ВМРО иска задължително гласуване

МВР да следи ромските квартали на избори, искат войводите
Обновена: 9 май 2011 16:21 | 9 май 2011 16:14,
137
ВМРО иска задължително гласуване
Търговията с гласове е най-разпространена в ромските квартали, твърди ВМРО. Снимка: Архив Булфото

Въвеждане на задължително гласуване и активна гражданска регистрация поиска ВМРО.

Според партията само по този начин ще се почистят избирателните списъци от  мъртви души и ще се обезсмисли порочната практика на изборния туризъм.

ВМРО за пореден път повтаря предложението си за въвеждане на образователен ценз за активното избирателно право. Това е справедлив начин за ограничаване на зависимия вот от страна на маргинализирани общности, се казва в съобщението на организацията.

Още по темата

Партията настоява по време на изборите за местна власт и президент тази година МВР да следи кварталите с преобладаващо ромско население, за да се предотврати търговията с гласове.

МВР трябва да огласи докъде са стигнали следствените действия по отношение на разкритите в медиите акции по купуване на цигански гласове, като тези на частичните кметски избори в пловдивския квартал „Столипиново”, настояват от патриотичната организация.

Според войводите още при приемането на промените в Изборния кодекс е станало ясно, че част от текстовете ограничават избирателните права на гражданите.

Промените по същество не пресичат нито изборния туризъм, нито купуването на ромски гласове, смятат още от ВМРО.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
12
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
задължителното гласуване е неправилно решение...по - добре е да се вържат данъчен адрес, платени данъци и осигуровки за последните 4 години и така да се придобива право на глас...мъртвите души идват от емиграцията, и само дпс е успяла да ги 'усвои'..и аз не съм съгласен някой който не плаща данъци у нас, да ми казва какво да става! пенсионери и учащи така или иначе могат да гласуват по право..
42
0
 
5
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
ако имаше надежда да ги махнем с избори те щяха сами да ги забранят.
41
6
 
6
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
събрали се петима пикльовци да решават кой да гласува и кой не,а ми нали има закон и там пише,вие да не се мислите за чичко рамбо или осамата
40
0
 
15
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
българия със избори няма да се оправи.ще ги купуват винаги.само въстание и това е.!!!
39
2
 
5
 
Отговори
кво купуване на преди 13 години
гласове ,кви 5 лв.? Какво искате да кажете ,че ако не ги черпят с кебапчета ,*** ще гласуват за българите ? Не ,никога ,още повече като знаят ,че българите им крадат парите отпускани от ЕС ,организират митинги срещу "***" и пр. ,ще гласуват само за турците и ще се турчеят ! Както и никой македонец не би гласувал за нещо различно от техните интереси ,това е истината !Кебапчетата и бирата добавят само допълнителна атмосфера в изборния ден !
38
3
 
10
 
Отговори
Мими преди 13 години
Не мисля, че е много демократично насила да караш някой да гласува. Все пак това е право на избор. Що се отнася до образователния ценз съм съгласна, макар че пак някой може да ме обвини в дискриминация, но това е лично мое мнение. Трябва да имаш поне основно образование, поне малко да си грамотен. В противен случай е ясно, че някой ти казва за кого да гласуваш.
37
2
 
16
 
Отговори
тртрртрт преди 13 години
Кой ни спаси от *** за него гласувам. Засега ВМРО се представят много добре с идей, инициатива, организиране на протести, но за жалост никой не идва,защото тия 500г. са ни направили *******!... както искате така си я тълкувайте
36
0
 
4
 
Отговори
roma преди 13 години
ot 50 lv na dilu ne glasuvam da6e i za ataka 6te klasuvam ako plasta
35
0
 
7
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
така е няма подходящи хора.трябват нови хора нови лица.обаче в играта старите хиени не пускат никого. никакъв случаен играч.ннарода трябва с въстание да ги сменя с избори няма да стане.
34
2
 
23
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
Образователен ценз ! В България средното образование е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ! Който не е взел тази образователна степен автоматично става "постоянно пребиваващ" а не "гражданин" и произтичащите от това неща! Като да не може такъв човек да се възползва от ЕС задграничен паспорт!
33
1
 
6
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
То задължително ама като няма за кого?От години в предизборните листи само лицата на стари КРАДЦИ И ИЗМАМНИЦИ или бъдещи такива.Иначе ако видя някои свестен кандидат с радост ще ида да гласувам за него... Но на следващите кампании едва ли ще се случи...
32
1
 
9
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
атака предложи ама атака се подложи на бат бойко безусловно.забравиха си всички принципи при шума на парите.
31
9
 
7
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
Тва за задължителното гласуване го предложи АТАКА преди година някъде, ВМРО добре се справят с ролята на папагали!
30
3
 
10
 
Отговори
до 25 преди 13 години
най голямата политическа *** е волен сидеров.
29
0
 
20
 
Отговори
1 преди 13 години
И аз се питам кой я измисли тази дума "ром"? А що се отнася до образователният ценз и аз съм ЗА. Как така някой на когото му е трудно да прочете имената от бюлетината ще може адекватно да прецени предизборни платформи, начини и методи на поведение на кандидатите, да съпостави плюсовете и минусите и т.н. Реално такъв човек не може да даде обосновка на избора си. Все пак това са избори, а не лотария. Средно образование за избори - това е управията иначе ни чакат само лошо неща.
28
0
 
23
 
Отговори
Голям Праз преди 13 години
Трябва да има образователен ценз при гласуване!
27
1
 
8
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
вмро говорят добре и истини казват но когато става въпрос за отговорност и ясна цел-бягат и се крият.влизат в коалиции с този който даде най много пари.
26
10
 
9
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
ВМРО да си яде ушите!!!
25
0
 
2
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
nonsense....м**а ти де**.
24
2
 
17
 
Отговори
историк преди 13 години
вмро са ги забранявали 7 пъти и са издавали доста смъртни присъди на лидерите им..никога досега не съм задълбавал в политическите им платформи, да кажа честно абсолютно съм ги игнорирал..обаче е факт, че са на над 100 години и са преживели земеделци, комунисти, фашисти, русофили, русофоби, сърби, югославяни, псевдо-македонци, царе, князе и прочие...не знам дали ще гласувам за тях, предвид лидера им, но май са единствените 'в час'..