайков. Изненадващо руският енергиен министър Сергей Шматко обяви, че заседанието на икономическата комисия е съкратено и вместо два дни разговорите ще продължат само един. Той мотивирал решението със спешен ангажимент, заради който трябва да пътува в чужбина.Според кореспондента на БНТ в Москва източници от високите етажи на руската енергетика са признали неофициално, че съкратеното време за разговори всъщност е форма на политически натиск, който да постави в неудобна позиция Трайчо Трайков и българските му колеги.Сега е времето на Трайков така и така го унизиха и го превърнаха в *** за да си изтрият поръчковите *** време е той да каже онова, което остава скрито зад завесата,дирижирана от Валентин Златев.Ако Трайков зазаканижи това ще е знак, че са го стиснали за топките.Ако каже истината, поне ще остане честен човек в очите на българина.
121
4
 
6
 
! Отговори
Тест преди 13 години
И тъй, теста има само един въпрос: колко време е необходимо след последните събития, за да се проумее защо трябваше да се гласува за Костов, а не за Бойко? :)
120
2
 
4
 
! Отговори
обработка преди 13 години
Защо този господин го слушаме от всички медии, след като стана ясно, че той е подписал договор в противоречие на това, което прекият му началник (мин. Трайков) е казал, след което казал, че министърът "не се интересувал" (в. Комерсант) и той затова поискал одобрение от мин. Дянков, т.е. прескочил шефа си. Същият този човек нарече вчера шефа си лъжец (пресконференцията снощи), а сега говори, че имал неприязън към шефа си.В същото време, шефът му са го натоварили с толкова работа,
119
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
07.06.2010 г. Бюджетна измама за над 1 млрд. лв. на Бойко Борисов и Дянков Симеон Дянков обяви сензационно, че правителството е открило скрити задължения на предишното правителство за 2,15 млрд. лв. за 2009 г.Премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков са хванати в голяма лъжа и манипулиране на данните за държавния бюджет, представяни пред обществото с цел двамата да прикрият своя провал и да прехвърлят вината на предходното правителство. Дянков и Борисов е трябвало да избират между лъжата и признаването на пълния си провал. И са избрали лъжата.Бюджетът за 2009 г. завърши с кешов дефицит от 530 млн. лв. Официално записаният в Евростат дефицит на България за 2009 г. беше с близо 400 млн. лв. повече В началото на юни 2010-та правителството внесе в парламента актуализация на бюджета за 2010 г. То залага касов дефицит от 3.3 млрд.лв. Там обаче има само 660 млн. лв. за покриване на стари задължения към бизнеса. Въпросът е какво става с останалите обявени задължения известните 400 млн. лв. плюс "откритите" преди два месеца 1,5 млрд. лв. Губят се поне 1,2 млрд. лв. Единственият логичен отговор е, че никога не е имало такива задължения. И ако има някакви задължения, те са други (например към болници, невърнато ДДС и др.), а не "откритите" през април 2010-та. Тоест това са задължения на сегашното, а не на предишното правителство.СИМЕОН ДЯНКОВ Е САМО ЕДНА ОТ ПИОНКИТЕ НА БОРИСОВ И ЗНАЕ, ЧЕ АКО НЕ СЕ ПОДЧИНЯВА ДРУГ ЩЕ СЛОЖИ БОРИСОВ НА НЕГОВО МЯСТО.ПРОБЛЕМА НА ДЪРЖАВАТА Е И СИ ОСТАВА БОРИСОВ КОЙТО Е НАКАЗАНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗА ТОВА, ЧЕ ПАК ИЗБРА КОМУНИСТ ДА ГО УПРАВЛЯВА.27.09.2007 г. "Бил съм член на БКП, както другите момчета във факултета "Противопожарна отбрана" на МВР", каза кметът на София Бойко Борисов пред Нова телевизия.
118
1
 
