ВМРО иска задължително гласуване

МВР да следи ромските квартали на избори, искат войводите
Обновена: 9 май 2011 16:21 | 9 май 2011 16:14,
137
ВМРО иска задължително гласуване
Търговията с гласове е най-разпространена в ромските квартали, твърди ВМРО. Снимка: Архив Булфото

Въвеждане на задължително гласуване и активна гражданска регистрация поиска ВМРО.

Според партията само по този начин ще се почистят избирателните списъци от  мъртви души и ще се обезсмисли порочната практика на изборния туризъм.

ВМРО за пореден път повтаря предложението си за въвеждане на образователен ценз за активното избирателно право. Това е справедлив начин за ограничаване на зависимия вот от страна на маргинализирани общности, се казва в съобщението на организацията.

Още по темата

Партията настоява по време на изборите за местна власт и президент тази година МВР да следи кварталите с преобладаващо ромско население, за да се предотврати търговията с гласове.

МВР трябва да огласи докъде са стигнали следствените действия по отношение на разкритите в медиите акции по купуване на цигански гласове, като тези на частичните кметски избори в пловдивския квартал „Столипиново”, настояват от патриотичната организация.

Според войводите още при приемането на промените в Изборния кодекс е станало ясно, че част от текстовете ограничават избирателните права на гражданите.

Промените по същество не пресичат нито изборния туризъм, нито купуването на ромски гласове, смятат още от ВМРО.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
9
 
Отговори
петър преди 13 години
и от коя година са започнали да се наричат първо македонци и после българи и в миналото за тия "там" имало ли е разлика между тия две обозначения, и до сега някой хора от тракия от добруджа първо казват региона и после народността си , но нямат противоречие в това. но за теб това е проблем нали около които трябва да се увиват сръбските идеи.
82
1
 
6
 
Отговори
петър преди 13 години
защото там левски не е успял да направи революционни комитети. било е далече от влашко, и има много планини за преминаване, освен това българското население в македония още не е било узряло за революция, било е още само на тема борба за църковна независимост и училища и са разчитали на хайдутството. Освен шопите и в Нишки санджак няма въстание и в беломорска тракия, но това надявам се не значи за теб че там не живеят българи.
81
2
 
7
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
Македония е била колкото половин дивизия-но са измислили наденицата
80
0
 
4
 
Отговори
БГ. преди 13 години
ok:):):) съгласявам се
79
4
 
4
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
матриала иска задължителна услуга без ръце от вмро и отива да гласува тогава,като е облекчен
78
1
 
6
 
Отговори
БГ. преди 13 години
Тая снимка много лошо мирише.
77
2
 
11
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
Така като цитирате Захари Стоянов, знаете ли че той е мразил София и всички шопи, заради това, че по време на Априлското въстание там не пуква нито една пушка. А от четата на Христо Ботев половината са били македонци!
76
0
 
8
 
Отговори
Панчо за 87 преди 13 години
Ние и без това всички ще гласуваме, най-малкото за да си отмъстим, задето не ни повишиха заплатите, а ги пръскат по избори. Нали трябва да си използуваме правото на глас? Считай, че още в 07,00 часа сутринта съм на урната. А, после ще пия кафе и ще коментираме но не изборите.
75
5
 
7
 
Отговори
след 50г. преди 13 години
75% от населението на България ще са тези от снимката , колям майтап ще падне ,да видим на кой Бог ще се молите !
74
0
 
12
 
Отговори
Чешит преди 13 години
Аз пък продължавам да настоявам да имат право на глас само грамотните - като първа стъпка към искането ми, след време, да имат право на избирателен вот само тези, които са завършили основно образование.Свидетели сме на това, как деца с тежки увреждания полагат неимоверни усилия,за да получат някаква степен на образование. Не е ли престъпление в наше време здрави и прави хора да не си правят труда поне да се научат да четат и да пишат, а други най-нагло заявяват,че не пращат децата си на училище
73
6
 
3
 
Отговори
абе всеки да гласува преди 13 години
за своите ! Турците и *** ще гласуват за турци ,македонците за македонци ,булгарите за булгари ! За всеки ще има място в управлението !
72
8
 
8
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия скапаняци от ВМРО яхнаха популизма и се опитват да играят по националистическата жилка, но бъркат расизъм с национализъм. И те са се паникьосали нещо.
71
5
 
6
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
Войводите да си одат и да си гласуват у Македония ще дават акъл на Бг айде марш крадльовци
70
5
 
7
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
ВМРО винаги са били предатели и терористи. През войнишкия бунт от 1918 ВМРО избива над 20 000 българи и това не е е единствения случай когато тези мекерета провеждат геноцид над българите.
69
8
 
6
 
Отговори
Ataka преди 13 години
Не вярвайте на ВМРО, тия са спонсорирани от Анадола. Атака е единствената българска партия. Само Атака.
68
8
 
8
 
Отговори
ей РОМАЛЕ преди 13 години
Гласувайте само за турците , в тях е истината !
67
4
 
15
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
Като гледам снимката искам да задам един въпрос.Адолф, защо остави работата недовършена?
66
9
 
8
 
Отговори
до 53 преди 13 години
"Защо в България има македонска партия"? Оти има македонци !
65
0
 
8
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
как си представяте да дават по 10 лева на човек?та те се чудят как стотинките да ни вземат до край.иначе в нормална страна така биха направили защото положението при нас е аварийно.ще избухне етнически конфликт колкото и да не си признават.въпрос на време е.
64
0
 
14
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
хахаха..кратко казано - искам да се въведе задължително гласуване, но само за мен да има изключение..т.е. законът е добър, ако не се отнася за мен..май така разсъждават 90% от сънародниците ни..а за *** има лесно решение - плаща данъци, знае езика, има лична карта, осигуровки - гласува и живее тук..иначе за държавата е просто един беглец, който е влязъл нелегално..айде да ми докаже защо е в България и с какво право стои тук - като няма лична карта, акт зараждане, осигуровки и не говори език