ВМРО иска задължително гласуване

МВР да следи ромските квартали на избори, искат войводите
Обновена: 9 май 2011 16:21 | 9 май 2011 16:14,
137
ВМРО иска задължително гласуване
Търговията с гласове е най-разпространена в ромските квартали, твърди ВМРО. Снимка: Архив Булфото

Въвеждане на задължително гласуване и активна гражданска регистрация поиска ВМРО.

Според партията само по този начин ще се почистят избирателните списъци от  мъртви души и ще се обезсмисли порочната практика на изборния туризъм.

ВМРО за пореден път повтаря предложението си за въвеждане на образователен ценз за активното избирателно право. Това е справедлив начин за ограничаване на зависимия вот от страна на маргинализирани общности, се казва в съобщението на организацията.

Още по темата

Партията настоява по време на изборите за местна власт и президент тази година МВР да следи кварталите с преобладаващо ромско население, за да се предотврати търговията с гласове.

МВР трябва да огласи докъде са стигнали следствените действия по отношение на разкритите в медиите акции по купуване на цигански гласове, като тези на частичните кметски избори в пловдивския квартал „Столипиново”, настояват от патриотичната организация.

Според войводите още при приемането на промените в Изборния кодекс е станало ясно, че част от текстовете ограничават избирателните права на гражданите.

Промените по същество не пресичат нито изборния туризъм, нито купуването на ромски гласове, смятат още от ВМРО.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
истината е, че ВМРО от години го говорят това, но никой няма да го приеме. плужеците от ГЕРБ БСП, насраните "десни" до един са затънали в търговия с гласове. как очаквате тези хора да приемат предложенията на ВМРО?! Иначе, браво, че още има хора, които да надигат глас срещу купения глас!
102
0
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
ВМРО все повече ми харесват....
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Abe tiq hora tolkova li sa tupi,na parlamentarnite izbori GERB dokara v Karjali 3 hil glasopodavateli ot Sofiq za da moje da vkarat Vejdi Rashidov v parlamenta,mislite che samo tsiganite li prodavat glasa si
100
1
 
5
 
! Отговори
enej преди 12 години
grajdanin bez obrazovanie po nisko ot 8 KLAS da nema pravo na glas.toi/tja nema nujnia intelekt , za da precenjava suotvetno svoite i na drugite nujdi,prava i zaduljenia!!!!
99
2
 
12
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Аз предлагам друго :- Който е неграмотен - да НЕ гласува;- Който не плаща данъци - да НЕ гласува;- Който е извършил углавни престъпления в последните 5 години - да НЕ гласува.- Който няма адресна регистрация в ЗАКОНЕН имот - да НЕ гласува.- Който бъде уличен в купуване на гласове - в затвора за един мандат, който си продава гласа - лишаване от избирателни права - ДО ЖИВОТ.Това ще редуцира *** гласове до 30-40 000.
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Т.н. "воеводи" за пореден път демонстрираха, че всичката пара на интелекта им отива за свирката. Тъпо е да предлагаш задължително гласуване в страна, където не е ясно кой етнос преобладава. По-скоро трябва да се въведе образователен ценз за хората, имащи право на глас.
97
5
 
6
 
! Отговори
до войводите преди 12 години
ако ви сте войводи аз съм александър македонски...
96
6
 
5
 
Отговори
seyhan преди 12 години
tiya pik ctavat smesni pala4ovci
95
0
 
3
 
Отговори
Анонимен преди 12 години
до 114Ок, гласуваме. А докога ще се оплакваме само? Това нищо не променя!
94
2
 
4
 
Отговори
Анонимен преди 12 години
И как ще ме задължат да гласувам?
93
0
 
8
 
Отговори
иванова преди 12 години
Гласуването е преди всичко право,но и отговорност.Като отговорен човек си плащам данъците,осигуровките,спазвам законите и правилата в тази държава.Децата ми не само посещават училище,но и семейството ни полага грижи за постиженията им. Това са достатъчни критерии една голяма част от *** население да бъде лишено от това право да гласува.Защо тази безотговорна маса хора трябва да определя кой ще ни управлява?
92
2
 
7
 
Отговори
Анонимен преди 12 години
Правото на глас е задължение към обществото. Естествено само човек гласувал може да има съвест да се оплаква после, ако не му харесва как го управлват.Задължително нма нужда да става, но може да се комбинира с парична санкция ако не гласуваш, или пък да се добав/приспада от данъците. Тоест който се предпочита да се държи безотговорно към бъдещето плаща за настощето.Образователен ценз - добра иде, но кой ще определ критериите и кой ще ги проверява - не е за нашата държава тази идея.
91
3
 
12
 
Отговори
Анонимен преди 12 години
Подкрепям ВМРО за това предложение.Преди да се оядат във властта и А така искаха това, но всичко забравиха.До Петър - в почти всеки по-голям български форум има дежурни писачи-омовци и други от най-древната народност - махедонците.
90
1
 
4
 
Отговори
ееееееееее преди 12 години
ДО 108...102 КАЗВА ЩАЩО ИСКАТ
89
0
 
0
 
! Отговори
петър преди 12 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

как успяваш да прецениш хората по две изречения или си гении или по скоро си ограничен човек /за да не кажа по-точна квалификация защото си го просиш/ но продължаваи с тая злоба, защо да четеш литература по даден въпрос, като ти си си върхът по природа, кой смее да ти каже нещо различно от твоето мнение, ти си върхът на умственото развитие, то и си личи, продължаваи в същия дух, след 5 години ще си пациент на психиатрията. стига толкова от мен
88
2
 
7
 
Отговори
malesh преди 12 години
Тази идея на ВМРО-НИЕ е още от времето когато си бяха едно цяло преди да се разделят заради онзи влах каракачанина.Идеята е добра и ако се въведе в комбинация с образователния ценз много от проблемите на този народ ще се решат от самите хора.Вместо да псуваме и да търсим причините за проблемите в живота в омразните политици които ни натрапват твърдите електорати и продажните *** сега бихме имали възможността да заемем своя позиция и да осъзнаваме решенията си.ВМРО-НИЕ са бунтарите от ВМРО.
87
0
 
0
 
! Отговори
добре де преди 12 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Така и не разбрах,защо трябва задължително да гласувам!?
86
0
 
0
 
! Отговори
петър преди 12 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

всичко което не уидисва на македонизма гръцко ли ти звучи бе пич, а за лъжите, според мен изхождаш от своята практика, аз не си позволявам подобно поведение за общоизвестни неща. За да си позволя да пиша по дадена тема , първо доста се запознавам с материята а в този случаи дори говорим за запознаване с материята от три поколения /прадядо ми е от охрид, фамилната ни къща музей още е там/, по майчина линия имам от тракия, а пък на жената са бегълци от северна добруджа/ така че учи баламите
85
0
 
0
 
! Отговори
Jolly Roger преди 12 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

За съжаление, това на снимката е бъдещето на България. Ругайте ВМРО.
84
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

искат да..защото така ще гласуват повече хора..и може и да влязат при държавната ясла..та с 2 думи..тях може и да ги огрее..но нашата ще е пак същата..а щом ще е на сила..майната им на ВМРО