1
 
! Отговори
Мелник преди 13 години
На 17 април 2011 г. в гр. Мелник ще се проведе всемакедонски събор по повод 96-годишнината от убийството на големия македонски революционер Яне Сандански. Запланувано е участието на изпълнители на македонски песни от Р Македония и Р България. Всички са поканени.Съборът ще започне в 11.00 часа.
117
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НИТО КОСТОВ НИТО ЦАРЯ НИТО СТАНИШЕВ НЕ СА СЕ НЕРАЗПЛАЩАЛИ И С ДЪРЖАВНИ И С ЧАСТНИ КАКТО ГО НАПРАВИ БОРИСОВ И УМИШЛЕНО ВКАРА ДЪРЖАВАТА В КРИЗА.НИТО КОСТОВ НИТО ЦАРЯ НИТО СТАНИШЕВ НЕ СА ЗАМРАЗЯВАЛИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ КАКТО ГО НАПРАВИ БОРИСОВ.И КОСТОВ И ЦАРЯ И СТАНИШЕВ УВЕЛИЧИХА ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ ЗА РАЗЛИКА ОТ БОРИСОВ КОЙТО ГО СТОПИ С 2 МИЛЯРДА ЗАСЕГА И УВЕЛИЧИ ВЪНШНАТА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ НА БЪЛГАРИЯ.ОТ 12 ГОДИНИ НАСАМ НЯМА ПО-ЛОШО УПРАВЛЕНИЕ ОТ СЕГАШНОТО!
116
0
 
6
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
Теория на Хаоса Разделяй и владей , това е ясната мисия на политиците останали след 89 година в Бг. Предизвикания хаос в България , разделя хората на групи , партии , цветове , като по този начин управлениетоо на масите се ръководи много по лесно. Хората са насъскани едни срещу други и напрактика се ръководят в политическия хаос сами. Партиите които имаме са образувани от политическата *** през 89 напълно съзнателно и с цел да ограбва прехвърляйки си топката на леви, десни, сини, червени!!!
115
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Коментар на Еми Барух:По повод най-големия инвестиционен проект в България през последните двайсет години - изграждането на атомната електроцентрала Белене, наблюдателите, които следят случващото се в страната, научиха в разстояние на няколко часа следните четири неща:Първо: че министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков уволнява шефа на НЕК Красимир Първанов заради неизпълнение на негови изрични указания. Второ: че уволненият е съгласувал действията си с друг член на кабинета - министъра на финансите Симеон Дянков."***" ли е "***"?Трето: че според трети член на кабинета - министъра на външните работи Николай Младенов, извършеното от шефа на НЕК е престъпление срещу националната сигурност, а извършителят е ***, който няма място (да работи) никъде в българската държава. И четвърто: че според главата на кабинета - премиера Бойко Борисов, *** не е *** и няма да бъде уволнен, а извършеното от него - подписан анекс към договора за строителството на АЕЦ Белене - не създава никаква опасност за националната сигурност и не нарушава българските интереси.Какво ще последва от поредния скандал във висшите ешелони на властта тепърва предстои да научим: ако премиерът определя изказванията на министъра на икономиката и енергетиката като необмислени и следователно неверни и го заплашва с червен картон (нека използваме любимата на Борисов футболна терминология), означава ли това, че вече е вдигнат жълт картон и на министъра на външните работи, който патетично, публично и гневно зае същата позиция като тази на министър Трайков?За страничния наблюдател тази какафония в премиерския оркестър показва ясно, че страната се управлява хаотично, непоследователно и еднолично. Ако по един толкова важен за България въпрос липсва съгласуваност между тримата министри, които имат непосредствено отношение по темата, това означава, че решенията се взимат на друго място и от друг.Хей ръчички, хей ги двеАко лявата ръка не знае какво прави дясната, тялото започва да прилича на зле сглобена марионетка, която предизвиква или жал, или насмешка. Да не забравяме, че няма нищо по-лесно за кукловодите! Именно в това е и истинският пробив в националната сигурност - разнопосочните сигнали, които се излъчват по едно и също време от членовете на един и същи кабинет.Бедата е, че всички гласоподаватели са замръзнали в позата на странични наблюдатели и трудно успяват да следят тази смущаваща куклена пантомима.
114
0
 
15
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 13 години
Другари, досега ние бяхме изправени пред ръба на една страшна пропаст, но ето че най-накрая с БОРИСОВ направихме решителна крачка напред!